Valikko Sulje

Kesäpihat kuntoon

Heli Komulainen muistuttaa, että kesän pihasuunnitelmat ja hoitosopimukset kannattaa tehdä ajoissa.

Pihasuunnitelmat ja pihojen hoitosuunnitelmat sekä pihojen huolto- ja kunnostussopimukset kesäksi kannattaa tehdä keväällä ajoissa. T:mi Heli Komulainen on alansa ammattilainen, joka kunnostaa ja hoitaa taloyhtiöiden ja omakotitalojen pihat.

Heli Komulainen tekee pihaneuvontaa, suunnittelee ja tekee pihoja ja niiden vihertöitä taloyhtiöille ja yksityisasiakkaille sekä toteuttaa myös huoltoyhtiöiden toimeksiantoja.

– Pihasuunnitelman lisäksi kannattaa tehdä myös hoitosuunnitelma ja noudattaa sitä. Vaikka uusi piha on hyvin suunniteltu ja perustettu, se vaatii hoitoa eli piha ei hoida itse itseään, Komulainen huomauttaa.

Komulainen tarkistaa sopimustaloyhtiöiden pihat yleensä pari kertaa kesässä. Tähän kuuluvat rikkaruohojen kitkentä, kausileikkaukset, lannoitukset ja kesäkukkien istutukset.

– Jos käyntien aikana huomaamme jotain kohennettavaa, välitämme tästä tiedon asiakkaalle ja teemme tarvittaessa kustannusarvion sekä teemme tarvittavat korjaukset. Omakotitalojen pihojen hoitoon kuuluvat esimerkiksi pihasuunnitelmat, istutukset, uusien pihakiveysten teko sekä vanhojen kunnostus. Kasvien kausi- ja nuorennusleikkaukset ovat myös tärkeitä pihatöitä.

Hyvin suunniteltu ja rakennettu piha on viihtyisä ja toimiva kokonaisuus.

T:mi Heli Komulainen / Kakku ja kuokka

puh. 040 705 8242
kakkujakuokka@gmail.com
Facebook ja Instagram