Valikko Sulje

Sähköpyörä on myös työsuhdepyörä

Antti Lehtonen ja pari esimerkkiä kevään uutuuspyöristä.
Laura Kallio-Kokolla allaan laadukas työsuhdepyörä.

Kolmisopessa toimiva sähköpyörien erikoisliike Sähkis.fi myy ja vuokraa pyöriä alueen laajimmasta valikoimasta. Ostamisen ja vuokrauksen lisäksi yhä useampi on saanut käyttöönsä työsuhdepyörän. Yrittäjä Antti Lehtonen kertoo, että leasingpalvelu on lyömässä vahvasti läpi.
– Tässä kuviossa on vain voittajia. Työnantajalle tämä ei maksa mitään, sillä pyörästä maksettava kuukausimaksu vähennetään työntekijän palkasta, jolloin etu on verovapaa. Verottomasta luontoisedusta ei makseta palkan sivukuluja, mistä johtuen edun tarjoamisesta ei synny työnantajalle lisäkuluja. GoByBike työsuhdepyörät hankitaan vuokrasopimuksilla, jonka päätyttyä työntekijä voi lunastaa pyörän edullisesti itselleen sen jäännösarvolla. Työntekijä säästää keskimäärin n. 40 prosenttia pyörän hankintahinnasta verrattuna sen ostamiseen ilman pyöräetua, Antti kertoo.
Kuopion Pysäköinti Oy:llä työskentelevä Laura Kallio-Kokko kommentoi asiaa tultuaan juuri pyörälenkiltä Puijolta.
– Työsuhdepyöräedun verovapaus on enimmillään 1200 €/vuosi. Kun työsuhdepyörä hankitaan vuokrasopimuksella, vero-etua on mahdollista hyödyntää useana vuotena peräkkäin. Itse olen päättänyt ilman muuta lunastaa lopulta pyörän itselleni, aivan loistava laite työmatkoihin ja vapaa-aikaan!
Lisätietoa työsuhdepyöristä GoByBike ja vapaus.io

Sähkis.fi

Suvannontie 1, 70780 Kuopio
Antti Lehtonen 040 528 1180
ma – pe 9 – 17, la 10 – 14
www.sähkis.fi