Valikko Sulje

Aito peltikatto ja sähköt auringosta

Kevätauringon paistaessa alkaa tehdä mieli asentaa aurinkopaneeleita, Markus Kauhanen tietää.

Aurinkosähköllä säästää selvää rahaa, mutta pelkästään dollarinkuvat silmissä ei paneeleja pidä asentaa. Aurinkosähköjärjestelmää suunnittelevan pitää tietää, mikä katon käyttöikä on.

Katontekemisen ammattilainen tietää, milloin katto on tulossa käyttöikänsä päähän ja kannattaako aurinkopaneeleja asentaa. Siksi PeltiKii Palvelu tarjoaa nyt aurinkosähköjärjestelmiä sekä kattoremontin yhteydessä että omina projekteinaan, kertoo toimitusjohtaja Markus Kauhanen.

– Aurinkopaneelien käyttöiän lasketaan olevan vähintään 30 vuotta. Jos katto on siinä kunnossa, että käyttöikää on jäljellä 5-10 vuotta, ei paneeleja ole missään nimessä järkevää asentaa. Aurinkosähköjärjestelmän joutuu purkamaan pois, sillä katto on pakko uusia ennemmin tai myöhemmin.

Kattoremontin yhteydessä voidaan asentaa myös aurinkosähköjärjestelmät samalla kertaa. Mika Kauhanen kiipesi katolle ottamaan auringonsäteet vastaan.

Luonnonvarat kestävään käyttöön

PeltiKiin tekemän aidon konesaumakaton käyttöikä on 100 vuotta. Pitkällä aikavälillä on iso merkitys sekä lompakolle että luonnonvarojen käytölle, rakennetaanko samaan taloon yksi vai kolme kattoa elinkaaren aikana.

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan kiinteistön sähkönkulutuksen mukaan. Tyypillisesti auringosta saatavalla energialla voi säästää esimerkiksi noin neljäsosan kokonaiskulutuksesta. Mutta jo alkuinvestoinnista saa säästöjä, kun asennuttaa samalla uuden katon ja aurinkopaneelit. Lisäksi sähkölämmitteisessä talossa kokonaisenergiatehokkuus kasvaa merkittävästi huolehtimalla samalla lämmöneristys huippukuntoon.

– Ei tarvitse tehdä kahta eri sopimusta ja perustaa työmaata kahta kertaa erikseen. Silloin puhutaan jo huomattavista kustannussäästöistä. Kun aurinkopaneelit asennetaan kattoremontin yhteydessä, takuukysymyksissä vastuut ovat selkeät. Koko paketin saa samalta toimijalta. Silloin tietää heti kehen ottaa yhteyttä, jos ongelmia ilmenee.

Peltikii kunnostaa suuretkin kohteet. Konesaumakatto kestää jopa seuraavat 100 vuotta.

Peltiseppä palvelee ammattiylpeydellä

PeltiKii Palvelu toteuttaa kaikki peltisepän työt pitkällä kokemuksella. Mottona on tehdä pellistä mitä vain. Kattopellit valmistetaan joko omalla verstaalla Itkonniemellä tai paikan päällä kohteessa liikkuvan rivikoneen avulla.

– Peltisepän ammattitaito on erityisammattitaitoa. Kun kattoa osaa katsoa kokonaisuutena, on helppo suunnitella, miten siihen otetaan mukaan vaikkapa aurinkopaneelit tai kattoikkunat. Konesaumakatossa kattopelteihin ei tehdä yhtä ainutta reikää eikä avointa saumaa. Myöskään aurinkopaneelien asennuksessa ei porata ruuvinreikiä, vaan paneeli kiinnitetään saumaan puristamalla.

Markus Kauhasen ammattitaidon perusta on suvussa: sekä hänen isänsä että kaksi enoa ovat peltiseppiä. Oma ura alkoi jo 14-vuotiaana Muikkuravintola Sampon talon kattotyömaalla. PeltiKii Palvelun hän perusti vuonna 2015. Työntekijöitä on nyt 12, kesäsesongin aikaan parikymmentä.

– Konesaumakaton tekoa ei opeteta kouluissa, joten koulutamme työntekijät itse. Meillä on niin pitkän linjan osaajia kuin tuoreitakin talentteja. Kaikki ovat sitoutuneita työhön ja tietävät miten katonteon prosessi etenee.

Tiiviissä porukassa ammattiylpeys on voimakas. Työhön ollaan sitoutuneita ja tehdään kunnolla silloin kun ruvetaan. Niin yritys- kuin yksityisasiakkaat PeltiKii palvelee räätälöidysti jokaisen kohteen omilla ehdoilla.

– Emme tarjoa katontekoon mitään aina samaa valmista ota tai jätä -muottia. Jokaisen kohteen yksilölliset piirteet huomioidaan tarkasti. Parhaat rakenteet ja työtavat löytyvät neljän peruslähtökohdan kautta: sään kestävyys, tuulettuvuus, lämmönpitävyys ja katseenkestävyys.

Markus Kauhanen toteaa, että konesaumakatto on alkuperäinen, kestävin ja paras kattomateriaali. Modernein työmenetelmin tehtynä katto kestää parikin ihmisikää.

Peltikatto on tyylikäs ja kestävä ratkaisu myös kesämökille.

 

PeltiKii Palvelu

Vanha vaneritehdas
Itkonniemenkatu 29a, 70500 Kuopio
puh. 050 339 6105
palvelu@peltikii.fi
www.peltikii.fi