Valikko Sulje

Suppaillen kesäretkelle

Intersport Kuopion yrittäjät Tuukka ja Milla Uusitalo viihtyvät itsekin SUP-laudoilla.

Stand up padling eli suomeksi tuttavallisemmin Sup-lautailu, suppaus tai suppailu on muutamassa vuodessa kasvanut todella suosituksi vesiurheilulajiksi. Intersport Kuopion valikoimista löytyy neljä eri lautamallia kaikenikäisille vesipedoille.

Hawaijilta on kotoisin moni mukava kesäharraste, näin myös lainelautailun eli surffauksen sukulaislaji suppailu. Sup-laudalla ei kiidetä huimaa kyytiä aallonharjalla vaan melotaan seisaallaan suurella surffilaudalla. Suppaus on yllättänyt monet helppoudellaan ja laji onkin noussut myös Suomessa kaiken ikäisten keskuudessa suureen suosioon. Suppailu sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vesillä liikkumisesta, ikään ja kuntoon katsomatta.

Sup-laudalla lähelle luontoa

Sup-lauta pitää huolen, että lokoisat lomapäivät kuluvat paitsi rennoissa myös aktiivisissa merkeissä. Suppailu sopii jokaiselle uinnin ja vesiurheilun ystävälle tai uuden harrastuksen aloittavalle. Voit suppailla melkein missä tahansa vesistöissä. Sup-laudan päältä pääsee näkemään vesistöt aivan uudesta kulmasta. Luonnossa melominen ja upeat maisemat auttavat vähentämään stressiä – nauttimaan kesästä aivan uudella tavalla.
Intersport Kuopion kauppias Tuukka Uusitalo on itsekin jo ehtinyt vannoutuneeksi suppailijaksi.
– Tasapaino sup-laudan päällä löytyy yllättävän helposti. Melominen sup-laudan päällä on paitsi hauskaa, myös loistava kokovartalon treeni, joka parantaa muun muassa tasapainoa sekä kehittää kuntoa. Jotkut jopa hakevat lisähaastetta suppailuun joogaamalla laudan päällä, itse olen ottanut laudan osaksi luonnossa liikkumista. Lauta tarvikkeineen ei paljoa paina ja kulkee repussa mukana tarvikkeineen. Kuopion ja lähiseutujen vesistöt ovat suppailijalle lähes vastustamaton houkutus, Uusitalo kertoo hauskasta kesäliikunnasta laittaessaan lautaa veteen Väinölänniemellä.

Laatuun kannattaa panostaa

Laadukas sup-lauta on tukeva ja vakaa menopeli. Hyvän sup-laudan tukeva rakenne takaa hyvän ohjausvakauden ja turvallisen menon vesillä. Laatuun kannattaa panostaa ja valita asiantuntijan opastuksella sopiva lauta juuri omiin tarpeisiin.
– Intersportin valikoimasta löytyy muun muassa neljä erilaista, laadukasta Firefly sup -lautaa, jotka sopivat koko perheen aktiiviseen kesään ja lomaan. Lautaa valittaessa käyttötarkoitus ja käyttäjä ratkaisevat. Retkeilykäyttöön ja matkantekoon tarvitaan erilainen lauta kuin mökkirannan puuhapäivään. Laudan valinnassa autamme mielellämme ja opastamme kuinka laudan saa nopsasti käyttövalmiiksi ja taas kuljetus- tai varastokuntoon. Meillä on myös monipuolinen valikoima meloja, pumppuja, sup-liivejä, vesitiiviitä bägejä, kännykkäpusseja ja paljon muuta lautailussa tarvittavaa aina laudan korjaussarjaan asti. Jos joku tarvike on viime kesän jäljiltä kadoksissa, meiltä löytyy hyllystä uusi tilalle, Tuukka Uusitalo lupaa.

Pumppu, melat ja muut tarvikkeet mahtuvat näppärästi yhteen kassiin tai reppuun tyhjän laudan kanssa, Tuukka Uusitalo opastaa.

SUP-lautojen valikoima on nyt todella monipuolinen ja kaikille vesiliikunnan ystäville löytyy oma malli.

Intersport Kuopio keskusta

Haapaniemenkatu 32
70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 19
la 10 -16
su 12 – 16
kuopio@intersport.fi
www.intersport.fi