Valikko Sulje

Kehittyvän Kuopion rakentajat

Jesse Parviainen jatkaa Risto Pennasen työtä Pohjola Rakennuksen projekteissa. Taustalla näkyvä Tullinkulman tontti on yksi ydinkeskustan kehittämishankkeista, joissa Pohjola Rakennus on vahvasti mukana.

Suomen suurimpien asuntorakentajien joukkoon kasvanut Pohjola Rakennus on vakiinnuttanut asemansa myös Kuopiossa. Alkamassa on useita uusia rakennusprojekteja, joiden kohteita yhdistävät hyvä sijainti, toimivat pohjaratkaisut ja laadukkaat materiaalit.

Pohjola Rakennus Oy Suomi on Suomen suurimpia asuntorakentajia, joka vuosittain rakentaa suomalaisille noin kolmetuhatta uutta kotia. Tampereella ja Jyväskylässä Pohjola Rakennus on markkinajohtaja ja Kuopiossakin vahvassa nousussa. Yli kolmekymmentä vuotta toiminut perheyritys on projektijohtoisella toimintamallillaan saavuttanut vankan luottamuksen ja sen asiakastyytyväisyys on ollut erittäin hyvä.

Kasvu jatkuu

Pohjola Rakennuksella on Suomessa kuusi toimipistettä: Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu ja Kuopio, missä hankejohtaja Risto Pennanen on ollut mukana alusta alkaen eli kuusi vuotta. Pennasella on kokemusta rakennusalalta lähes 40 vuotta. Joulukuun alussa on aika siirtyä ansaituille eläkepäiville ja luoda katse kuluneisiin kasvun vuosiin.

– Eläkkeelle siirtyminen tapahtuu osaltani mukavissa ja luottavaisissa merkeissä, sillä työtäni tulee jatkamaan tuttu mies. YIT:llä ehdin olla samaan aikaan peräti yhdeksän vuotta Jesse Parviaisen työkaverina ja tiedän, että seuraajani on rakennusalan kokenut ammattilainen. Varsin sopiva yhteensattuma on se, että aikoinaan olin käynnistämässä laajaa Kuntolaakson hanketta ja Jesse hankekehityspäällikkönä vei sen loppuun. Eli osittain samoja latuja on hiihdelty, Pennanen naurahtaa.

Asunto Oy Kuopion Luistelija valmistuu lähikuukausina aivan Puijon hiihtostadionin naapuriin.

 

Elinvoimaa laaturakentamisella

Jesse Parviainen astuu Risto Pennasen saappaisiin valmiina tarttumaan uusiin haasteisiin. – Uuteen tehtävään lähtee aina uusilla energioilla ja mielenkiinnolla. Pohjola Rakennuksen kaltainen perheyritys ja sen toimintamalli on urani tässä vaiheessa erittäin kiinnostava. Uudisasunnon ostajien asiakastyytyväisyyden vuotuisessa EPSI Rating -mittauksessa Pohjola Rakennus on nyt peräti kakkosena itseään huomattavasti suurempien yritysten joukossa. Aivan selkeästi asioita on tehty oikein suhteissa asiakkaisiin. Asiakasymmärrys on myös minulle keskeisiä arvoja tässä työssä. Olen myös asuntosijoittaja, joten nyt niin pää- kuin sivutyönkin tulokulmat sivuavat ja tukevat toisiaan. Koen myös motivoivaksi olla mukana vahvistamassa Kuopion vetovoimaisuutta laadukkaan rakentamisen kautta, Parviainen linjaa.

Laatutaloja parhaille paikoille

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa parhaillaan Puijonlaaksossa entisen ostokeskuksen tontilla Luistelijantiellä. Yliopiston ja KYS:in välittömään läheisyyteen nousevassa 46 asunnon Asunto Oy Kuopion Luistelijassa on koteja näppäristä yksiöistä saunallisiin kolmioihin. Pohjola Rakennuksella on käynnissä ja suunnitteilla useita muitakin rakennusprojekteja eri puolilla Kuopiota. Haapaniementie 16 Haapaniemellä ja Saaristokaupungissa Lehtoniementie 133 on varattu rakentamiseen. Myös Saarijärven B-alueella ja Puijonlaakson ostoskeskuksen parkkikentällä on hankkeita suunnittelussa. Jynkässä As Oy Jynkänkulma on tulossa ensi keväänä. Näihin kohteisiin on kaikkiin suunnitteilla kerrostaloja.

-Tarjolla on siis jatkossakin laadukasta asumista halutuilla asuinalueilla, kasvavan Kuopion eri suunnilla. Myös ydinkeskustan kehityksessä olemme mukana usealla kehityshankkeella, hyvänä esimerkkinä Tullinkulman tontti ja siinä tapahtuva rakentaminen. Sen yksityiskohdista pääsemme tiedottamaan lähikuukausinatarkemmin, Pennanen ja Parviainen kertovat.

  

Saaristokaupungin Lehtoniementielle on tulossa As Oy Suvilehto.

 

Pohjola Rakennus Oy Suomi – Kuopio

Puijonkatu 14 B 3.krs
70110 Kuopio
puh. 020 7759 670
www.pohjolarakennus.fi
kodit.kuopio@pohjolarakennus.fi