Valikko Sulje

Sähköpyörällä kevyesti kevääseen

Mikko Konttinen ja Crescentin sähköpolkupyörä. Kevään syvä-runkoisella uutuusmallilla kelpaa polkaista kaupungille ja takaisin!

Sähköavusteinen polkupyörä on yhä useamman valinta. Kuopion Intersportin laatumerkkien valikoimasta löytyy ajopeli vaikka koko perheelle, tyylikkäillä uutuusmalleilla pääsee vauhdikkaasti niin töihin kuin vapaa-ajan harrastuksiinkin.

Kuopion Intersport on varautunut vilkkaaseen sähköpyöräkevääseen ja -kesään. Päämerkkejä ovat kotimainen Helkama sekä Crescent, jotka ovat panostaneet sähköpyörien tuotekehitykseen jo kauan. Sähköavusteisen pyörän sähkömoottori avustaa polkiessa ja tehostaa näin matkantekoa ylämäissä tai pidemmillä taipaleilla. Kuopiossakin sähköpyörä on ottanut vankan aseman jokamiehen ja -naisen kulkupelinä. Kaupungin kaduilla ja lähiöiden mäkisillä teillä poljetaan yhä kevyemmin.
– Tälle keväälle on tullut mainioita syvärunkoisia uutuuspyöriä, jota sopivat yhtä hyvin miehille kuin naisillekin. Keskimoottorilla varustetuissa malleissa painopiste on oikeassa kohdassa ja ajaminen on helppoa. Näissä jämäköissä yleispyörissä on huomioitu käytännöllisyys vaikkapa kauppareissuja ajatellen, tukevat korit saa kiinni niin tarakalle kuin eteenkin. Paitsi tehokkaita, ovat nämä pyörät myös muotoilultaan ja väritykseltään tyylikkäitä ja sopivat loistavasti joustavaan city-ajoon, Mikko Konttinen kertoo.

Sopiva pyörä kaikkeen ajoon

Sähköpyöriä on nykyään joka lähtöön. Kolmivaihteisia citypyöriä, maastopyöriä, retkipyöriä, hybridejä ja muita malleja on siinä missä tavallisiakin pyöriä. Mikko Konttinen kannustaa miettimään omia ajotarpeitaan ennen pyörän hankintaa. Haastavassa maastossa etenevä tarvitsee toisenlaisen pyörän kuin taajaman kevyen liikenteen väylillä sukkuloiva.
– Kaupungissa työmatkoja ja vapaa-ajan ajoja pyöräilevät on koko ajan kasvava käyttäjäryhmä. Tyylikäs ulkonäkö, varma toimivuus, tavaran kuljetusmahdollisuudet sekä pitkä kantama yhdellä latauksella ovat tärkeitä ominaisuuksia. Citysähköpyöräilijä suosii pystyä ajoasentoa ja jalkajarruja sekä helppoja napavaihteita. Lyhkäisillä matkoilla ajamisen vaivattomuus ja toimintojen loogisuus painottuu. Myös maastossa ajetaan sähköpolkupyörillä ja siellä korostuvat sitten erilaiset ominaisuudet.

Huolto pelaa Haapaniemenkadulla

Moderni sähköpolkupyörä on teknisempi laite kuin tavallinen peruspyörä, ja sen huolto ja korjaus ei välttämättä kaikilta osiltaan omassa autotallissa onnistu. Kun ajopelin hankkii Intersport Kuopiosta, on myös huoltopuoli kunnossa. Se tapahtuu samassa paikassa kuin pyörän ostokin.
– Näissä pyörissä käytetään Shimanon moottori- ja akkutekniikkaa ja meillä on Shimanon valtuutettu huolto. Pyörissä on autojen tapaan ajotietokoneet ja tarvittaessa luemme vikakoodit ja toimimme niiden mukaan. Luonnollisestikin myös kaikki muu pyörien perushuolto onnistuu meillä tässä Haapaniemenkadulla, Konttinen kertoo ja muistuttaa asiasta, joka pyörähankinnoissa harmittavan usein unohtuu.
– Laatupyörä on aina arvokas hankinta ja ikävä kyllä pyörät kiinnostavat myös varkaita. Oma pyörä kannattaa suojata kunnollisella lukolla. Muutaman euron nimellinen lukko aukeaa osaavalta tekijältä sekunneissa, mutta meidän valikoimistamme löytyy myös jämerämpää kalustoa. Sen hinta on murto-osa pyörän hinnasta, mutta se investointi kyllä kannattaa.

Arvokas pyörä kannattaa turvata asiallisella lukolla.

Intersport

Kuopio keskusta
Haapaniemenkatu 32, 70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 19, la 10 – 16, su 12 – 16
kuopio@intersport.fi, www.intersport.fi