Valikko Sulje

Luontoon ja lenkille laadukkaat ja tyylikkäät varusteet

Carlsonin laajasta valikoimasta retkeilyyn ja ulkoiluun löytyy kaikki tarvittava, repuista tekstiileihin, jalkineisin ja tarvikkeisiin, Marko Mykkänen ja Matti Pöyhönen lupaavat.

Retkeily, vaeltaminen ja ulkoilu on nyt vapaa-ajan suosikkipuuhaa. Carlsonin vapaa-ajan osasto on huippumerkkien ostospaikka, mistä löytyvät varusteet vaativiinkin tarpeisiin.

Luonnossa liikkuminen ja ulkoilu vähentävät stressiä ja lisäävät kokonaisvaltaista hyvinvointia. Laadukkaat tuotteet lisäävät käyttömukavuutta, olipa kyse sitten vaatteista ja kengistä tai retkivarusteista. Tuotteiden kestävyys ja luotettavuus ovat tärkeimpiä matkakumppaneita erityisesti pitkillä vaelluksilla. Carlsonin valikoimiin on valittu parhaat tuotteet pitkän ammattitaidon ja kokemuksen omaavilta valmistajilta niin, että niistä on helppo poimia juuri omiin käyttötarkoituksiin sopivat.

Takaisin luontoon

Carlsonin tuotepäällikkö Marko Mykkänen vaeltaa ja retkeilee itsekin aktiivisesti. Nyt yhä useampi lähtee ulos ja luontoon vastapainoksi normaalin arjen rajoituksille.
– Olen harrastanut retkeilyä ja vaellusta parikymmentä vuotta ja vuosittain tulee Lapissa käytyä kolmesta viiteen kertaan. Puhutaan, että ulkoilu- ja retkeilybuumi olisi korona-ajan satoa, mutta todellisuudessa suuntaus on ollut vahva jo useamman vuoden. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat moninkertaistuneet ja muutoinkin ulkoilu on löydetty uudelleen. Suomessa olemme suorastaan etuoikeutetussa asemassa, loistavia kohteita löytyy valtava määrä ja kaiken lisäksi ilmaiseksi. Esimerkiksi Metsähallitus luo loistavia palveluita luontoliikkujille, monessa muussa maassa niistä saisi pulittaa pitkän pennin. Tämä on nyt oivallettu meilläkin ja kaunis, koskematon luonto on noussut taas arvoonsa, Mykkänen kertoo.

Huippukohteita on lähellä

Vaikka Lappi onkin retkeilyyn klassikkokohde, ei välttämättä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Luonnosta pääsee nauttimaan Savon pääkaupungin alueella varsin helposti.
– Mikä parasta meille Kuopion alueen asukkaille, huippukohteita on lähempänä kuin moni huomaakaan. On Tiilikan ja Rautalammin-Konneveden kansallispuistot ja monta muuta upeaa paikkaa noin sadan kilometrin säteellä. Eikä niinkään kauas tarvitse mennä, Vuorilampi ja Puijo ovat kohteita mihin on helppo tehdä ulkoilu- tai päiväretki kevyellä varustuksella. Kynnys retkeilyyn ja ulkoiluun on mukavan matala, se kannustaa lähtemään liikkeelle, Mykkänen kertoo ja muistuttaa että asialliset varusteet lisäävät harrastuksen hauskuutta entisestään.
– Carlsonilla on vaikkapa päiväreppuja todella monta eri mallia. Nämä monikäyttöiset, mukavat reput ovatkin todella suosittuja.
Haglöfs on kestosuosikki niin repuissa kuin vaatteissakin, ja Fjällräven on todella pop niin ulkoilussa kuin muussakin vapaa-ajassa. Käytännöllisyyttä, monipuolista värimaailmaa ja sopiva ripaus muodikkuutta, eli monenlaisiin tarpeisiin löytyvät tuotteet olit sitten menossa Pallakselle, Puijolle tai ihan vain Puijonkadulle.

Mukavasti maastossa oikeilla varusteilla

Kuluneet kumpparit ja hengittämätön tuulipuku ovat enää ani harvan varusteita luontoliikunnassa. Nyt on mahdollista valita ylleen huomattavasti mukavampia asusteita kuin takavuosina. Carlsonin vapaa-ajan osastolta löytyvät juuri omaan käyttöön sopivat varusteet, joista jalkineilla on tärkeä rooli.
– Maastossa mennään epätasaisella alustalla pitkiäkin aikoja, ja aina ei jalan alla ole kuiva polku. Meiltä löytyvät laatumerkkien uutuusmallit, olipa edessä tuntikausien passi hirvimetsällä, vaellus upottavassa suomaastossa tai vauhdikas polkujuoksulenkki. Jalkineissa on nyt valinnanvaraa eri tarkoituksiin todella paljon, ja sama pätee tietenkin myös tekstiileihin. Koko kerrospukeutumisen skaala on hallussa teknisistä alusasuista hengittäviin takkeihin ja housuihin. Millään kelillä ei tarvitse luonnossa liikkua litimärkä paita ihoa vasten, kevyet ja hengittävät tekstiilit takaavat mukavan fiiliksen koko retken ajaksi, Marko Mykkänen lupaa.

Pyöräilyllä pirteyttä

Pyöräily on erinomaista hyötyliikuntaa, pyöräilipä töihin, kouluun tai harrastuksiin. Carlsonin laajasta polkupyörämallistosta löytyy polkupyörä niin vauhdikkaaseen maantiemenoon, kaupunkipyöräilyyn kuin metsäisille poluillekin – lapsille, nuorille ja aikuisille jokaisella sopiva malli. Matti Pöyhönen kertoo viime kesän näyttäneen suuntaa tälle vuodelle.- Edelliskesänä pyöriä myytiin todella paljon, niin sähkö- kuin tavallisiakin. Tälle keväälle ja kesälle on odotettavissa yhtä suuri kiinnostus, pyöräily on nyt todellista koko perheen liikuntaa. Esimerkiksi Tunturi ja Nishiki tarjoavat nyt hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia pyöriä, Pöyhönen kertoo ja muistuttaa Carlsonin palvelevan sportti- ja ulkoiluväkeä todella laajasti.
– Todella kuuma hitti on nyt uusi mailapeli padel ja frisbeegolf on lyönyt lopullisesti läpi. Näihinkin lajeihin ja moneen muuhun puuhaan perinteisten lajien lisäksi löytyy meiltä niin varusteet, kuin myös asiantunteva tuotetieto ja opastus. Tervetuloa Carlsonille kun on aika lähteä liikkumaan!

Tuotekehitys ja korkea laatu ovat Nishikin tavaramerkkejä. Polkupyörän hankinnassa kannattaa panostaa laatuun, Matti Pöyhönen vinkkaa.

Kupilka-eräastiat valmistetaan luonnonkuitukomposiitista. Sekä biomateriaali että tuotteet on valmistettu EKOenergialla Suomessa.

Carlson Tavaratalo

Urheilu ja vapaa-aika
p. 020 742 7058
Kauppakatu 36, 70110 Kuopio
ma – pe 10 – 19, la 10 – 16
urheilu.kuopio@carlson.fi
carlson.fi