Valikko Sulje

Punkit veks ja lystiä pallomeressä

Pallomeri totuttaa pennut uuteen alustaan ja aktivoi nenää herkkujen etsinnän muodossa.

Apua punkkihäätöön, pentujen pallomeri ja ensiapuopas – muun muassa tällaiselta näyttää Pieneläinvastaanotto Punaturkin kesä.

Punkit ovat ikäviä kutsumattomia vieraita ja aiheuttavat lemmikinomistajissa päänvaivaa. Punaturkin toimitusjohtaja Jaana Auvinen kertoo, että punkkihäätöön löytyy monia eri vaihtoehtoja, jotka suunnitellaan lemmikkikohtaisesti.
– Meille voi koko kesän ajan varata 15 minuutin suunnittelukäynnin eläinlääkärille, jossa kartoitetaan tilanne ja päätetään sopivasta lääkityksestä. Lääkärin konsultaatio on lakisääteinen, emmekä voi määrätä punkkihäätöä, jos lemmikki ei ole käynyt vastaanotolla vuoteen. Suunnittelukäynti on hinnaltaan 20 euroa ja lääkkeet saa ostettua vastaanotolta mukaan.

Pikkunenille harjoitusta

Kesällä koiranpennuille on tarjolla paljon uutta. Pennun vuosi -ohjelmaan osallistuvat pennut pääsevät peuhaamaan maksutta pallomeressä.
– Pallomeri on pienelle pennulle erinomainen tapa tutustua uusiin alustoihin. Kun pallojen seasta etsitään samalla nameja, pentu saa aktivointia ja nenä käyttöä. Samalla pentu oppii, että eläinlääkärin vastaanotolla on rokotusten lisäksi myös kivoja juttuja, Auvinen kertoo.
Seitsemän kuukauden ikäiset pennut saavat vastaanotolta mukaansa myös tuoreen pennunomistajan ensiapuoppaan. Auvinen muistuttaa, että uutuudet ovat saatavilla kaikille, mutta Pennun vuosi -ohjelmalaisille ne ovat veloituksettomia.

Kynnet kuntoon pop upissa

Kesän aikana kannattaa pitää tarkasti silmällä Punaturkin Facebook-sivuja sekä liikkeen ikkunoita.
– Järjestämme kesän aikana pop up -kynsipäiviä, joista ilmoitamme Facebookissa sekä ilmoituksin ikkunoissamme. Pop up -päivänä kynnet leikataan 10 euron edulliseen hintaan ja leikkuuseen voi tulla ilman ajanvarausta.
Punaturkin somea kannattaa seurata tarkasti muutenkin, sillä vaihtuvat teemakuukaudet jatkuvat läpi kesän ja syksyn. Luvassa on niin nivel- kuin mahakuukausi sekä seniorikuukausi. Vaihtuvasta teemasta ja siihen liittyvistä tarjouksista ilmoitetaan Facebook-sivuilla.

Siru rokotuksen yhteydessä

Auvinen muistuttaa koiranomistajia myös siitä, että koirien sirutus ja rekisteröinti on tulossa pakolliseksi alustavalla aikataululla vuonna 2022 ja se koskee myös sekarotuisia koiria. Siru on näppärää ja myös hieman edullisempaa laittaa rokotuksen yhteydessä, joten nyt on hyvä hetki ennakoida ja välttää kiire tulevana vuonna.
– Tarvittaessa neuvomme samalla, kuinka rekisteröinti tehdään rekisteröimättömälle koiralle Kennelliiton järjestelmään.

Pennunomistajan ensiapu-oppaassa käydään läpi niin kotiapteekin sisältö kuin ensiapuohjeet tapahturmissa.

Pieneläinvastaanotto
Punaturkki
Satamakatu 20, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi, www.punaturkki.fi
Myös Facebookissa