Valikko Sulje

Betoninkovaa osaamista jo 30 vuotta

Monipuoliset osaajat ovat lähdössä työkohteeseen: Janne Pitkänen (vas.), Ari Korhonen, Arto Miettinen ja Iiro Pitkänen.

Valtakunnallisesti toimiva Betola Oy korjaa ja vahvistaa betonirakenteita ja on mukana erilaisissa betonirakentamisprojekteissa. Yritys rekrytoi nyt aktiivisesti työntekijöitä sekä kesäksi että vakituiseen työsuhteeseen.

Betola Oy:n pääasiallinen toimiala on betonirakenteiden korjaus ja betonirakentaminen. Nykyisin betonirakenteelle voidaan suunnitella esimerkiksi 50 tai 100 vuoden käyttöikää, mutta betonirakenteen kesto riippuu muun muassa rakentamisen laadusta ja kohteen käytöstä.

– Betolan tekemä, hyvin suunniteltu ja oikeilla työskentelytavoilla sekä materiaaleilla toteutettu korjaus lisää kohteen käyttöikää vuosikymmeniä, Betola Oy:n myynti- ja hallintojohtaja Arto Miettinen kertoo.

Ruiskubetonointi  on tehokas tapa korjata isojakin kohteita, kuten betonirakenteisia autokatoksia.

Asiakaslähtöistä palvelua

– Esimerkkejä tästä monipuolisesta osaamisestamme ovat muun muassa teollisuuskohteiden, siltojen, parkkihallien ja vesiteiden betonikorjaukset.

Lisäksi Betola osaa betonirakentamisen. Tärkeimpiä palveluita tällä puolella ovat jälkivalut, betonisaumaus, paikalla valut, betonin pinnoitukset, ankkuroinnit ja pulttaukset.

Suurin osa kohteista onkin vahvaa osaamista ja kokemusta vaativia erikoistöitä, kuten tuulivoimaloiden perustusten pulttikehien jälkivalutyöt. Yrityksellä on myös useiden vuosien kokemus teollisuuden ja talonrakennuksen erilaisista jälkivaluista. Kohteina ovat myös jätevesilaitosten ja puhdasvesialtaiden betonirakenteiden korjaukset.

Tuulivoimalan perustuksen pulttikehän jälkivalu on erikoistyötä, joka vaatii osaamista ja kokemusta.

Kolme vuosikymmentä toimivaa yhteistyötä

Betola aloitti toimintansa kehittämällä ruiskubetonointia paremmin sopivaksi betonirakenteiden korjaukseen ja betonituotteiden valmistukseen. Yrityksen asiakkaat ovat pääasiassa eri teollisuusalojen yrityksiä, rakennusliikkeitä, kuntia ja kaupunkeja.

Hannu Korhosen vuonna 1993 perustama ja hänen poikansa Ari Korhosen nykyisin vetämä yritys täyttää tänä vuonna 30 vuotta, joten jollakin tavallahan sitä taivalta on tämän vuoden aikana juhlistettava, Miettinen sanoo.

Yhtiön perustaja Hannu Korhonen ongella Betolan valmistamalla ja asentamalla laiturilla 90-luvun alussa.

Betonialalle kesätöihin tai vakituiseen työhön

Strategiansa mukaisesti Betola Oy pyrkii kasvamaan ja siksi rekrytoi lisää työntekijöitä vakituiseen työsuhteeseen sekä myös kesätöihin alan opiskelijoita, jotka haluavat oppia työssä lisää alasta.

– Vakituisiin työsuhteisiin voimme harkita palkkaavamme sellaisia henkilöitä, joilla jo on esimerkiksi rakennusalan peruskoulutus, mutta se ei ole mikään ehdoton vaatimus. Betolalla menestyy henkilö, jolla on kokemusta rakennusalalta, mielenkiintoa betonirakentamiseen, valmius reissutyöhön ja oikeanlainen asenne työntekoon, Miettinen esittelee.

– Meillä tehtävät opitaan käytännön työssä ja me koulutamme työntekijät. Töidemme luonteen vuoksi työt ovat pääosin reissutöitä. Betola pitää hyvää huolta työntekijöistään. Tarjolla on haastavien työtehtävien lisäksi kilpailukykyinen palkka ja monia työsuhde-etuja.

– Myös työviihtyvyyteen pyritään panostamaan paljon, sillä haluamme, että työntekijämme viihtyvät meillä töissä pitkään.

 

Betola Oy

Hakekatu 2b
70800 Kuopio
puh. 010 281 0920
betola@betola.fi
www.betola.fi