Valikko Sulje

Kakkoskodin katot kuntoon

Osmo Kinnunen ja Peltikii Palvelun Sami Sissala tarkastelevat tyytyväisenä uutta kattoa Karttulassa.

Konesaumattu peltikatto on kestävä ja tyylikäs katto, olipa kyseessä sitten kerrostalo tai saunamökki. Nyt onkin hyvä hetki hoitaa kattoasiat kuntoon myös mökillä.

Karttulalaisen Osmo Kinnusen saunarakennuksen katolla pitäisi vaikka tanssit, sen verran komea katto yli 90 neliöiseen rakennukseen valmistui toukokuussa. Entinen huopakatto oli tullut käyttöikänsä päähän. Lisäksi katto oli päässyt vuotamaan piipunjuurelta. Peltikii korjasi rakennevauriot uuden katon rakentamisen yhteydessä. Kaikkiaan remonttiin meni 4 – 5 päivää.

Katse kattoon

Markus Kauhanen Peltikii Palvelusta muistuttaa, että talven jälkeen on hyvä hetki tarkistaa katon kunto.
– Myös mökeillä ja vapaa-ajanasunnoilla on syytä tehdä tarkistus, mitä katolle kuuluu. Ja jos jotain epäilyttävää löytyy, on varminta kutsua paikalle ammattilainen, joka osaa arvioida, onko jatkotoimenpiteisiin syytä. Usein vauriot tapahtuvat pikkuhiljaa ja huomaamatta.
Myös mökkikuumeen iskiessä katse kannattaa kiinnittää katon kuntoon.
– Meiltä voi kysäistä arvioita katon kunnosta ennen kauppakirjojen allekirjoitusta.

Huopakatot peltikatoiksi

Usealta kesämökiltä ja saunarakennuksesta löytyy huopakatto. Huopakatto, samoin kuin tiilikatto, kuitenkin sammaloituvat helposti. Profiilipeltikaton ruuveihin taas tarttuvat roskat ja saumoista voi päästä valuvedet rakenteisiin.
– Konesaumakatto onkin kaikista helppohoitoisin ja -huoltoisin katto ja se pysyy parhaiten puhtaana, Kauhanen kertoo.
Myös Vehmersalmen Jänissalossa vanha huopakatto vaihtui talven aikana konesaumatuksi peltikatoksi.
– Vanha katto oli sammaloitunut, keräsi puiden roskia ja oli hankala pitää puhtaana. Kun mökin katto on vielä erittäin jyrkkä, en halunnut kiivetä sitä puhdistamaan ja iän kertyessä se joka tapauksessa olisi muuttunut vaikeammaksi, tyytyväinen asiakas kertoo.
Varsinaisen mökkirakennuksen lisäksi samalla kertaa uusittiin varaston, aitan ja puuceen katot. Peltikii valikoitui urakan tekijäksi suosituksen kautta. Lähipiiristä löytyi Peltikiin vastikään tekemä katto.
– Sain hyvät suositukset ja jälki näytti omaankin silmään hyvältä. Ja kun urakan hintakin saatiin neuvoteltua Sami Sissalan kanssa omaan budjettiin sopivaksi, oli valinta helppo tehdä. Ja kaikki meni ihan nappiin, työt tehtiin talvella ja Peltikii oli siivonnut remontin jäljet lähtiessään.
Kauhanen muistuttaakin, että kattoremonttia ei ole pakko ajoittaa kesäaikaan.
– Teemme kattoremontteja ympäri vuoden.

Vehmersalmella kesämökin sammaloitunut huopakatto korjattiin konesaumakatoksi talvella.

AitoKatto By
Peltikii Palvelu
puh. 044 546 0256
www.peltikii.fi