Valikko Sulje

Nurmikot kuntoon robottileikkurilla

Husqvarnan mallistosta löytyy sopiva robottileikkuri kaikenkokoisille pihoille ja puutarhoille, Jaakko Solmu Konesolmusta lupaa.

Jos mikä on klassinen kesäpuuha, niin nurmikonleikkuu. Nykyään sen vain suorittaa äärimmäisen jämpti apulainen. Yhä useammalla pihalla työskentelee hiljainen ja maastokelpoinen robottileikkuri, joka ei säiky sadettakaan ja joka hakeutuu latauspisteelle omatoimisesti.

Kuopiolainen Konesolmu myy uusinta tekniikkaa edustavia Husqvarna Automower -robottileikkureita. Jaakko Solmu paljastaa robotin pystyvän itsenäiseen työhön ilman ”piällysmiestä”. Robottia ei tarvitse vahtia, vaan sille ohjelmoidaan haluttu työaika vuorokaudesta. Robotti hakeutuu virran vähetessä laturiin ja jatkaa töitä tunnin kuluttua, kun akku on taas täysi.

Tarkkuustyötä kaikenlaisille pihoille

Konesolmun valikoimista löytyy sopiva robottileikkuri pienistä pihoista laajoihin nurmialueisiin ja puutarhoihin. Robotti ei kaipaa yhtenäistä nurmikenttää tasaisessa maastossa. Se tekee työnsä samoissa olosuhteissa kuin perinteisemmätkin ruohonleikkurit. Jopa huonommissa, sillä robottileikkuri toimii myös sateella.
– Robotti toimii myös muhkuraisemmilla pihoilla. Se rullaa jopa 70 asteen nousut kevyesti ja labyrinttimaisetkin puutarhan osat hoituvat.

Ajastukset ja komennot etänä

Robotin puuhia voi tarkkailla ja säätää puhelimen sovelluksen kautta. Sen voi vaikka ajastaa pistämään mökillä nurmikon kuntoon ja kun itse ajaa pihaan, onkin nurmi leikattu.
– Ajastuksen voi tehdä myös niin, että robotti leikkaa enemmän ruohon kasvun ollessa voimakasta ja vähemmän kuivilla kesäkeleillä, Solmu kertoo ja muistuttaa että Konesolmu hoitaa tarvittaessa myös robotin asennuksen ja tarvittavat säädöt avaimet käteen -periaatteella.

Konesolmu Oy – Bella Center

Siikaranta 4
70620 Kuopio
puh. 017 363 1511
Myynti:
ma – pe 9 – 17
la 10-13
Varaosat ja huolto:
ma – pe 9 – 17
www.konesolmu.fi