Valikko Sulje

Elämyksellinen CoWork asiallisella talotekniikalla

Jani Lankinen (vas.) ja Seppo Eronen ovat tyytyväisiä valmiiseen CoWork-tilaan.

KPY Novapoliksen uusi CoWork-tila avasi ovensa maaliskuussa. Kuopion Finteco LVIS vastasi taloteknisestä urakasta. Projekti oli erityislaatuinen ja aikataulultaan haastava, mutta eri alojen ammattilaisten toteuttama lopputulos on onnistunut.

Teknisesti käytännöllinen ja arkkitehtonisesti näyttävä tila on mahdollista toteuttaa tinkimättä kummastakaan tavoitteesta, varsinkin silloin, kun asialla ovat alansa ammattilaiset.
KPY Novapoliksen uusi CoWork-ympäristö valmistui helmikuussa Microkadun korkeaan toimistotaloon, Prismaa vastapäätä, ja avasi ovensa maaliskuussa. Uudessa tilassa on kaikkiaan noin 500 neliötä kahdessa kerroksessa. Vanhaan ravintolatilaan toteutettu tila tarjoaa rauhallisia työpisteitä, äänieristettyjä tiloja pieniin palavereihin sekä yhteisöllisiä kohtauspaikkoja.

Ammattilaisilta onnistuvat haastavatkin urakat

Fintecon vastuulla projektissa oli LVISA-urakka. Ravintolatilan uudistamisessa oli omat haasteensa.
– Kun kyseessä on osa suurempaa kiinteistöä, erityisesti sähkötöiden eli vanhojen asennusten purkaminen ja vastaavasti uusien asennusten kytkeminen muun kiinteistön järjestelmiin on oma hommansa ja vaatii huolellista suunnittelua. Samalla täytyy ottaa huomioon, että ympärillä toiminta jatkuu, joten työt on tehtävä mahdollisimman vähän häiriöitä aiheuttaen. Meillä on ollut täällä erittäin osaavat tekijät hommissa, ja työt sujuivat hyvin, Jani Lankinen kertoo.
KPY Novapoliksen operatiivinen johtaja Seppo Eronen on tyytyväinen sekä koko projektiin että yhteistyöhön Fintecon kanssa.
– Tämä on ollut haastava projekti ja erityislaatuinen, tällaisia harvemmin päästään toteuttamaan. Meillä oli tiukka aikataulu, mikä aiheutti jonkin verran lisähaastetta suunnitelmien ja toteutuksen yhteensovittamiseen. Aikataulupaineista huolimatta projekti on sujunut hyvin, hän kertoo.

Suunnitelmista käytäntöön

CoWork-tilassa on panostettu elämyksellisyyteen, joustavuuteen, viihtyisyyteen ja käytännöllisyyteen. Esimerkiksi akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja valituissa materiaaleissa suosittu luonnonmateriaaleja. Samassa tilassa toimii myös Compass Groupin operoima Tastory Ravintola Origo, joka avasi ovensa helmikuussa.
Se, mikä näyttää ulkoisesti upealta, ei välttämättä ole teknisesti helppoa tai järkevää toteuttaa ja päinvastoin. CoWork-tilankin suunnittelussa ja toteuttamisessa on tarvittu eri alojen ammattilaisten osaamista, ammattitaitoa ja yhteispeliä, jotta suunnitelmat on saatu toteutettua hyvin.
– Rakentaminen on aina yhdistelmä haaveita ja unelmia ja toisaalta käytännöllistä rakentamista. Mielestäni olemme onnistuneet tässä hyvin, Eronen pohtii.
Eronen antaa kiitosta Fintecolle projektin toteutuksesta.
– Yhteistyömme on toiminut hyvin. Tykkään Fintecon tyylistä ja tekijöistä.
Myös Lankinen on tyytyväinen lopputulokseen. Hyvällä porukalla yhteistyö onnistuu.
– Projektissa Rakennusliike Konttinen toteutti tilan Partanen & Lamusuon suunnitelmien mukaisesti. Hankkeessa olivat mukana myös Granlund LVISA-suunnittelun, Insinööritoimisto SRT rakennesuunnittelun ja Hiili & Timantti irtokalustussuunnittelun osalta.


Kaj Salento (kuvassa) toimi hankkeessa Fintecon sähköpuolen etumiehenä ja vastuullisena asentajana.

Kuopion Finteco LVIS OY

Itkonniemenkatu 19, 70500 Kuopio
Avoinna ma – pe klo 7.30 – 16.00
puh. 017 176 111
info@finteco.fi
www.finteco.fi