Valikko Sulje

Rauhalahti Teatterin karavaanarikesä lähestyy

Tosikaravaanareiden kesäfiilistä ei hankikaan pidättele! Rauhalahti Teatterin tiimistä yhteiskuvaan ennättivät Katri Apell (vas.), Jamppa Kääriäinen, Kati Rissanen, Elmiina Apell ja Mikko Laitinen. Alhaalla grillimiehet Ari-Kyösti Seppo, Ismo Apell ja Juho Haapoja.

Kesällä 2024 Rauhalahti Teatterissa saa toivottua jatkoa huippusuosittu Karavaanarit  – musiikkikomedia. Ismo Apellin ohjaamassa uutuudessa Karavaanarit II – Riders of the Lost Humor riittää vauhtia ja viihdyttäviä tilanteita 90-luvun leirintäalueella.

Rauhalahti Teatterin Karavaanarit -musiikkikomedia sai kesällä 2023 valtaisan suosion. Esitykset olivat järjestään loppuunmyytyjä. Perinteiseen tapaan portilta lipunostoon varautuneista moni joutui pyörähtämään takaisin ja hankkimaan ennakkolipun seuraavaan esitykseen.

Iloisen ilmeen tiimityötä

Kuten suosikkisarjoissa 80-luvulla konsanaan, jäätiin Kamping Dallas -leirintäalueella kesän päätteeksi niin sanotusti jännään paikkaan. Näinpä jatkoa seuraakin tulevana kesänä ja odotettavissa on, jos mahdollista, vieläkin herkullisempaa sanailua ja kiperämpiä tilanteita kesäyössä ja -päivässä.

Ohjaaja Ismo Apell paljastaa käsikirjoitusvaiheen ja ideoinnin sujuneen erinomaisen luovissa merkeissä.

– Tämän produktion ideointi- ja käsikirjoitusvaihe on ollut ehdottomasti parhaasta päästä aikakausiin. Esitystä on valmisteltu koko porukan voimin ja kaikki ovat päässeet vaikuttamaan tarinan kehittymiseen.

– Parhaat juonenkäänteet ja yllätykset on valikoitu mukaan ja välillä suorastaan läppäri savusi, kun kässäriä laitettiin ylös. Naurua on riittänyt ihan pideltäväksi asti, ja sehän on aina hyvä merkki, Apell virnistää.

Puskaparkkeja ja markkinameininkiä

Tulevan esityksen sisällöstä voi paljastaa sen verran, että mukana on paljon uusia tuttavuuksia uusine kujeineen puskaparkkilaisista ja napakymppipariskunnasta lähtien. Kaikki tapahtumat kulminoituvat tälläkin kertaan juhannuspäivään ja -yöhön, nyt vauhdikkaalla 90-luvulla.

– Viime kesänä hurmannut sukkela viekastelija, konkarikaravaanari Elmeri (Jamppa Kääriäinen) jatkaa verbaalista tykitystään, mutta uskoontulo tuo sanailuun aivan uuden tulokulman.

Katsojan pääteltäväksi jää onko Elmeri muuttunut lopultakaan lainkaan, ja jos on, niin mihin suuntaan.

Uuden leirintävieraan perusidea on muhinut käsikirjoittajan ajatuksissa jo kahdeksan vuotta. Leirintään saapuu kiertävä voimamies (Mikko Laitinen) värikkään managerinsa ja kuuluttajansa (Gary Revel jr.) kanssa. Voimailija on viimeinen muistuma vanhan ajan markkinameiningistä, jolloin stripparit, taikurit ja voimamiehet houkuttelivat kansaa telttoihinsa suurin joukoin.

– Nyt on menossa viimeinen kiertue ja meno on sen mukaista. Viimeisellä kiertueellaan ponnistelevan voimamiehen idea on saanut alkunsa jo kauan sitten Jope Ruonansuun kanssa kehitellystä Black-hahmosta, esiintyjästä, joka lopettaa huipulla. Hahmossa on siis myös traaginen puolensa, Ismo valottaa voimailijan taustaa.

Kaksoisrooleja ja verkostomarkkinointia

Aivan oma lukunsa on leirintäalueen yrittäjä (Ari-Kyösti Seppo), joka on hommaansa tympääntynyt ja suorastaan vihaa karavaanareita.

Asiakaspalvelutilanteissa käytös on kuitenkin aina suorastaan ylitsevuotavan kohteliasta. Roolit vaihtuvat lennossa. Ilosta saa osansa myös yrittäjän tytär (Elmiina Apell), joka hänkin vaihtelee tyttären ja työntekijän roolien välillä.

Omanlaistaan roolipeliä pelaa myös jo neljä vuotta aikaisemmin Napakympissä matkan voittanut pariskunta, joka on innolla mukana verkostomarkkinointibisneksessä ja treenaa ammattimaisesti tavoitteenaan menestys Tuttu Juttu Show’ssa.

Vaunusta löytyy tuotetta jos jonkinlaista. Bisnekseen ovat tietenkin tervetulleita mukaan kaikki nopeasta rikastumisesta kiinnostuneet. Tämä teema herättää varmasti monessa katsojassa muistoja, Ismo Apell pohtii.

Kaikkia esityksen pariskuntia yhdistää se, että kukaan ei jatka matkaansa samanlaisena, vaan jokin muutos on tapahtunut. Paitsi tietenkin kausipaikkalaiset, hehän eivät koskaan muutu, Apell viekastelee.

– Yhteen kesäyöhön mahtuu todella paljon. Vaikka mukana on kosolti iloa ja naurua, mahtuu sekaan vakaviakin elementtejä. Leirintäalueella on koolla aika paljon ehtaa 90-lukua, ja suuria tunteita on taas luvassa ajankuvaan sopivaa musiikkia unohtamatta.

Karavaanarit II -Riders of the Lost Humor

Rooleissa: Jamppa Kääriäinen, Gary Revel Jr., Kati Rissanen, Ari-Kyösti Seppo, Elmiina Apell, Juho Haapoja, Mikko Laitinen, Iitu Apell, Mikko Paananen ja Hannele Vesterlin.
Ensi-ilta 27.6. klo 19
Esitykset 29.6.–10.8.
ti–to 19.00
la–su 15.00

Rauhalahti teatteri

Rauhankatu 3, 70700 Kuopio
liput myy Tiketti.fi
ryhmämyynti: ryhmat@turpatalli.fi
ensi-ilta 27.6.2024
rauhalahtiteatteri.fi