Valikko Sulje

HifiStudio on äänimaailmanmestari

Tervetuloa nauttimaan. Soundi on erinomainen, ellei jopa parempi, tuumailevat Jari Kauppinen ja Sami Oikari testatessaan Genelecin huippuuutuutta, 8381A 5-tiekaiuttimia.

HifiStudio Haapaniemenkadulla myy laadukkaat hifi- ja kotiteatterilaitteet, kaiuttimet sekä monihuonejärjestelmät. Genelecin ensimmäinen 5-tiekaiutin mahdollistaa konserttisalin soundin vaikka omaan olohuoneeseen.

Kuopion HifiStudiolla on nyt kuunneltavissa todellista maailmanluokan huippusoundia. Genelecin The Main Ones  malliston 8381A -kaiutin on ensimmäinen Genelecin 5-tiekaiutin. Odotettu uutuus on nyt kuunneltavissa Kuopion Haapaniemenkadun myymälässä.

Käsityötä ja huippukomponentteja

Genelec 8381A on todellinen mestariteos ja kotimaisen kaiutinteknologian ehkä kunnianhimoisin tuote koskaan. Kaiutin tuottaa uskomattoman tarkan ja kolmiulotteisen äänen ilman dynamiikan latistumista kovillakaan äänenpaineilla kuunneltaessa. Jari Kauppinen kertoo uutuuden ominaisuuksista, jotka tekevät vaikutuksen kaikenlaisiin kuuntelijoihin hifi steistä konserttikävijöihin. Kaiuttimesta 8381A löytyy150 kiloa massaa, 6 kW vahvistintehoa ja 145 cm korkeutta.

– Kaiuttimen toistoalue ulottuu 20 Hz:stä aina 35 kHz:iin asti. 8381A:n matalien taajuuksien toisto täydentyy kahden tehokkaan 15 tuuman sivubassoelementin avulla, kun W371-monitorin adaptiivista äänentuottotekniikkaa hyödyntäen niiden toiminta yhdistyy etupuolen 15 tuuman bassoelementin tuottamaan ääneen. Adaptiivisuus tarjoaa erinomaisen välineen huoneen akustiikan hallintaan.

Tämän tekniikan avulla kaiuttimen suorituskyky muokkautuu kunkin kuunteluhuoneen mukaiseksi. Tasainen ja neutraali bassontoisto vähentää huoneresonanssien haittavaikutuksia sekä seinien, katon tai lattian aiheuttamia heijastuksia, Kauppinen kertoo. Kaiutinta saa mustana ja valkoisena. Hinta tällä Genelecin loistotuotteella on 70 000 euroa per pari.

Vaikka näitä on tehty useampi pari, maanlaajuisesti myymälädemossa näitä on vain kaksi paria ja Savon alueella ainoastaan meillä. Eli jos paremmat soundit kiinnostavat, kannattaa piipahtaa kuulolle Kuopioon kauempaakin, Kauppinen vinkkaa.

Huippulaatua laajasta valikoimasta

Genelecin huippukaiutin 8381A edustaa alansa kansainvälistä kärkeä, mutta HifiStudion valikoimassa on toki paljon muitakin malleja eri koko- ja hintaluokissa. Sopivankokoinen kaiutin löytyy kaikkiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin, eikä laadusta tarvitse tinkiä missään hintaluokassa.

– Uudella Genelecin näyttelyseinällämme on koottuna edustava valikoima erilaisia kaiuttimia.

Ennen myymälään saapumistaan on jokainen kaiutin käynyt läpi kolme tiukkaa tarkastuskierrosta. Genelecin laadunvalvonta eliminoi ”maanantaikappaleet”. Tästä hyllystä lähtee asiakkaan mukaan vain testattua huippulaatua.

– Kaikkia malleja on helppo testata ja kuunnella omin korvin miltä laatuääni kuulostaa. Genelecin lisäksi meiltä löytyy monipuolinen valikoima myös lukuisilta muilta laatumerkeiltä ja myös vahvistin- ja vinyylisoitinvalikoima on erittäin kilpailukykyinen. Hinta-laatusuhdekin on kohdillaan, Sami Oikari lupaa ja muistuttaa että 9.12. on Kuopion HifiStudiolla Genelec -esittelypäivä klo 10 – 16. Tarjolla on pikkupurtavaa, asiantuntevia vinkkejä ja tietenkin huippusoundeja.

Genelecin kaiutinvalikoimasta löytyy laatuääntä kaikenlaisiin tiloihin useammassa koko- ja hintaluokassa. Kaikki kaiuttimet ovat testattavissa HifiStudiolla Kuopiossa.
HifiStudio

Haapaniemenkatu 36
70100 Kuopio
puh. 017 362 6026
Jari Kauppinen 050 387 1884
Sami Oikari 050 576 2241
ma–pe 10–18, la 10–15
kuopio@hifistudio.fi
www.hifistudio.fi