Valikko Sulje

Energiansäästö tehostuu teknisillä ratkaisuilla

Ohjelmoitava termostaatti on kätevä tapa säätää lämpöä käyttötarpeen mukaan, Lasse Herranen esittelee.

Energiansäästötoimet kannattaa suunnitella ja toteuttaa ammattilaisen avulla. Esimerkiksi omakotitaloissa ja loma-asunnoissa voidaan energiaa säästää huomattavasti uusimmilla teknisillä ratkaisuilla. Sähköalan yrittäjä Lasse Herranen tietää monia vinkkejä, joilla säästöä syntyy.

Liiketunnistimia kannattaa yhdistää esimerkiksi wc- ja kylpyhuonetilojen sekä käytävien ja varastojen valaisimiin, jolloin valot ovat päällä vain tarvittaessa. Ulkona tunnistimet voivat olla liitettyinä pihavaloihin.

Sisälle ja ulos asennettavien liiketunnistimien avulla valot ovat päällä vain silloin, kun niitä tarvitaan.

Asunnon eri huoneiden lämpötilaa kannattaa säätää huonekohtaisesti. Työläästi tämä tapahtuu tavanomaisia termostaatteja käsin säätämällä, mutta kätevimmin ohjelmoitavilla huonekohtaisilla termostaateilla.

– Merkittävää säästöä voi syntyä, kun lattialämmitykseen kytketään ohjelmoitava termostaatti. Silloin lämmitys on päällä vain silloin, kun sitä tarvitaan eli vaikkapa iltaisin suihkun aikana ja sen jälkeen sen verran, että lattia kuivuu, Herranen sanoo.

– Kun huonetta ei käytetä, voidaan lämpöä vähentää. Samanlainen termostaatti voidaan asentaa myös muihin huoneisiin. Lämminvesivaraajan kellokytkin puolestaan voidaan ajastaa käyttämään joko halpaa pörssisähköä yöllä tai aurinkopaneeleista saatavaa sähköä päivällä. Nämä vaihtoehdot voidaan myös yhdistää.

Lisäenergiaa ja säästöä aurinkopaneeleista. Yhä useampi kotitalous ja yritys on kiinnostunut aurinkosähköstä. Lasse Herranen tarjoaa aurinkopaneelit asennuksineen Kuopion seudulla.

Sähköurakointi Lasse Herranen Oy

Tietäjäntie 5
70900 Toivala
puh. 0400 700 628
ma – pe 7 – 16
lasse@lasseherranen.com
www.lasseherranen.com