Valikko Sulje

Kesä-Kuopion huipputerassit

Nousu on kesäisen bilekansan rento kohtauspaikka.

Kuopio on upea ravintolakaupunki, jonka kesä on täynnä viihtyisiä terasseja moneen makuun. Vararengasravintoloilla on kaupungin ydinkeskustan ja sataman alueella yli 800 asiakaspaikkaa viiden eri ravintolan yhteydessä.

Kauniina kesäpäivänä lomalainen ja vapaapäivän viettäjä ei Kuopion ydinkeskustassa kovin monimutkaisia strategioita tarvitse: iloinen kierros Kauppakadun terasseilla toimii aina. Vararengasravintolat on perinteisesti panostanut paljon ravintoloidensa terasseihin ja niin on tänäkin kesänä. Jokaisella ravintolalla on oma yksilöllinen ilmeensä ja tarjonnassa on jokaiselle jotain.

Salacavalassa kesäpäivä käyntiin

Kesäkierros on helppo aloittaa aivan Kuopion ytimestä, Veljmiehen ja Siskotytön välimaastosta kauppahallilta. Salacavala on luonteva kohtauspaikka monenlaiseen kesämenoon, vaikkapa herkullisen aamiaisen merkeissä. Salacavalan aamiainen on tarjolla arkisin kello 9 – 13 ja lauantaisin 9 – 14.

– Runsaaseen aamiaispöytään on koottu asiakkaidemme suosikkeja ja omia lempiherkkujamme. SalaCavalan kesäaamiaisella nautiskellaan muun muassa smoothieta, tuorepuuroa, jogurttia lisäkkeineen, leipiä ja levitteitä, vihanneksia, juustoja, sesongin marjoja ja hedelmiä sekä makeita herkkuja. Tuoremehua, SalaCavalan omaa kahvia ja haudutettua teetä tietenkään unohtamatta. Mimosa tai latte tuo ripauksen luksusta ihanaan kesäaamuun Suomen parhaalla torilla, Salacavalan väki vinkkaa.

Kuopiolaista sunnuntaibrunssia on toivottu paljon, niinpä kesän ensimmäinen sunnuntaibrunssi herkuteltiin Kuopio Tanssii ja Soi -viikon sunnuntaina 18.6. Seuraavaksi on vuorossa Rokkibrunssi 30.7. ja elokuussa brunssaillaan Suurmarkkinasunnuntaina 13.8. Sunnuntaibrunssi on katettu kello 12 – 16.

Kippis kesälle Salacavalan terassilla!

Sataman suuntaan hyvässä seurassa

Kesäkuopiolaisen terassitaival suuntautuu luontevasti Kauppakatua pitkin kohti satamaa. Vararengasravintolat tarjoaa heti alkumatkasta monta mukavaa etappia monenlaiseen viihtymiseen. Vararengasravintoloiden myynnistä vastaava Jenni Kulin kertoo Kauppakadun suvitarjonnasta.

– Terasseja on vieri vieressä ja moneen makuun. Nousun terassilla on kiva istua pidempäänkin ja vaikkapa pelata jotain kivaa seurapeliä kaverien kanssa. Ravintolasta löytyvät Kimblet, Yatzyt, Aliakset ja muut suosikit. Ale Pupi puolestaan on todellinen koko kansan ravintola, sen terassilla istuvat sulassa sovussa rokkiseniorit ja popnuoret, ja mukavaa juttuseuraa on tarjolla heti aamusta.

Glorian terassille pääsee taas

Kulin paljastaa myös terassikansaa takuuvarmasti ilahduttavan uutisen.

– Monet ovat kaivanneet idyllistä Glorian sisäpihan terassia, joka 2000-luvun puolivälissä oli todellinen supersuosikki. Nyt terassi on palannut juurilleen eli osaksi Gloriaa. Se tuo runsaasti lisää terassipaikkoja Gloriaan ja vie viihdevarpaan vipattamaan viidentoista vuoden taakse. Aivan varmasti se saa myös aivan uusia ystäviä, Kulin iloitsee terassin paluusta.

Monen terassikierros suuntautuu lopulta Kauppakadun itäpäähän, Albatrossin jättiterassille ja kesäkeikkojen pariin. Kuopion kesässä kierros Vararengasravintoloiden terasseilla Salacavalasta Albatrossiin on antoisa ja sisältää monta hauskaa hetkeä. Eiköhän kokeilla!

 

Vararengasravintolat

Katso ravintoloiden kesäaukioloajat ja muut uutiset verkkosivulta vrr.fi tai seuraa meitä somessa.