Valikko Sulje

Historiallinen rakennus suojaan AitoKaton alle

Puijonkatu 15 on nyt entistäkin komeampi rakennus, kiitos hienon ja kestävän AitoKatto-peltikaton.

Yli satavuotias arvokiinteistö Puijonkatu 15:ssä sai syksyn aikana ylleen uuden AitoKatto-saumapeltikaton. Räätälöidysti rakennettu katto tarjoaa rakennukselle komean suojan, joka kestää seuraavat sata vuotta.

Kai Ranta-Pere Puijonkatu 15 taloyhtiöstä kertoo, että nyt oli yhdestoista hetki kattoremontin toteutukselle.
– Remontti on ollut suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan. Kyseessä on pienelle taloyhtiölle mittava hanke, joten kustannuksia mietittiin tarkkaan. Remontin yhteydessä rakenteista löytyikin jo alkaneita kosteusvaurioita, joten oli hyvä, että remontti aloitettiin nyt, ennen pahempia vahinkoja.
Peltikii Palvelu valikoitui remontin toteuttajaksi keskustelujen ja tarjouksen pohjalta.
– Tuli sellainen tunne, että näihin tekijöihin voi luottaa ja myös tarjous oli kilpailukykyinen, Ranta-Pere kertoo.
Neuvotteluvaiheessa syntynyt luottamus on pitänyt myös remontin aikana. Puijonkadulla on oltu hyvin tyytyväisiä projektin etenemiseen.
– Kun on tällaisesta kohteesta kysymys, täytyy henkisesti valmistautua myös siihen, että yllätyksiä voi tulla. Löydetyt kosteusvauriot on kuitenkin korjattu samalla kertaa Peltikiin toimesta. Lisätyöt ovat luonnollisesti vaikuttaneet hieman työn etenemiseen, mutta muuten sovitussa aikataulussa on pysytty.

Kokonaisvaltainen palvelu on meidän juttu

Markus Kauhanen ja Eetu Sysilä Peltikii Palvelulta kertovat, että kohde on ollut erittäin mielenkiintoinen toteutettava. Noin 650 neliön laajuisella remontoitavalla katto-alueella riittää kulmia ja mutkia. Suoria peltejä ei juurikaan ole.
– Tämä on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja opettavainenkin projekti toteuttaa. Monimuotoiseen kattoon liittyy paljon miettimistä, kun suunnitellaan, kuinka kulmat ja saumat toteutetaan. Myös logistiikan ja telineiden sijoitus täytyy miettiä huolellisesti, kun toimitaan kaupunkialueella ja tavaroiden nostopaikkoja on koko katolla vain kaksi, Sysilä kertoo.
Katon peltitöiden lisäksi Peltikii on korjannut myös vastaan tulleet kosteusvauriot, yläpohjarakennetta kannattelevien hirsirakenteiden korjauksia myöten.
– Kokonaisvaltainen palvelu on meidän juttu. Lähtökohtana on, että kaikki onnistuu.

Peltikatto on kestävä valinta

Kauhanen muistuttaa, että saumattu peltikatto on ainoa oikea valinta monimuotoisen katon toteutustavaksi.
– Alkuperäinen peltikatto oli edelleen ihmeen hyvässä kunnossa muilta osin, mutta vuotoa oli päässyt tapahtumaan läpipultattujen lumiesteiden ja kattoturvatuotteiden kautta. Jos katon säännöllinen huolto ja kunnon tarkistus unohtuu, näin pääsee tapahtumaan. Nyt valmistunut katto on toteutettu samalla tekniikalla kuin alkuperäinen, mutta nykyaikaistettuna. Pellitys on tehty kaksinkertaisella saumauksella ja saumoihin on lisätty tiivistysaine. Turvatuotteet puolestaan kiinnitettiin kattosaumoihin puristamalla, joten yhtään reikää ei ole ja oikein huollettuna katto kestää hyvinkin seuraavat sata vuotta.
Kai Ranta-Pere muistuttaa, että kattoremontin kaltaisia isoja projekteja suunnitellessa taloyhtiöiden hallitusten on hyvä olla hereillä ja kilpailuttaa yrityksiä avoimesti.
– Nämä ovat isoja investointeja, joten valinnat kannattaa tehdä huolella ja eri vaihtoehtoja punniten. Me olemme olleet hyvin tyytyväisiä tämän projektin toteutukseen ja lopputulokseen.

 

Kai Ranta-Pere (vas.) on tyytyväinen remontin kulkuun ja toteutukseen. Yhteistyö Peltikiin Eetu Sysilän (keskellä) ja Markus Kauhasen kanssa on sujunut saumattomasti.

AitoKatto By Peltikii Palvelu

puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa!