Valikko Sulje

Sopivinta satulaa etsimässä

Puijon Pyöräpisteen Tomi Inkeroinen ja Juha Eronen hoitavat pyörien perushuollot nopeasti sesonkiaikanakin. 

Kevään hitaasti, mutta varmasti sulavat tiet saavat monen silmät kiilumaan. Kun ajatus uuden polkupyörän hankkimisesta itää, kannattaa ajatuksiaan peilata asiantuntijan näkemykseen. Sellaisen saa Puijon Pyöräpisteeltä tänäkin keväänä

Pyöräilyn suosion kasvu ei näytä taittuvan. Maailmalla tilanne on se, että kysyntä ylittää tarjonnan moninkertaisesti, samaan aikaan kun komponenttipula tukahduttaa tuotantoketjua pullonkauloihin. Liikkeellä pitää olla taas ajoissa, jos kesäksi mielii alleen uutta ajoneuvoa, sanoo Puijon Pyöräpisteen yrittäjä Tomi Inkeroinen.
– Esimerkiksi suosituimmat maastopyörämallit varataan loppuun jo alkuvuodesta. Kuluttajalla on valitettavasti vähemmän valinnanvaraa juuri silloin kun Suomessa on sesonki. Me erikoisliikkeenä pystymme auttamaan näissä tilanteissa tarjoamalla vaihtoehtoja, joita asiakas ei ole osannut harkita.

Sähköpyörät rullaavat suosion kärjessä

Sähköpyörät ovat lyöneet lopullisesti läpi parin viime vuoden aikana. Inkeroisen mukaan kasvavan käyttäjäkunnan taustalla vaikuttaa yleinen yhteiskunnallinen kehitys.
– Suosio liittyy osaltaan pandemian aiheuttamaan retkeilybuumiin. Jokamiehenoikeudet koskevat myös sähköavusteista pyörää, mikä avaa uusia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen satulan selässä. Toisaalta työmatka taitetaan yhä useammin pyörällä ja ihmiset hakevat pientä helpotusta arjen ajoihin varsinkin talvella.
Sähköpyörissä kiinnostaa myös niiden moderni tekniikka. Nykypyörissä on esimerkiksi sisäänrakennetut GPS-järjestelmät ja muita älyominaisuuksia.
– Teknologia kehittyy niin nopeasti, että kuluttajalle voi usein tulla sähköpyörän kanssa eteen asioita, joiden olemassaolosta ei tiennytkään. Me pidämme asiantuntemuksestamme huolta muun muassa maahantuojien koulutuksilla, Inkeroinen kuvailee.

Pyörän hankintaa ei pidä kiirehtiä

Kun uusi pyörä on haaveissa, kannattaa miettiä mahdollisimman tarkasti, mitä sen kanssa haluaa tehdä ja missä. Käyttötarkoitusten kirjo on laaja, eivätkä omat mielikuvat aina välttämättä vastaa todellisuuden vaatimuksia.
– Pyörän hankintaan liittyy monta kysymystä. Pitää esimerkiksi tietää jo etukäteen, miten pyörää säilytetään, missä se pestään ja putsataan. Säilytyspaikka vaikuttaa myös siihen, miten järeä lukitusratkaisu tarvitaan, Inkeroinen luettelee.
Halvalla harvemmin saa hyvää, mutta eipä kova kysyntä ole ainakaan laskenut pyörien hintoja. Materiaaleissa ja ominaisuuksissa voi olla paljonkin eroja eri valmistajien välillä. Tässä kohtaa kannattaa lähteä paikan päälle liikkeeseen, sillä varteenotettavia vaihtoehtoja eri hintaluokissa on yleensä useita.
– Kyse on myös investoinnista pitkäksi aikaa eteenpäin, sillä kunnolla kasattu ja säännöllisesti huollettu pyörä palvelee vuosia, Inkeröinen muistuttaa.

Pyöräilijöiden apuna jo 30 vuotta

Puijon Pyöräpiste on erikoisliike, joka on 30 vuoden ajan palvellut samalla antaumuksella jokaista pyöräilijää vasta-alkajista himoharrastajiin. Tasavuosia juhlistetaan viikonloppuna 25. – 27.3., jolloin paikalla on maahantuojien edustajia esittelemässä tuoreinta pyöräilykalustoa asiaankuuluvine höysteineen tarjouksista tarjoiluihin. Polkupyörän hankinnan tueksi Tomi Inkeroiselta ja kollega Juha Eroselta saa aina oikean tiedon ja ammattilaisen näkemyksen.
– Osaamme kysyä varmasti oikeat kysymykset ja ehdottaa niiden pohjalta sopivinta ratkaisua. Meille voi tulla täysin ummikkonakin ja vain sanoa, että haluan pyörän. Me hoidamme loput, miehet lupaavat.

Puijon Pyöräpiste

Savonkatu 22, 70110 Kuopio
puh. 017 263 3273
ma – pe 10 – 17, la 10 – 14
info@puijonpyorapiste.fi
www.puijonpyorapiste.fi