Valikko Sulje

Päiväretkelle luontoon laatuvarusteissa

Milla ja Tuukka lähiretkellä Puijon metsässä Haglöfsin retkivaatteet yllään.

Päiväretket lähiseutujen luontokohteisiin ja vaellusreiteille ovat tänäkin kesänä suosittua puuhaa. Koko perheen reissut onnistuvat, kun varusteet on valittu sään ja menohalujen mukaisesti. Intersport tarjoaa kattavan valikoiman asusteista jalkineisiin ja oheisvarusteisiin.

Retkeillen pääsee nauttimaan luonnosta ja kohottamaan kuntoa miellyttävällä tavalla. Kesän vehreys ja Suomen monipuoliset retkeilymahdollisuudet moninaisine reitteineen houkuttavat eritasoiset, -ikäiset ja -kuntoiset luontoon. Luonnon rauhassa rentoutuu ja arjen stressi unohtuu.

Teknisillä asuilla mukavuutta matkantekoon

Olipa kyseessä lyhyt metsälenkki tai pidempi vaellus, ovat asianmukaiset varusteet osa onnistunutta luontoelämystä. Milla Uusitalo Kuopion Intersportista muistuttaa, että retkelle lähdettäessä vaatteet kannattaa valita tarkoituksenmukaisesti.
– Ihan lähimetsässä riittävät usein tavalliset säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Mutta mitä kauemmas lähdet ja viivyt, sitä enemmän vaatteiden teknisiin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Laadukkaat ulkoilutakit ja -housut ovat hengittäviä, joustavia sekä tuulta- ja vettähylkiviä. Intersportin valikoimissa esimerkiksi Haglöfs on perinteinen suosikkimerkki retkeilijöiden keskuudessa. Haglöfsin asusteet ovat paitsi teknisesti toimivia eli siirtävät hien ihon pinnalta ulompiin kerroksiin, myös todella mukavia ja tyylikkäitä yllä, Milla kertoo.

Jalkineisiin kannattaa panostaa

Tuukka Uusitalo muistuttaa, että vaihtelevammassa maastossa juurakoineen ja kivikoineen kunnon jalkineet lisäävät retkeilyn mukavuutta ja turvallisuutta.
– Lyhemmille lenkeille varrettomatkin ulkoilukengät sopivat, mutta pitkällä patikointiretkellä kengältä vaaditaan enemmän tukea. Varrelliset, hyvin tuetut retkeilykengät ovat omiaan. Kun retkeilykengissä on vedenpitävä kalvo, ne suojaavat kosteassa maastossa. Mikään ei ole harmillisempaa kuin jalan uppoaminen vaikka suolla tai lammen rannassa retken puolimatkassa ja paluupatikointi märin jaloin. Jalkineisiin kannattaa panostaa.

Kuopiossa kohteet ovat lähellä

Intersportin kauppiaat Milla ja Tuukka muistuttavat, että Intersportista löytyvät retkeilyvaatteet, -kengät ja muut varusteet niin kokeneemmalle kuin aloittelevallekin retkeilijälle. Valikoimiin kuuluvat huippumerkit kuten Haglöfs, Peak Performance, McKinley sekä Fjällraven.
– Meiltä sopivat varusteet ja sitten ei muuta kuin luontoon. Kuopion alueella on upeat mahdollisuudet päiväretkiin hyvin hoidetuilla reiteillä, joiden varrelta löytyy nuotiopaikkoja, laavuja ja upeita maisemia. Koko perheen harrastus on helppo aloittaa vaikka Puijolta. Sadan kilometrin säteeltä löytyykin kohteita vaikka kuinka paljon. Hyviä vinkkejä löytyy myös sivustolta https://retkipaikka.fi/pohjois-savo/

Jalkineiden laadusta ei kannata tinkiä vähänkään hankalammassa maastossa. Tennari ei juurakossa toimi. Lowa Renegade on korkealaatuinen vaelluskenkä, joka tarjoaa tukevuutta ja joustavuutta.

Intersport
Kuopio keskusta
Haapaniemenkatu 32, 70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 19, la 10 -16, su 12 – 16
kuopio@intersport.fi, www.intersport.fi