Valikko Sulje

Todennettuun ammattilaiseen voi luottaa

Antti Savinaisen (kuvassa oikealla) apuna kuntotarkastuksia tekee insinööriopiskelija Teemu Pakarinen

Sertifioitua ja vahvistettua asiantuntijaa käyttämällä voi varmistua, että asunnon kuntotarkastus tehdään oikein ja asianmukaisesti.

Nykyään harva asuntokauppa toteutuu ilman kuntotarkastusta. Esimerkiksi pankit vaativat tuoreen kuntokartoituksen ennen lainan antamista. Pankeille kuntotarkastusraportista on tullut tärkeä paperi, sanoo rakennusinsinööri, tavarantarkastaja ja yrittäjä Antti Savinainen.

– Kuntokartoitus kannattaisi aina tehdä ennen kaupantekoa, ja se saisi olla korkeintaan puoli vuotta vanha. Totuudenmukainen ja oikein suoritettu kuntotarkastus on nimenomaan myyjän etu.

Asuntokaupan osapuolten kannalta tilanteen tekee hankalaksi se, että kuntotarkastajaksi tai hometutkijaksi saa ryhtyä kuka tahansa – mitään virallisia vaatimuksia ei ole. Kuntotarkastuksissa Savinainen peräänkuuluttaa kuluttajan omaa valveutuneisuutta.

– Ei pidä luottaa sokeasti jokaiseen joka sanoo olevansa kuntokartoittaja. Kannattaa vähintään kysäistä, että mikäs mies sinä olet.

Virallinen asiantuntija on puolueeton

Antti Savinainen on itse Keskuskauppakamarin virallisesti hyväksymä HTT-tavarantarkastaja. Riitatapauksissa tällainen asiantuntija on täysin puolueeton taho, jonka suorittaman tarkastuksen oikeellisuuteen voi satavarmasti luottaa

– Virallisessa tavarantarkastuksessa seurataan tarkkaa protokollaa ja sen voi pitää vain Keskuskauppakamarin hyväksymä tarkastaja. Minut kun ottaa kuntotarkastajaksi, niin ei ikinä tarvitse jälkikäteen puida asiaa lakimiesten kanssa. Jokainen asia on varmasti ylhäällä paperissa.

Savinainen on myös Eurofins Expert Servicesin hyväksymä märkätilatöiden valvoja sekä asbesti- ja haitta-aineasiantuntija.

– Haitta-ainekartoittajana ja märkätilatöiden valvojana voi esiintyä kuka tahansa ilman pätevyyksiä. Oikean sertifioidun asiantuntijan käyttäminen on oikeusturvan varmistamista.

Vuonna 2011 aloittaneella yrityksellä on luotettava maine ja suurin osa toimeksiannoista tuleekin omien ammattiverkostojen kautta. Tarkastusten ja kartoitusten lisäksi Antti Savinainen tekee laajasti korjausrakennesuunnittelua ja myös uudiskohteiden suunnittelua ja asemapiirroksia.

– Suurin asiakasryhmä ovat taloyhtiöt ja isännöintitoimistot. Kasvavana asiakaskuntana ovat asianajotoimistot. Tarvittaessa olen mukana oikeudenkäynneissä asiantuntijatodistajana.

 

Talovalvonta Savinainen

INNOCUM, S1-rakennus, A-porras,
3.kerros
Isoharjantie 6, 71800 Siilinjärvi
puh. 040 587 0406
antti@talovalvontasavinainen.com
talovalvontasavinainen.com