Valikko Sulje

Betola on toimialansa edelläkävijä

Janne Pitkäsen (vas.) Ari Korhosen, Iiro Pitkäsen ja Arto Miettisen vetämänä Betola on entistäkin vahvemmin betonirakentamisen- ja korjaamisen kärkinimiä.

Betonikorjaamisen ja -rakentamisen ammattilainen tehostaa toimintaansa laajentamalla omistuspohjaansa.

Betola Oy:n omistajakunta laajeni vuodenvaihteessa. Uuden yhtiön omistajia ovat Arto Miettinen, Iiro Pitkänen, Janne Pitkänen ja Ari Korhonen. Yrityksen perustanut Hannu Korhonen luopui omistuksestaan kokonaan.

– Tämä on ollut haluttu suunta jo pidemmän aikaa. Ei tässä ole muu muuttunut kuin omistussuhde ja toimitusjohtaja. Kaikki neljä työskentelemme edelleen yrityksessä. Päivittäinen tekeminen jatkuu siis ennallaan. Itse jatkan myös hallituksen puheenjohtajana, Ari Korhonen kertoo.

Kasvun reitillä

Viime vuosina Betolan betonirakentamisen ja -korjaamisen palveluille on ollut kysyntää. Kohteita on vuodessa satakunta ympäri Suomea. Satsaukset yhtäältä työnjohtoon ja toisaalta myyntiin ovat kannattaneet, sanoo uuden yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Arto Miettinen.

– Moni kasvulle asettamamme tavoite on toteutunut jopa etuajassa. Järkevää kasvua tavoittelemme toki edelleen osaamisemme ja resurssiemme puitteissa.

Onnistuneista urakoista kertoo myös korkealla pysynyt asiakastyytyväisyyden taso. Miettisen mukaan Betolan asiakassuhteet ovat yleensäkin pitkiä.

– Vahvuutemme on aina ollut joustavuus, sillä haluamme pitää asiakkaasta kiinni ja auttaa silloin, kun on tilanne päällä. Toimihenkilötkin voivat tarvittaessa olla työmaalla, jos työntekijäporukka ei ratkea joka suuntaan.

Itse hankittua erikoisosaamista

Monet Betolan kohteista vaativat erikoiskalustoa ja erikoisosaamista. Kokenut henkilökunta on tärkeä vahvuus, toteavat työnjohtajat Iiro Pitkänen ja Janne Pitkänen.

– Näihin töihin ei ole erikseen omaa koulutustaan, vaan koulutamme työntekijät itse. Pitkien työsuhteiden ansiosta olemme saaneet pidettyä osaamisen talossa.

Ruiskubetonointi on edelleenkin Betolan vahvinta osaamisaluetta. Alusta lähtien yritys on halunnut myös olla toimialansa kehittäjä, joka tutkii ja kehittää uusia työtapoja. Yhteistyötä on tehty muun muassa Saint-Gobain Weberin kanssa uusien korjauslaastien tiimoilta.

– Korjausrakentaminen on leipähommaamme, mutta toki meillä on palveluita myös uudisrakentamisen puolella. Jatkossakin olemme myös konsultoiva ja neuvova yritys, joka hakee asiakkaalle oikeita työtapoja ja -menetelmiä sekä tehokkaita ratkaisuja betonirakenteiden rakentamisen ja korjaamisen haasteisiin, Betolan miehet linjaavat tulevaisuuden näkymiä.

Betola Oy

Hakekatu 2b, 70800 Kuopio
puh. 010 281 0920
betola@betola.fi
betola.fi