Valikko Sulje

Iloista ilmettä ilmalämpöpumpulla

Erik Iskanius ja Kari Heiskanen havainnollistavat millaista on, kun toista paleltaa ja toisella on kuuma. Keskellä oleva Toshiba-ilmalämpöpumppu tasaa lämpötilan aina sopivaksi, olipa pakkastalvi tai hellekesä. Kuvausta varten lainasimme legendaariset Hylje-haalarit Maken Pyydyksestä.

Savon LVI-talo on asumismukavuuden asianajaja

Moderni ilmalämpöpumppu vähentää tuntuvasti lämmityskustannuksia ja lisää kodin asumismukavuutta toimimalla myös tehokkaana, mutta taloudellisena viilentäjänä hellekeleillä. Energiatehokkaan ilmalämpöpumpun hankinta on myös ekoteko, uusiutuvalla energialla syntyy puolet sen tuottamasta lämmöstä.

Savon LVI-talo toteuttaa LVI-urakat, -suunnitelmat ja -huoltopalvelut 24 vuoden kokemuksella ja sen Tehdaskadun liikkeestä löytyy todella laaja valikoima LVI-alan tarvikkeita ja varaosia. Alan moderneinta tekniikkaa edustavat ilmalämpöpumput ovat nekin tärkeä osa yrityksen palvelukokonaisuutta. Savon LVI-talo myy, asentaa ja huoltaa ilmalämpöpumput niin yksityisille kuin yrityksillekin.

Myös kerrostaloihin

Ilmalämpöpumppu on ylivoimaisesti tehokkain viilennyslaite, joka toimii luotettavasti ja hiljaisesti myös kovimmilla helteillä. Laadukas ilmalämpöpumppu pitää sisätilat miellyttävän viileinä juuri halutussa lämpötilassa. Pumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti sisätiloihin eikä viilennyksestä synny vedon tunnetta. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä on hyvin vähäistä eli alle euron vuorokaudessa, eli viilennys ei syö lämmityskauden aikana kertyneitä säästöjä.
Hankittaessa ilmalämpöpumppua on tärkeää mitoittaa laite oikein ja valita juuri kohteeseen sopiva laitteisto. Savon LVI-talo on Toshiban jälleenmyyjä, ja huippumerkin valikoimasta löytyvät sopivat mallit eri tarkoituksiin. Kari Heiskanen kertoo, että kerrostaloasukkaat ovat voimakkaassa kasvussa oleva asiakasryhmä.
– Jäähdytystehon arvioinnissa on huomioitava myös talon kokonaislämpökuorma. Siihen vaikuttavat muun muassa ikkunoiden suunta ja pinta-ala, kattorakenne, sauna, kodinkoneet, valaistus ja asukkaiden lukumäärä. Ilmalämpöpumppujen asentaminen kerrostaloasuntoihin on yleistynyt voimakkaasti viime vuosien aikana ja yhä useampi harkitsee ilmalämpöpumppua viilentämään kotiaan kuumina kesäpäivinä. Kerrostalossa asennukseen pitää kuitenkin muistaa kysyä taloyhtiön lupa, Heiskanen muistuttaa.

Hidastelu saattaa hiottaa

Toimitusjohtaja Heikki Luomi kertoo kiinnostuksen ilmalämpöpumppuja kohtaan lisääntyvän vuosi vuodelta, jopa niin että mattimyöhäiset saattavat joutua odottamaan omaansa.
– Kevään tullen tulevan kesän helteisiin kannattaa varautua ajoissa ja tulla juttelemaan, millainen pumppu omaan taloon tai kesäasuntoon parhaiten sopisi. Näin juuri halutun mallin saatavuus ja asennusaikataulut saadaan hyvin kohdilleen. Kun kesä alkaa ja lämpötilat nousevat, alkavat meilläkin kiireet, Luomi kertoo ja kannustaa toteuttamaan ilmalämpöpumppusuunnitelmat hyvissä ajoin.

 

Savon LVI-Talo Oy

Tehdaskatu 24, 70260 Kuopio
puh. 017 279 8888
Myynti / lämpöpumput/ Kari Heiskanen
Puh. 044 334 8824
Huolto/Teemu Haaranen
Puh. 040 484 5649
ma – pe 7.30 – 16.30
www.savonlvi-talo.fi
Myös Facebookissa