Valikko Sulje

Huipputason maalaus- ja saneerauspalvelua

Maalaamo Vernissan sähäkkä toiminta toteuttaa työmaat aikataulun mukaisesti, Pete Airaksinen (vas.) ja Kari Miettinen lupaavat.

Maalaamo Vernissa Ky:n monipuolisiin palveluihin kuuluvat erilaisten julkisivu-, sisä- ja koristemaalausten lisäksi esimerkiksi laatoitukset, asbestikartoitukset ja -purkutyöt sekä sauna- ja kylpyhuoneremontit.

Maalarimestari Marko Ruotsalainen perusti Maalaamo Vernissan Kuopiossa vuonna 2006. Yritys toimii nyt Kuopion talousalueella sekä Kuusamossa ja Rukalla. Asiakkaina ovat pääasiassa taloyhtiöt, vakuutusyhtiö ja yksityisasiakkaat.

Asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla

Vernissan toiminnan perusteina ovat maalaus- ja korjausalan monipuolinen kokemus ja työn korkea laatu. Henkilöstön osaamista päivitetään koulutuksella jatkuvasti.
Töiden sujuvuus ja hyvä työnjälki merkitsevät sitä, että aikataulut pitävät. Henkilöstön hyvinvointi puolestaan heijastuu työtyytyväisyyteen. Kaiken tämän lopputuloksena on erittäin hyvä asiakastyytyväisyys.

Maalausta, laatoitusta ja asbestipurkua

Vernissa keskittyy omaan ydinosaamiseensa eli rakentamisen eri osa-alueisiin omien työntekijöiden ja hyviksi todettujen kumppanuuksien voimin.
– Toimintamme Kuopion alueella on painottunut erityisesti remontti- ja korjausrakentamiskohteisiin. Kesäaikana työkohteina ovat muun muassa rakennusten julkisivu- ja parvekekorjaukset ja maalaukset sekä muut ulko- ja sisämaalaukset, työnjohtaja Kari Miettinen kertoo.
– Myös laatoitukset, tasoitetyöt, asbestikartoitukset ja asbestipurut sekä sauna- ja kylpyhuoneremontit alusta loppuun ovat työkohteitamme. Palveluihimme kuuluvat myös vesi- ja palovahinkosaneeraukset, puunkaadot ja nostokoriautopalvelut.
Vernissan pääyhteistyökumppaneina ovat tällä hetkellä taloyhtiöt, joille yritys tekee pääsiassa korjausrakentamista, julkisivukorjauksia, rappukäytävien koristemaalauksia, vesivahinkosaneerauksia sekä sisäilmakorjauksia.
Taloyhtiöiden kanssa tehtävät korjausrakentamisen vuosisopimukset kuuluvat myös yrityksen kokonaispalveluun.

Ammattilaiset asialle asbesti- ja sisäilmatöihin

– Ennen kuin asbestin purku voidaan aloittaa, kohteessa on teetettävä luotettava asbestikartoitus ja otettava asbestinäyte. Nekin hoituvat helposti kauttamme.
Asbestinpurku on siihen perehtymättömän henkilön mahdotonta tehdä turvallisesti niin, ettei vaarallista asbestipölyä jäisi haitallisia määriä rakenteisiin tai huoneiston sisäilmaan. Siksi asbestipurku on luvanvaraista työtä, jota voi tehdä vain siihen erikoistuneet ammattilaiset kaikkia säädettyjä varotoimia noudattaen. Maalaamo Vernissa tarjoaa alusta loppuun saakka turvallista asbestipurkua toimialueellaan.
Miettinen huomauttaa, että sisäilmakorjauksien purkuvaihe vaati aina ammattitaitoista osaamista, jossa pölyn leviäminen estetään olosuhteiden oikealla hallinnalla. Osastoinnilla ja alipaineistuksella ilma siirretään hallitusti suodatettuna ulos.
Vernissa tekee suunnitelmien pohjalta sisäilmakorjaukset purkutöistä pintamateriaalien uusimiseen. Erityisesti sisäilmakorjaushankkeita varten henkilöstölle järjestetään säännöllisesti erikoiskoulutusta.
Vernissa työllistää talvikautena yleensä 15 – 25 työntekijää ja kesäaikana palkkalistoilla on noin 60 alan ammattilaista.
– Yritys kuuluu myös Tilaajavastuut.fi-järjestelmään. Sieltä palvelun tilaaja voi tarkistaa helposti työn toteuttajayrityksen senhetkisen toiminnallisen tilanteen, Miettinen sanoo.

Mari Kaunisaho kunnostaa taloyhtiön rappukäytävää.

Maalaamo Vernissa Ky

Varikkokatu 2, 70620 Kuopio
www.maalaamovernissa.fi
Kuopio – Kuusamo – Ruka:
yrittäjä, maalarimestari
Marko Ruotsalainen, puh. 050 533 3764
marko.ruotsalainen@maalaamovernissa.fi
Kuopio:
työnjohtaja, Kari Miettinen
vahinkosaneeraus, asbestipurku,
nostokoriautot
puh. 040 054 1523
kari.miettinen@maalaamovernissa.fi
työnjohtaja Pete Airaksinen:
vahinkosaneeraus, puh. 044 783 3333