Valikko Sulje

Ekologisia energiaratkaisuja

Esko (vas.) ja Jussi Airaksinen esittelevät pientalojen ekologisia lämmitysratkaisuja.

Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujen sekä maalämpö- ja aurinkosähköjärjestelmien suosio kasvaa koko ajan.

Ilmalämpöpumput käyvät hyvin kaupaksi niin talvella lämpöä kuin kesällä viilennystä kaipaaville pientalon omistajille.
Teho-Posakon yrittäjä Esko Airaksinen muistuttaa, että asiakkaan kannattaa valita omaan tarpeeseensa parhaiten sopiva, tunnettu ja luotettava merkkipumppu, jonka asentaa ja huoltaa ammattitaitoinen asentaja.
– Tekniikka on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt paljon. Nykyiset ilmalämpöpumput tuottavat lämpöä jopa 35 asteen pakkasella, Airaksinen kertoo.
Hankintapäätös kesäkauden viilennystarpeeseen suunnitellusta lämpöpumpusta kannattaakin tehdä nyt pikaisesti ennen myynnin ja asennusten huippusesonkia.
Myös nykyiset tehokkaat ilma-vesilämpöpumppujärjestelmät ovat suosittu lämmitysvaihtoehto esimerkiksi öljylämmityksen korvaajaksi.

Sähköä auringosta

Aurinkosähköjärjestelmässä aurinkopaneeli muuntaa auringon säteilyn sähköksi. Aurinkovoimalla voi pienentää sähkölaskua huomattavasti etenkin kevään, kesän ja syksyn aikana. Yleisen sähköverkon alueella ylijäämäsähkön voi myydä sähköyhtiölle.
Teho-Posako myös myy ja asentaa AmpIn Smart -sähköauton latausasemia. Suomessa kehitetty älykäs latausasema varmistaa sähköauton turvallisen ja mahdollisimman suuren lataustehon.

Yrittäjyys kiinnostaa

Teho-Posakossa työskentelee Airaksisia kahdessa polvessa eli isä-Esko ja poika-Jussi. Yrittäjäpolven vaihdos on ollut pikkuhiljaa mietinnässä.
Merkonomiksi opiskellut Jussi on ollut nyt noin puolitoista vuotta Teho-Posakon täysipäiväisenä työntekijänä. Toki yritys on tuttu hänelle jo kesätöistä ja työharjoitteluista. Jussi hoitaa muun muassa töiden vastaanottoa ja toimii asiakaspalvelussa.
– Työ on kiinnostavaa, ja henkilöstö on ottanut minut hyvin vastaan. Lisäoppia aion saada tradenomikoulutuksesta, Jussi kertoo.
Esko sanoo, että on mukava, kun yrittäjyys kiinnostaa nuorta miestä.
– Pitkää päivää pitää välillä painaa, mutta onhan tämä antoisaa työtä, Esko tuumaa.

Teho-Posako Oy

Tehdaskatu 37, 70620 Kuopio
puh. 017 369 6800
ma – pe 8 – 16.30
huolto@tehoposako.fi
varaosat@tehoposako.fi
www.tehoposako.fi