Nyt löytyy gluteenittomana niin suolaista kuin makeaakin purtavaa, Hanna Niskanen kertoo.
Julkulan Leipomo eli Aetoleipuri tunnetaan suomalaisesta viljasta käsityönä leivotuista leivistään ja leivonnaisistaan. Vuosi 2025 on yritykselle moninkertainen juhlavuosi, sillä Julkulan Leipomo täyttää jo 60 vuotta, Aetoleipuri 20 vuotta ja Puijonlaakson myymälä on toiminut kymmenen vuotta.
– Kun tähän lisätään Vuorelan myymälän viisi vuotta ja toiset viisi vuotta ylitöitä, on lopputulos sata vuotta, naurahtaa yrittäjä Markku Kiiskinen ja paljastaa että juhlavuoden kunniaksi leipomon palvelut ovat monipuolistuneet entisestäänkin.
Vuorelassa leivotaan uutuustuotteita
Syksyn odotettu uutinen on juuri toimintansa aloittanut gluteenittomien tuotteiden leipomo Vuorelassa. Jatkossa gluteenittomia tuotteita on saatavilla kaikista Aetoleipurin myymälöistä. Tarjolla tulee olemaan sekä suolaista että makeaa kahvileipää sekä leipää ja sämpylää.
– Tässä projektissa on kuunneltu asiakaspalautetta ja toimittu sen ohjaamana. Vilja-allergioista ja keliakiasta ollaan yhä tietoisempia ja niinpä gluteenittomia tuotteita kysytään koko ajan enemmän. Haluamme tässäkin asiassa palvella asiakkaitamme mahdollisimman laadukkaasti. Ensimmäiset tuote-erät on jo leivottu ja paistettu ja maisteltu ja hyviksi havaittu, Hanna Niskanen kertoo.
Herkkuja hiivatta
Vaaleiden hapanjuurileipien leivonta ilman leivinhiivaa on sekin Aetoleipurin erikoisosaamista, mistä yrityksellä on jo pitkä kokemus. Leipomo valmistaa useita juureen leivottuja, hiivattomia leipiä, kuten ruisleivät, Viljo- ja Martta-leivät sekä suursuosikeiksi nousseet Viljami-sämpylät. Porkkanaleivät ja -sämpylät leivotaan nekin ilman hiivaa.
– Juurileivonnassa taikinaan muodostuu villihiivoja, maitohappobakteereita sekä maito-ja etikkahappoa jotka vaikuttavat makuun ja leivän sulavuuteen. Pitkä hapattamisaika edistää leivän sulavuutta ja vähentää leivästä herkkävatsaisille aiheutuvia oireita, Markku Kiiskinen kertoo suosikkituotteista.
Parasta pitopöytään
Yrityksen myymälöissä on herkkujen lisäksi tarjolla myös perhejuhlien ja kokousten tarjoiluihin asiantuntemusta, tuote-ehdotuksia ja -paketteja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Hanna Niskanen tietää ja tuntee pitopöydän vaatimukset, sen seitsemät sortit ja muut reunaehdot.
– Meiltä voi tilata kakut ja muut tarjoilut, olipa kyseessä isommat tai pienemmät juhlat. Luonnollisestikin kannattaa toimia aina hyvissä ajoin ja varata tarjottavat ajoissa, silloin ehdimme leipoa juuri ne halutunlaiset makeat ja suolaiset. Toiveita kuunnellaan ja sitä kautta valikoimaa kehitellään kysyntää vastaavaksi. Tervetuloa ostoksille ja testaamaan uutuustuotteita, Hanna Niskanen toivottaa.
Aetoleipurin tuotteilla on Hyvää Suomesta -merkki, raaka-aineista vähintään 75 prosenttia on kotimaisilta tuottajilta. Sinivalkoinen Joutsenmerkki pakkauksessa on takuuna tuotteen suomalaisista raaka-aineista ja työstä.