Valikko Sulje

Anna golfkärpäsen puraista

Tarina Golfin upeissa maisemissa kelpaa pelata. Tämä on todellista terveysliikuntaa, Sari Hoffrén sanoo.

Pussihousuja, pikeepaitoja ja pönötystä? Päinvastoin, golfissa yhdistyvät ulkoilu komeissa maisemissa, pelin ilo ja sosiaalinen kanssakäyminen. Tarina Golf tarjoaa upeat puitteet koko perheen harrastukselle.

Tarinan ladykapteeni Sari Hoffrén on elävä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun golf-kärpänen puraisee. Hän muuttui skeptikosta innokkaaksi harrastajaksi lähes yhdessä yössä.
– Ajattelin aiemmin, että golf on pussihousuisten ukkojen kummallinen peli. Käänteentekevä hetki oli kuitenkin syyskuussa 2015, kun ystävä pyysi minut juttuseuraksi kierrokselle. Sää ja maisemat olivat upeat, matkalla näkyi oravia ja jäniksiä. Käveltyä tuli kymmenen kilometriä lähes huomaamatta. Siinä työt ja kauppalistat unohtuivat. Peliä seuratessani huomasin, että golf on ennen kaikkea älypeli. Aloin miettiä, että missään muussa lajissa ei saa liikuntaa näin upeissa puitteissa, hän muistelee.
Hoffrén osti itselleen välineet jo seuraavalla viikolla ja hädin tuskin malttoi odottaa alkeiskurssin alkua.

Rohkeasti kokeilemaan

Lajia voi ja kannattaa tulla kokeilemaan matalalla kynnyksellä.
– Tarinassa järjestetään viikoittain ilmaisia tutustumisiltoja, joihin voi tulla kokeilemaan, olisiko golf oma juttu. Ja sen jälkeen kannattaa ilmoittautua alkeiskurssille. Green cardin suoritettua pääsee pelaamaan! Kentälle voi pyytää mukaan golf-kummin, jonka kanssa on hyvä harjoitella käytännön asioita, itsekin kummina toimiva Hoffrén kertoo.
Yksi sitkeä ennakkoluulo on, että golf-piireissä on tiukat sosiaaliset säännöt käyttäytymisen ja pukeutumisen suhteen. Moni miettii, kehtaako untuvikkona edes lähteä kokeneempien sekaan pelaamaan.
– Mukaan vain! Ei tämä ole liian vakavaa. Jokainen meistä on aloittanut joskus.
Monia mietityttää myös se, kuinka paljon varusteisiin uppoaa rahaa. Hoffren muistuttaa, että alkuun pääsee vähemmälläkin. Käytettynä saa hyviä mailoja ja bageja. Myöskään pukeutumisesta ei tarvitse stressata. Siisti vaatetus riittää, merkkivaatteita ei tarvita. Yksi tärkeä käytännön vinkki hänellä on.
– Itse satsaisin aivan ensimmäiseksi kenkiin. Niiden tulee olla hyvät ja pitävät. Tavalliset lenkkarit muuttuvat liukkaalla nurmella luistimiksi.

Terveysliikuntaa ja uusia ystäviä

Golf onkin erinomaista terveysliikuntaa. Puolikkaalla kierroksella kilometrejä kertyy viisi, kokonaisella kymmenen.
– Tämä on todellista terveysliikuntaa. Täällä Tarinassakin kentällä kirmailee 80-vuotiaita leidejä kuin nuoret tytöt ikään. Jo se käy suosituksesta. Tutkimusten mukaan golfaajat elävätkin muita pidempään.
Liikunnan terveysvaikutusten lisäksi hyvinvointia lisäävät ympäröivä luonto ja sosiaalisuus.
– Golf on mahtava sosiaalinen laji, jossa tutustuu uusiin ihmisiin. Esimerkiksi naistoimikunta järjestää naisteniltoja ja tapahtumia pitkin kesää. Monelle golf onkin ollut erinomainen harrastus uudessa elämäntilanteessa. Esimerkiksi avioeron tai leskeytymisen myötä golf on tuonut elämään uutta sisältöä ja sosiaalisia kontakteja.
Naistoimikunnan lisäksi Tarinassa järjestetään myös juniori-, seniori- ja perhetoimintaa.

Yksi pallo, tuhat Tarinaa

Golf on sosiaalinen laji, joka sopii myös koko perheen harrastukseksi.

Tarina Golf sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päästä Kuopiosta pohjoiseen. Luonnonkauniissa, kumpuilevissa maastoissa on kaksi korkeatasoista 18-reikäistä kenttää, jotka ovat keskenään sopivasti erilaisia. Lisäksi Tarinasta löytyvät kaikki golfkeskuksen oheispalvelut, kuten harjoitusalueet, laadukkaat ravintolapalvelut KlubiTarinasta, pro shop KauppaTarina sekä GolfkouluTarinan golfopetuspalvelut.
Tutustumisillat järjestetään kesätorstaisin klo 19. Et tarvitse omia välineitä, etkä ennakko-ilmoittautumista. Alkeiskurssit pyörivät viikoittain toukokuusta syyskuun loppuun saakka.

Voit ilmoittautua suoraan Tarinagolfin ajanvaraukseen
020 187 8700/ajanvaraus@tarinagolf.fi.

Tarina Golf
Tarinagolfintie 19
71800 Siilinjärvi
Caddiemaster 020 187 8700
ajanvaraus@tarinagolf.fi
Toimisto 040 137 8891
toimisto@tarinagolf.fi
www.tarinagolf.fi