Valikko Sulje

Golf on koko perheen peli

Laatuaikaa Huuskosten tyyliin. Fore! Hanna huutaa. Samun (vas.) mielestä isä-Teron swingissä näkyvät vielä lätkäotteet.

Harvassa lajissa koko perheen yhteinen harrastaminen onnistuu niin hyvin kuin golfissa. Tarina Golfiin lapsiperheet ovat erittäin tervetulleita.

Koko Huuskosen perhe viihtyy viheriöillä. Hanna ja Tero Huuskonen aloittivat lajin noin 13 vuotta sitten ja perheen poika Samu seurasi perässä suorittaen Green Cardin vain 7-vuotiaana.
– Hanna houkutteli pitkään kentälle, mutta minä intin vastaan. Olin nuorena pelannut sen verran, että arvasin jääväni kerralla koukkuun, jos kentälle lähden, pitkään jääkiekkoa pelannut Tero Huuskonen muistelee.
Ja niinhän siinä kävi. Huuskosille golf on koko perheen harrastus, jota oli helppo harrastaa myös Samun ollessa pieni.
– Loppujen lopuksi aika harvassa lajissa on mahdollista pelata ja harjoitella yhdessä perheenä. Golfissa eritasoiset pelaajat voivat lähteä kiertämään kenttää samassa porukassa, Hanna Huuskonen miettii.

Golf kasvattaa

Perhe antaa Tarina Golfille kiitosta siitä, että perheet ja lasten äänet ovat aina olleet tervetulleita. Henkilökunnalta sai myös hyviä vinkkejä alkuvaiheeseen, kuinka laji kannattaa lapsen kanssa aloittaa.
Paitsi pelata perheenä, golfia voi myös harjoitella ryhmissä. OpetusTarinan koulutus- ja junioritoiminta ovat korkealla tasolla. Samukin kilpaili nuorempana, kunnes aika ei enää riittänyt aktiiviseen kilpailuun sekä jääkiekossa että golfissa. Tänä kesänä tarkoitus on kuitenkin palata kilpakentille.
– Lisäksi olen Tarinassa kesätöissä, joten kentällä tulee vietettyä paljon aikaa. Aika moni kaverikin on viime aikoina innostunut lajista, joten on kiva päästä yhdessä pelaamaan, 18-vuotias Samu kertoo.
Vanhemmat antavat lajille ja yhteisölle kiitosta myös kasvatusavusta. Jo pienestä pitäen Samu on pelannut myös muiden kuin omien vanhempien tai toisten junioreiden kanssa.
– Itsekin juniorityötä tehneenä täytyy sanoa, että golf on täydellinen laji myös kasvatuksellisessa mielessä. Kentällä pitää osata käyttäytyä ja keskittyä, Tero muistuttaa.

Sopivasti haastetta ja sosiaalisuutta

Jääkiekkoon verrattuna golf yksilölajina opettaa erilaista paineensietokykyä. Kentällä kilpaillaan ennen kaikkea itseä vastaan.
– Pieni pallo ja pieni maila, jolla pitäisi pystyä tekemään taikoja.
Hanna kertoo, että häntä on kilpailun sijaan aina viehättänyt golfin yhteisöllisyys ja sosiaalisuus.
– Keskenään voi lähteä kiertämään entuudestaan vieraat ja eritasoiset pelaajat. Meillä on myös aktiivisia porukoita, esimerkiksi Teron tiistaigolfit ja Hannan torstaigolfit sekä naistoimikunta, joka on naisille matalan kynnyksen kohtaamispaikka.

Tarina Golf

Tarinagolfintie 19, 71800 Siilinjärvi
Caddiemaster 020 187 8700
ajanvaraus@tarinagolf.fi
Toimisto 040 137 8891
toimisto@tarinagolf.fi
www.tarinagolf.fi