Valikko Sulje

Joulusta uuteen vuoteen Lapin tunnelmassa

Pikkujouluja mahtuu vielä joulukuullekin, kannattaa kysäistä varaustilannetta suoraan meiltä, Lapland Hotels Kuopion Sari vinkkaa.

Joulunalusaika, joulunpyhät ja uuteen vuoteen siirtyminen juhlineen ja herkkuineen stressaavat monia. Helpommallakin pääsee, sillä Lapland Hotels Kuopio on tehnyt kaiken puolestasi. Joulunviettoon ja muihin juhliin on helppo tulla valmiiseen pöytään.

Joulukuu on suomalaisessa juhlakalenterissa perinteisesti vilkasta aikaa. Pikkujouluja on jo vietetty ahkerasti ja viimeistään aattona kokoonnutaan ystävien ja sukulaisten kanssa joulupöytään. Vuoden vaihtumista odotellessa maistuvat välipäivien herkut.

Vielä ehtii pikkujouluihin

Lapland Hotels Kuopio panostaa vahvasti juuri tähän aikaan. Hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo, että joulun lähestyessä vilinää riittää koko viikoksi. Enää ei pikkujoulujenkaan tarvitse olla iltajuhla viikonloppuiltana, nykyään voidaan aivan hyvin kokoontua vaikka jo iltapäivästä.

– Meillä näkyy myös se, että työpaikan tai kaveriporukan pikkujoulua voidaan juhlistaa myös aamupalan merkeissä. Lapland Hotels Kuopion aamupala on tunnetusti erinomaisen monipuolinen ja sitä myös päivitetään koko ajan, nyt mukana on myös joulun makuja, Siltala muistuttaa ja antaa myös pätevän lahjavinkin.

– Erittäin toimiva lahja vaikkapa firman henkilökunnalle tai joulukuussa valmistuville, synttärisankareille ja tietenkin pukinkonttiin, on Lapland Hotelsin lahjakortti. Lahjakortti majoittumaan, illallisella, aamupalalle tai muihin palveluihimme on aina mieluinen lahja, joka ilahduttaa vielä seuraavan vuoden puolellakin. Lahjakortteja saa näppärästi verkkosivujemme lahjakorttikaupasta, mutta hotellilta saa ihan perinteisenkin kortin saajalleen annettavaksi. Joulukorteista jouluisin ja litteistä paketeista pätevin on lahjakortti Lapin tunnelmiin, Siltala vinkkaa

 

Gallá Kitchen & Barin keittiöpäällikkö Janne Tirri tiimeineen on valmiina joulunajan kiireisiin. Luvassa on tuttuja makuja, mutta myös uusia makuelämyksiä pohjoisen parhaista raaka-aineista.

Keittiö palvelee joka päivä

Lapland Hotel Kuopion Gallá Kitchen & Barin keittiöpäällikkö Janne Tirri kertoo joulun ja vuodenvaihteen tuovan mukanaan tuttuja ja perinteisiä herkkuja, mutta myös uusia makuja – tietenkin pohjoisen raaka-aineita painottaen.

– Ennen joulua kinkut ja laatikot eivät juurikaan vielä nouse pöytään, vaikka meiltä löytyykin joululounasta, pikkujoulumenua ja -noutopöytää, mutta tällä meidän omalla pohjoisen twistillä. Tarjolla on paljolti samoja makuja kuin à la carte-listallakin. Poroa ja pohjoisen kalaa löytyy, mutta makumaailmaan jouluisuutta syntyy mausteilla, punajuurilla, suolakurkuilla ja muilla raaka-aineilla. Tästä on tykätty, koska monet käyvät monissakin pikkujouluissa ja pääsääntöisesti tarjolla on se kaikille tuttu kattaus. Me tarjoamme samaa kivaa tunnelmaa, mutta omalla versiollamme joulunseudun herkuista, Tirri lupaa.

Grillattu taimen on suosittu kala-annos.

Jouluaaton kolmen kattauksen juhlapäivällisellä ovat pohjoisen herkkujen lisäksi tarjolla myös kinkut ja laatikot ja muut asiankuuluvat joulusuosikit. Kinkun seuraksi tarjolla on talon omaa erikoisuutta eli jaloviinasinappia, Tirri paljastaa joulumakuja.

– Sekin erikoisuus meillä on, että olemme auki kaikki pyhät. Niinpä esimerkiksi joulupäivän aamuna joulukirkon jälkeen toivotamme tervetulleiksi jouluiselle aamupalalle, keittiömme herkkutontut ovat laittaneet pöydän koreaksi, Tirri vinkkaa.

Poro-schnitzel tulee tammikuussa

Gallá Kitchen & Barin à la carte-lista vaihtuu 4-5 kertaa vuodessa. Siltä löytyvät aina tutut kestosuosikit poronkäristyksestä lohikeittoon ja burgeriin, mutta jokainen lista tuo uusia makuja kanta-asiakkaillekin.

– Nykyinen lista otettiin käyttöön marraskuun alusta ja sillä mennään tammi-helmikuun vaihteeseen. Makumaailma on syvempi ja talvisempi kuin syyslistalla ja tarjolla on vahvoja makuja. Yksi pääraaka-aineistamme eli poro on vahvasti esillä ja sen monipuolisuus eri annoksissa tulee hyvin esille. Kala-annoksessa Oulujärven taimen on saanut puuhiiligrillissä kauniin pinnan ja seurakseen makeampaa palsternakkaa ja jäämeren katkarapuja. Vannoutuneena kalamiehenä tunnettu Janne Tirri paljastaa myös mielenkiintoisen uutuusannoksen, joka tulee saataville tammikuussa.

– Aivan uusi tuote Lapland Hotellien ravintoloissa on poro-schnitzel, poron ulkopaistista tehty ja aitoon itävaltalaiseen tyyliin leivitetty tuleva klassikko. Uutuuden reseptiikka on testattu ja hiottu nyt viimeisen päälle. Lokakuussa ketjun kokit kisailivat Rovaniemellä poro-schnitzelin teossa ja ylituomarina toimi itse konsernimme johtaja Pertti Yliniemi. Vain vaatimattomuuteni estää kertomasta, että vain yksi ylimääräinen tippa perunasalaatin sinappia erotti allekirjoittaneen kokkikisan voitosta, velmuilee Janne Tirri lopuksi.

Siika ja savustettu katkarapu pohjoisen parhaista raaka-aineista.

Yhteystiedot:

Lapland Hotels Kuopio

Puijonkatu 32, 70110 Kuopio

kuopio@laplandhotels.com

puh. 017 552 8800

www.laplandhotels.com/kuopio

Myyntipalvelu

puh. 017 552 8802

sales.kuopio@laplandhotels.com

Gallá Kitchen & Bar

puh. 017 552 8803

www.kitchengalla.fi