Valikko Sulje

Pyörällä kulkee kaikki

Puijon Pyöräpisteen valikoimaan on saatu monipuolisesti myös uusimpia pyörämalleja, Tomi Inkeroinen toteaa tyytyväisenä.

Pyöräilybuumi jatkuu ja jatkuu, eikä loppua suosion kasvulle ole näkyvissä. Kova kysyntä ja komponenttipula ovat viime vuosina vaikuttaneet saatavuuteen, mutta tänä keväänä pyöriä on hyllyssä viimeinkin oikein kunnolla. Pyörää hankkiessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää asiantuntijaliikkeen ammattitaitoa.

Polkupyörä on nykyään yhä useamman ykköskulkuneuvo. Siksi pyörävalmistajat keskittyvät nyt arkipyöräilyä helpottaviin ratkaisuihin, kertoo Puijon Pyöräpisteen Tomi Inkeroinen. Pyöriä ja oheisvarusteita kehitetään erityisesti tavaran ja ihmisten kuljettamista silmällä pitäen.

– Ei tarvitse hankkia autoa, kun pyörällä saa samalla kulkemaan lapset, työkamppeet ja kauppakassit. Monta arjen ongelmaa ratkeaa. Tässä sähköavusteisilla pyörillä on suuri merkitys. Sähköosia kuten vaihteita on saatavilla yhä edullisemmissa hintaluokissa.

Pyöräilyn helpottaminen on myös yhteiskunnallinen trendi. Kaupungeissa laajennetaan pyörätieverkostoja ja etsitään keinoja tukea ympärivuotista pyöräilyä. Myös moni työnantaja tarjoaa työntekijöilleen pyörän työsuhde-etuna.

– Työsuhde-etu on ehdottomasti hyvä juttu, sillä sen kautta esimerkiksi sähköpyörän saa järkevän hintaan. Työmatkojen lisäksi pyöriä hankitaan myös harrastamiseen.

Huolto on myös turvallisuuskysymys

Sähköpyörien myötä talvellakin voi pyöräillä helposti, mutta suurimman sesongin aikaa alkaa toki lumien sulettua. Kevään tullen moni kaivaa pyörän esiin ja tuumaa, että huoltaahan tämä kai pitäisi. Jos pyörä on ollut pitkään varastossa, kannattaa se tuoda huoltoon ammattilaisliikkeeseen.

– Huollossa lähdetään tietysti perusasioista eli renkaista, jarruista ja vaihteista. Perusteellisemmassa huollossa pyörä käydään tarkemmin läpi osa osalta ja esimerkiksi oikaistaan vanteet tarvittaessa.

Hyvin huollettu pyörä on turvallinen ja ajokokemukseltaan miellyttävä. Silloin se myös palvelee käyttötarkoitustaan mahdollisimman hyvin.

Pyöräilysesongin kunnolla alkaessa Juha Eronen ja Jami Inkeroinen huoltavat pyöriä vauhdilla.

Uusi pyörä kesäksi

Kaikenlaisten polkupyörien kysyntä on edelleen todella kovaa ympäri maailman, mutta nyt pahimmista pullonkauloista on selvitty. Toimitusvarmuuden parantuessa valikoimaan on saatu myös ihan uusimpia tämän vuoden pyörämalleja.

– Peruspyöräksi työmatkoille ja niin sanotusti hupiajeluihin ovat hybridipyörät edelleenkin hyvin suosittuja. Ne sopivat monenlaiseen käyttöön yleispyöräksi.

Yli 30 vuotta toimineen Puijon Pyöräpisteen vahvuus on yksilöllinen palvelu. Valikoimasta löytyy varmasti sopiva kaksipyöräinen jokaiselle ajajalle. Periaatteena on, että jokainen liikkeestä hankittu pyörä on heti ajovalmis. Sekä ummikot että lajia pitkään harrastaneet voivat siis tulla kaikenlaisine pyöräilyajatuksineen Puijon Pyöräpisteeseen.

– Työmme perustuu paitsi pitkään kokemukseen myös aitoon intohimoon kaikkeen pyöräilyyn liittyvää kohtaan. Kehitämme osaamistamme jatkuvasti, jotta pystyisimme osaltamme tekemään pyöräilystä mahdollisimman nautinnollista ja vaivatonta mahdollisimman monelle.

Puijon Pyöräpiste

Savonkatu 22, 70110 Kuopio
puh. 017 263 3273
ma – pe 10 – 17, la 10 – 14
info@puijonpyorapiste.fi
www.puijonpyorapiste.fi