Valikko Sulje

Vesijettiretkille koko perheen voimin

Jenna Pitkänen (vas.) ja Janna Leppänen aloittavat vesijettikauteen valmistautumisen hyvissä ajoin.

Kesäiset vesijettiretket ovat hauska ja rentouttava harrastus koko perheelle, sillä nykyaikaisia jettejä on helppo ajaa. Jokaiseen käyttötarpeeseen löytyy oikeanlaiset jetit ja niiden lisävarusteet Kone ja Tarvike Leppäseltä.

Kuopion seudulla vesijettiretkeilyä on erityisen mukavaa harrastaa, sillä ympärillä on isoja vesistöjä ja niitä pitkin pääsee monipuolisille reiteille.

– Jetin syväys on matala, joten sillä voi ajaa sellaisiin paikkoihin, joihin ei veneillä pääse. Muutenkin Sea-Doo-vesijetin käsittely ja ajaminen on tehty helpoksi IBR-järjestelmän ansiosta eli vesijeteissä on jarru ja peruutus, Janna Leppänen esittelee.

Leppäsellä opastetaan harrastuksen saloihin antamalla käyttöopastusta niin laitteen käyttöön kuin kausihuoltoon ja  säilytykseenkin. Vesijetit huolletaan kerran ajokauden aikana tai 50 ajotunnin välein. Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy on maahantuojan palkitsema Sea-Doo-jälleenmyyjä ja -huoltopiste.

Monipuolinen mallisto

Sea-Doon mallistossa on esimerkiksi pieniä ja ketteriä Spark-jettejä, joita perheen junioritkin oppivat helposti ajamaan. Valmistajalla on tarjolla myös useita isorunkoisia malleja, joissa on tavaratilaa ja kantavuutta kolmellekin aikuiselle. Isorunkoiset mallit ovat vakaampia kovassakin aallokossa.

Mallistossa on 60–300 hevosvoiman mallit, ja vesijetteihin voidaan myös ohjelmoida ”opetteluavain”, jolla tavallisen jetin tehoa vähennetään turvallisen sopivaksi myös kokemattoman kuljettajan ajo-opettelua varten.

Runsaasti lisävarusteita

– Sea-Doo-mallisto on hyvin esillä myymälässämme. Myös lisävarustevalikoima on runsas, sillä jetteihin on saatavilla esimerkiksi navigaattori, kalakaiku ja vapatelineet, tavarankuljetuslaatikot ja bluetooth-audiojärjestelmä. Myös vesiurheiluvarusteita on tarjolla: vesisukset, vesilelut sekä ajovarusteet ja liivit koko perheelle.

– Meiltä löytyvät myös laiturit ja trailerit. Majava-jettitraileri on suunniteltu juuri jetin kuljettamiseen, joten jetin saa yksikin henkilö helposti trailerille ja siitä pois. Kotirantaan voi myös asentaa jettilaiturin, jossa laite säilyy turvassa myrskyiltä ja siitä on helppo lähteä liikkeelle, Janna Leppänen kertoo.

Ennakko-ostajalle hyviä etuja

Nyt kannattaa varata nopeasti oma Sea-Doo-vesijetti ja hyödyntää ennakko-ostajan edut 31.3.2023 mennessä. Etu on jopa 800 euroa mallista riippuen. Kone ja Tarvike M. Leppänen esittelee vesijettejä myös Kallavesj’ 2023 -messuilla 31.3.- 2.4.

Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy

Leväsentie 56
70780 Kuopio
puh. 017 363 1469
ma – pe 9 – 17, la 10 – 14
kuopio@konejatarvike.com
www.konejatarvike.com