Valikko Sulje

Pyörät pyörivät hyvin myös talvella

Kun on hyvät varusteet ja reipas mieli, pyöräily sujuu mukavasti talvikeleissäkin.

Kun pyöräilijän varusteet ovat hyvät ja pyörä on talvikunnossa, pyöräilyharrastus tai työmatkapyöräily ovat hyviä liikunta- ja liikkumismuotoja myös talvella.
Leveärenkainen maastopyörä tai fatbike ovat talvella hyviä vaihtoehtoja, mutta mallista huolimatta millä tahansa oikein varustetulla pyörällä kyllä pärjää.
– Maastopyörässä tai yleispyörässä nastarenkaat ovat turvallisuustekijä, samoin lainmukaiset valot eli edessä valkoista ja takana punaista valoa. Myös sivuheijastimet lisäävät pyöräilyn turvallisuutta, Puijon Pyöräpisteen yrittäjä Tomi Inkeroinen esittelee.
Asiantuntevassa huollossa kannattaa vielä varmistaa, että pyörän jarrut ja vaihteet toimivat hyvin myös talvella.
Inkeroisen mukaan sähköavusteinen pyörä sopii talveen erittäin hyvin. Sähkö helpottaa ajoa ja pyöräilijä voi hyvin säätää omaa rasitustaan niin, ettei hänelle tule talvivarusteissaan liian kuuma.
Talven kylmyys vähentää akun virtamäärää. Inkeroinen muistuttaa, että pyörän akku pitää aina ladata lämpimässä eli akku pitää irrottaa tai koko pyörä viedä lämpimään.
Pyöräilijän omat varusteet pitää myös olla kunnossa. Kerrospukeutuminen, hyvät käsineet ja hyvä myssy kypärän alla ovat tässä avainasemassa.

Puijon Pyöräpiste Oy

Savonkatu 22
70110 Kuopio, puh. 017 263 3273
ma – pe 10 – 17, la 10 – 14
info@puijonpyorapiste.fi
www.puijonpyorapiste.fi
www.facebook.com/puijonpyora/