Valikko Sulje

Uusia vuokra-asuntoja Siilinjärvelle

Metsontielle ja Asematielle valmistuu ensi vuoden alussa uusia, vapaarahoitteisia asuntoja.

Vuokra-asuntoyhtiö Siilinjärven Kotipolku Oy rakentaa jälleen uusia, vapaarahoitteisia asuintaloja Siilinjärvelle. Metsontien rivitalo- ja Asematien kerrostaloasuntoihin otetaan jo asuntohakemuksia vastaan.

Räisälässä Metsontie 1:ssä on purettu vanha rivitalo pois. Tilalle rakennetaan rivitalo, johon kuuluu 19 eri kokoista asuntoa yksiöistä saunallisiin kolmioihin. Rivitalo valmistuu tammikuun 2022 lopussa.
– Metsontien asuntojen neliövuokra-arvio on 13,49 euroa. Rakennus lämpiää maalämmöllä, ja aurinkopaneeleita hyödynnetään sähköntuotantoon. Kiinteistöön tulee myös sähköautojen latauspisteitä ja kaikkiin autopaikkoihin tulee sähköautojen latausvalmius, Siilinjärven Kotipolku Oy:n toimitusjohtaja Raija Pajunen kertoo.

Kerrostaloja Asematielle ja Siilinpäähän

Asematie 11 A ja B -kerrostalot valmistuvat helmikuun lopussa 2022. Taloihin tulee yhteensä 48 eri kokoista kaksiota. Vuokra-arvio näissä asunnoissa on 13,29 euroa neliöltä. Näihin taloihin tulevat kaukolämpö ja aurinkopaneelit.
– Metsontien ja Asemantien urakoitsijana on Jalon Rakentajat Oy. Asunnot ovat vapaarahoitteisia kohteita eli näissä kohteissa ei asukasvalinnassa tarvitse noudattaa ARAn tulo- ja varallisuusrajoja. Siilinjärven Kotipolku ottaa näihin asuntoihin hakemuksia jo vastaan, julkinen haku on myöhemmin syksyllä ja kaikki hakemukset käsitellään samanaikaisesti, Pajunen esittelee.
Lisäksi Kotipolku on rakennuttamassa Siilinpäähän kuusikerroksista kerrostaloa, jonka rakentaminen on nyt lähdössä kilpailutukseen. Suunnitelmien mukaan talo valmistuu vuoden 2022 lopulla.
Siilinjärven Kotipolku rakentaa uusia asuntoja ja tekee omistamissaan rakennuksissa jatkuvasti kuntotutkimuksia. Yhtiöllä on viiden vuoden aikataulutus peruskorjaus-, purku- ja uudisrakennuskohteilleen.
– Rakennuksen korjaus vai purku, sitä mietitään aina tilanteen mukaan ja ratkaisu perustuu aina kuntotutkimuksen mukaan tehtävään edullisimman ratkaisun periaatteeseen.

Toimivaa kiinteistönhuoltoa

Siilinjärven Kotipolku Oy:n kiinteistönhuoltotöistä ovat viime toukokuun alusta lähtien vastanneet yrityksen omat kiinteistönhoitajat. Kiinteistönhoitajien tiimi reagoi nopeasti huolto- ja korjaustarpeisiin ja palvelee tehokkaasti noin 1 000 asunnon kokonaisuutta niin talojen sisätilojen kuin pihojen ja käytävien huoltotöissä.
Kiinteistönhoidossa käytetään myös ostopalveluja esimerkiksi talvisin konelumitöissä ja kesäisin nurmenleikkuussa.
Asukaspalaute oman kiinteistönhoitohenkilökunnan käyttöönottamisesta on ollut
myönteistä.

Kotipolun omat kiinteistönhoitajat pitävät pihat siisteinä ja kiinteistöt kunnossa. Kuvassa vasemmalta vastaava kiinteistönhoitaja Raino Markkanen sekä kiinteistönhoitajat Janne Vuorma ja Arto Saikko.

Siilinjärven Kotipolku Oy

Kuiluntie 5
71800 Siilinjärvi
puh. 044 474 0151
Asiakas- ja puhelinpalvelu
ajanvarauksella
ma – pe 8 – 11.30 ja 12 – 15.45
asiakaspalvelu@sjkotipolku.fi
www.sjkotipolku.fi