Valikko Sulje

Työsuhdepyörät ja kesän liikuntavälineet Intersportista

Tuukka Uusitalo viihtyy itsekin vapaa-aikanaan vesillä sup-laudan kanssa. 

Työsuhdepyörä on verovapaa etu, jonka yritys voi tarjota työntekijöilleen.  Intersport Kuopiolla on monipuolinen valikoima työsuhdeleasingpyöriä. Huollot sekä varusteet löytyvät nekin samasta osoitteesta, kuten myös laaja valikoima laatutuotteita kesäliikuntaan. Tänäkin kesänä suppailu on yhä suositumpaa ja Intersportin valikoimista löytyvät sopivat laudat niin mökille kuin retkeilyynkin.

Intersport-kauppias Tuukka Uusitalo polkaisee kymmenen kilometrin työmatkansa Rautaniemestä keskustaan niin talven lumikeleillä kuin kesähelteilläkin. Liikunnan tuoman mielihyvän lisäksi pyöräilyyn löytyy muitakin kannustimia. Suomessa eletään nyt vahvan pyöräilybuumin aikaa ja työsuhdepyörät ovat osa sitä. Toissavuonna voimaan astunut veroetu mahdollistaa työsuhdepyöräilijälle satojen eurojen säästön vuodessa.

– Veroedun ansiosta työsuhdepyörät ovat nyt todella suosittuja sillä etuhan on erinomainen sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. Jos työntekijä valitsee sata euroa kuukaudessa maksavan pyörän palkan osana, tuo satanen on käytännössä verotonta ansiotuloa. Käteen jäävä nettoansio pienenee vähemmän kuin 100 euroa, koska summa vähennetään työntekijän bruttopalkasta.

Työntekijä saa valita pyörän vapaasti haluamastaan liikkeestä. Pyörää voi toki käyttää myös vapaa-ajalla. Intersportin leasingkumppaneita ovat tällä hetkellä Gobybike, Vapaus, Fleet, Svea, Etufillari ja Epassibike, Uusitalo kertoo.

Kun työsuhdepyörän ottaa Intersportilta, pelaa myös huolto mutkattomasti.

Pyörä oman maun mukaan

Haapaniemenkadun Intersportissa pyöriä on monipuolinen valikoima. Tarjolla on fatbike-pyöriä, city-pyöriä, hybridipyöriä sekä etujoustettuja maastopyöriä. Tarvikkeet ja huollot löytyvät saman katon alta ja pyörän valinta tapahtuu tietenkin koeajon kautta. Työsuhdepyöräkin valitaan omien ajotottumusten mukaan.

– Fatbike on nyt todella suosittu monikäyttöisyytensä vuoksi. Niillä pääsee käytännössä millaiseen maastoon tahansa, mutta maantieajossakin meno on ketterää on jykevämmästä ulkomuodosta huolimatta. Työsuhdepyörän ei tarvitse olla sähköpyörä, edun voi käyttää vaikkapa hybridipyörään. Jos mieli sattuu muuttumaan, on työsuhdepyörä helppo vaihtaa erilaiseen malliin. Tervetuloa tutustumaan pyörävalikoimaan, kerromme mielellämme lisää työsuhdepyöristä, Tuukka Uusitalo lupaa.

Intersport-kauppias Tuukka Uusitalo ajaa omatkin työmatkansa työsuhdepyörällä.

Terveysliikuntaa ja taloudellista ajoa

Työsuhdepyörä on kannattava ratkaisu niin työnantajalle kuin työntekijällekin. Yritykselle se on henkilöstölle tarjottava verovapaa etu, jota saa vähentää enintään 1 200 € vuodessa per pyörä. Pyöräetu toimii muiden luontoisetujen tapaan. Edun käytöstä maksetaan verotusarvo, joka voidaan lisätä palkkaan tai vähentää siitä. Työsuhdepyörän käyttöön ottava saa osan palkastaan siis verottomana polkupyöränä. Summa riippuu työntekijän veroprosentista ja valitusta pyörästä. Pyörän hankintahinta vaikuttaa solmittavan sopimuksen pituuteen. Sopimuskausi mitataan kuukausissa, joiden aikana maksetaan tietty summan pyörän käytöstä. Sopimuskauden päätyttyä voi pyörän lunastaa omakseen edullisella jäännöshinnalla. Työsuhdepyörä lisää liikkumista ja hyvinvointia ja näin vähentää myös sairauspoissaolojen kustannuksia. Yksi sairauspoissaolopäivä kustantaa työnantajalle keskimäärin 351 €. Työsuhdepyörien käyttö vähentää todistetusti keskimäärin 2-4 sairauspoissaolopäivää vuodessa.

Suppailu on kesän suosikkilaji

Työmatkapyöräilyn vastapainoksi on kiva lähteä suppailemaan, eli liikkumaan vesillä rauhalliseen tahtiin. Sup-laudalla ei kiidetä huimaa kyytiä aallonharjalla vaan melotaan seisaallaan suurella surffilaudalla. Suppaus on yllättänyt monet helppoudellaan ja laji onkin noussut myös Suomessa kaiken ikäisten keskuudessa suureen suosioon. Suppailu sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vesillä liikkumisesta, ikään ja kuntoon katsomatta.

– Intersportin valikoimasta löytyy muun muassa useita erilaisia, laadukkaita Firefly sup -lautoja, jotka sopivat koko perheen aktiiviseen kesään ja lomaan. Lautaa valittaessa käyttötarkoitus ja käyttäjä ratkaisevat. Retkeilykäyttöön ja matkantekoon tarvitaan erilainen lauta kuin mökkirannan puuhapäivään. Laudan valinnassa autamme mielellämme ja opastamme kuinka laudan saa nopsasti käyttövalmiiksi ja taas kuljetus- tai varastokuntoon, Tuukka Uusitalo vinkkaa.

Intersport Kuopio Keskusta

Haapaniemenkatu 32
70110 Kuopio
puh. 050 351 0755
ma – pe 10 – 19
la 10 – 16
su 12 – 16
kuopio@intersport.fi
www.intersport.fi