Valikko Sulje

Jos pumppaamo pettää, korvaako vakuutus?

Huollamme, korjaamme, myymme ja asennamme pumput ja sähkömoottorit vuosikymmenten kokemuksella, Ari Pursiainen kertoo.

Vakuutus ei välttämättä korvaa vesivahinkoa pumppaamon omistajalle. Siksi pumppaamon kuntoa on syytä seurata ja huolehtia säännöllisestä huollosta.

Ari Pursiaisen puhelin soi eräänä lauantaiaamuna. Soittaja oli kiinteistön huoltomies, joka kertoi, ettei kiinteistön perusvesipumppaamo toiminut normaalisti. Pursiainen hyppäsi autoonsa ja lähti tarkistamaan pumppaamon kuntoa. Perusvesipumppaamon pumppu oli mennyt rikki ja pumppaus ei toiminut.
– Riskinä oli, että jossain päin kiinteistöä tulvi. Pumppaamo piti saada toimintaan mahdollisimman pian, hän kertoo.
Pursiainen asensi pumppaamoon väliaikaispumppauksen ja se saatiinkin toimintaan muutamassa tunnissa asiakkaan soitosta. Tämä hätäkorjaus oli kuitenkin vain laastari avomurtuman päällä. Oli selvää, että pumppaamoon pitäisi suorittaa myös perusteellinen korjaus.

Tarkista, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei

Vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöt ovat erilaisia, mutta tyypillisesti jätevesipumppaamoiden vauriot kuuluvat vakuutuskorvausten piiriin. Yksinkertaisemmat perusvesipumppaamot eivät sen sijaan välttämättä kuulu. Jokaisen pumpun ja pumppaamon omistajan on tämän vuoksi syytä käydä läpi omien vakuutustensa korvausehdot hyvissä ajoin, ennen kuin jotain tapahtuu.
Kaikista tärkeintä on huolehtia pumpun ja pumppaamon kunnosta jo etukäteen säännöllisillä huolloilla ja tarkistuksilla.
– Pursiainen Oy on alan pitkän linjan ammattilainen ja merkkiriippumaton yritys, joten huollamme, korjaamme, myymme ja asennamme kaiken merkkiset pumput ja sähkömoottorit vuosien kokemuksella. Kiinteistöyhtiöiden lisäksi asiakkaitamme ovat muun muassa asunto-osakeyhtiöt, kunnat ja kaupungit sekä niiden jäte- ja perusvesipumppaamot, Pursiainen sanoo.

Pumpun tai pumppaamon rikkoutuessa on ikävä yllätys, jos vakuutukset eivät korvaa vahinkoja. Vakuutusehtojen lisäksi pumpun ja pumppaamon kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan.

Pumppaamon omistajan muistilista

– Tarkista vakuutukset
– Seuraa pumppaamon kuntoa säännöllisesti
– Luota ammattilaisiin huolloissa ja korjauksissa

Sähkökonekorjaus Pursiainen Oy

Yrittäjäntie 26, 70150 Kuopio
ma – pe klo 7 –  15.30
puh. 017 283 2166
Vikapäivystys 24h 040 145 1201
www.pursiainenoy.fi
www.facebook.com/sahkokonekorjaus.pursiainen