Valikko Sulje

Isännöitsijä on luotettava moniosaaja

Sami Mörsky on aktiivisesti mukana Tiihottarentie 1:n putkiremontin eri vaiheissa. Osa taloyhtiön asukkaista asuu talossa remontin aikana ja esimerkiksi pysäköintijärjestelyt vaativat neuvottelutaitoa moneen suuntaan.

ISA-auktorisoitu Kuopion Talokeskus ja sen henkilökunta ovat koulutettuja asumisen ammattilaisia. Kiinteistönhuolto, remonttipalvelut ja LVIS-työt kuuluvat saman yrityksen palveluihin. Kokonaisuuden hallinnasta ja sujumisesta vastaa omalla työpanoksellaan kunkin taloyhtiön isännöitsijä.

Kuopion Talokeskuksen palveluketjun kaikki osat ovat omalta osaltaan vastuussa asumisen mukavasta ja turvallisesta sujumisesta. Kaikki taloyhtiötä palvelevat osaajat ovat myös asukkaiden ja osakkaiden helposti tavoitettavissa. Useimmiten asiaa on isännöitsijälle.

Isännöitsijä auttaa arjessa

Toimitusjohtaja Jari Bolodin kertoo isännöitsijöiden roolin korostuvan Talokeskuksen tarjoamassa palvelukokonaisuudessa. Moderni isännöitsijä on monialainen asiantuntija, jonka osaaminen on taloyhtiön käytössä hallituksesta osakkaisiin ja vuokralaisiin.
– Vanha mielikuva vain kokemusasiantuntijuuteen pohjautuvasta herrasmiehestä on auttamatta aikansa elänyt. Nykyään alalla on monenlaisia ihmisiä, niin myös meillä. Joukossa on sopivassa suhteessa kokeneita konkareita ja nuoruuden intoa, kaikki yhtä lailla monipuolisia osaajia. Kuopion Talokeskuksen isännöitsijät ovat kaikki saaneet alalle koulutuksen ja lisäkoulutusta on myös tarjolla koko ajan. Nykyään isännöitsijän ammattiin tullaan myös oppisopimuskoulutuksen kautta, Bolodin kertoo.

Ihmisläheistä isännöintiä

Isännöitsijän rooli on olla taloyhtiön operatiivinen toimitusjohtaja ja hallituksen oikea käsi, jonka vastuulla on taloyhtiön hallinto, kirjanpito ja varainhoito. Lisäksi tulevat monenlaiset varsinaiseen toimenkuvaan kuulumattomat työt, jotka kuitenkin on hoidettava.
-Näitä ovat vaikkapa osakkaiden ja asukkaiden keskinäiset ristiriidat sekä myös ikääntymiseen ja syrjäytymiseen liittyvät haasteet. Yhä useammin isännöitsijän roolina on olla myös lähiomainen. Isännöitsijän työ on siis mahdollisimman lähellä taloyhtiön arkea, jonka sujumisesta isännöitsijä huolehtii, Jari Bolodin kertoo.

Vuoden Isännöitsijä on ongelmanratkaisija

Pohjois-Savon Ammatti-isännöitsijät ry valitsi keskuudestaan Vuoden Isännöitsijän joulukuussa 2021. Tunnustuksen sai nyt Kuopion Talokeskuksen vastaava isännöitsijä Sami Mörsky, IAT. Tausta oman asuintalon taloyhtiön hallituksessa ja sen puheenjohtajana on antanut tiettyjä käytännön valmiuksia isännöitsijän työhön.
– Minussa yhdistyvät ihmisten parissa viihtyvä sosiaalinen persoona ja ongelmanratkaisusta nauttiva tutkijaluonne, mikä juontaa juurensa uraani yliopistomaailmassa. Isännöitsijän työssä tarvitaan molempia, sillä hankaliakaan asioita ei saa säikähtää.
Isännöitsijän on oltava valmis ottamaan vastaan kipakkaakin palautetta. Usein on niin, että asukkaan viesti on mennyt perille isännöitsijälle, mutta esimerkiksi alihankkija ei ole vielä ehtinyt toimia.
– Tiedotamme jatkuvasti asukkaille, milloin voi soittaa suoraan huoltoon ja milloin asia kannattaa hoitaa isännöitsijän kautta. Mitä vähemmän välikäsiä, sen ripeämmin pulma ratkeaa. Kuitenkin isännöitsijän on kannettava vastuu asioiden sujumisesta ja palvelukokonaisuutemme herkästi henkilöityy juuri isännöitsijään. Tärkeintä on, että asukkaiden on voitava luottaa omaan isännöitsijäänsä, Mörsky kertoo työstään.


Isännöitsijä Johanna Pesonen ja Kuopion Talokeskuksen toimitusjohtaja Jari Bolodin kertovat jatkuvan kouluttautumisen olevan tärkeä elementti isännöitsijän ammattiosaamisessa. Johannalla on suoritettuna isännöinnin ammattitutkinto, ITS eli isännöinnin jatkotutkinto ja AIT eli ylempi ammatti-isännöinnin tutkinto.

Kuopion Talokeskus Oy

Maaherrankatu 15 – 19
70100 Kuopio
puh. 017 288 2500
Arkisin klo 8 – 14
asiakaspalvelu@kuopiontalokeskus.fi
www.kuopiontalokeskus.fi