Valikko Sulje

Talviajoa sähköpyörällä

Sähköavusteisella pyörällä matka taittuu talvikelissäkin vaivattomasti, Antti Lehtonen vinkkaa.

Myös talvikeleillä sähköavusteinen polkupyörä sopii niin arkiajoon kuin vapaa-aikaankin. Kolmisopessa toimiva Sähkis.fi on sähköpyörien erikoisliike, joka paitsi myy, myös vuokraa pyöriä alueen laajimmasta valikoimasta. Antti Lehtonen tuntee talvipyöräilyn niksit.
– Talvella ei pyörää tarvitse jättää talliin, vaan pienillä säädöillä matka jatkuu. Ajoon lähdetään lämpimästi pukeutuneena, kypärän alla lämmin pipo ja ajoasussa tuulenpitävyyden lisäksi myös selkää ja niveliä suojaava malli. Kerrospukeutuminen kannattaa. Talvella monet tykkäävät ottaa Fatbike-pyörän alleen ja toiset valitsevat käyttötarkoitukseensa sopivat nastarenkaat. Pimeänä aikana myös pyörän valot on syytä olla kunnossa ja tarvittaessa lisää valoa saadaan tehokkaalla otsalampulla. Kun vielä muistaa säilyttää pyörän lumesta putsattuna varastossa ja ottaa akun lämpimään ja lataukseen, niin tärkeimmät nyrkkisäännöt on hallussa, Antti kertoo ja muistuttaa että talvipyöräily ei ole enää varsinaista extreme-puuhaa.
– Kannattaa kokeilla, vaikkapa vuokraamalla meiltä pyörän. Jos ja kun innostus syttyy, löytyy varmasti sopiva pyörä ihan omaksikin. Talvisäädöt ja -huollot teemme myös, Antti vinkkaa.

Sähkis.fi

Suvannontie 1, 70780 Kuopio
Antti Lehtonen 040 528 1180
ma – pe 9 – 17, la 10 – 14
www.sähkis.fi