Valikko Sulje

Hiihto on hauskaa liikuntaa

Hiihto on iloinen talvilaji, pitipä sitten vauhdista tai rauhallisemmasta menosta.

Hiihto on palannut takaisin liikuntaa rakastavien suomalaisten sydämiin. Myös Kuopiossa hiihdolla on pitkät perinteet niin kilpaurheiluna kuin koko kansan liikuntanakin. Intersportin laajasta valikoimasta sopivat välineet löytyvät niin huipuille kuin latunautiskelijoillekin.

Hiihtoharrastuksen alussa kannattaa tulla suoraan asiantuntevaan erikoisliikkeeseen, näin välttyy virhevalinnoilta ja innon lopahtamiselta. Maastohiihto on Intersportille tärkeä painopistelaji, tarjolla ovat maakunnan monipuolisimmat valikoimat suksista varusteisiin ja tekstiileihin huoltoa unohtamatta.
– Hiihdosta nauttiva kuntoliikkuja löytää useimmiten suksensa keskihintaisista malleista. Perushiihtäjä ei tuijota suksiparin hintalappua, vaan valitsee itselleen sopivimman suksen. Skiselector-laite antaa tarkat tiedot jokaisesta suksiparista. Eri merkeistä ja hintaluokista löytyy se oma pari, olipa kyseessä perinteisen menijä tai vapaalla tyylillä kiitäjä. Meillä palvelu pelaa, tulipa asiakkaaksi ensimmäisiä suksiaan ostava uusi hiihtäjä tai olympiavoittaja, Intersport Kuopion yrittäjä Tuukka Uusitalo kertoo.

Asiantuntevaa palvelua

Kuopiolainen Tatu Kukkonen oli hakemassa keskihintaista harrastajan suksiparia. Fischerin valikoimasta löytyi sopiva pari ja Skiselectorin lukemat vahvistivat asian.
– Viimeksi olen suksiparia päivittänyt kymmenisen vuotta sitten. Tiesin että Intersportista löydän sopivan suksen suosimaani luisteluhiihtoon. On mukava harrastaa, kun on kunnon vehkeet. Laadusta ei kannata varsinkaan näin pitkillä vaihtoväleillä tinkiä, Tatu naurahtaa.
Veikko Matikainen on pitkän linjan urheilumies, joka tuli hakemaan Intersportista uusia hiihtokenkiä. Kenkien lisäksi kauppaa hierottiin myös uusista siteistä. Sopiva Rossignolin mono löytyi, mutta vanhat siteet eivät olleetkaan yhteensopivat uusien kenkien kanssa. Niinpä siteet päivitettiin samalla kertaa.
– Olen ollut Kuopion Intersportin asiakas jo vuodesta 1989 muutettuani Joensuusta Kuopioon. Hiihdän noin tuhat kilometriä vuodessa, kaksi kolmasosaa määrästä perinteistä ja kolmasosa luistellen. Kesällä hiihdän jonkin verran rullasuksilla ja silloin mennään vapaata. Kesään kuuluu myös golf. Kaikkiin liikuntaharrastuksiin löydän varusteet ja huollot täältä Intersportista, Veikko linjaa.

Vaivattomuutta oikeilla välineillä

Hiihtovalmiit skini- eli karvapohjasukset ovat muutamassa vuodessa mullistaneet nimenomaan kuntohiihdon. Kiireisen arjen keskellä ladulle halutaan vaikka heti töiden jälkeen, ilman aikaavievää voitelua. Toisaalta voitelukin on nykyään entistä helpompaa ja Intersportista löytyvät myös sopivat voiteet ja asiantunteva suksien huolto- sekä voitelupalvelu.
– Hyvillä välineillä hiihto on elämyksellistä talviliikuntaa parhaasta päästä. Korona-aikana lähdetään mielellään ulos luontoon. Leppoisa retkeilyhiihto reppu selässä maisemia katsellen on tullut takaisin vauhdikkaamman menon rinnalle, Tuukka Uusitalo kannustaa laduille.

Tuukka Uusitalo auttoi Tatu Kukkosta suksivalinnassa.

Intersport Kuopio keskusta

Haapaniemenkatu 32, 70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 19, la 10 – 16, su 12 – 16
kuopio@intersport.fi
www.intersport.fi