Valikko Sulje

Kesäpihan kuumimmat hitit

Kylpytynnyri on tämän kesän hitti. Carlsonin valikoimista löytyvät laadukkaat, kotimaiset paljut, Elina Martikainen ja Jari Holopainen kertovat.

Tänä kesänä nautitaan ruoanlaitosta, yhdessäolosta ja kotipihasta. Koti jatkuu pihalle, jossa grillaillaan, kasvatetaan ruokaa hyötypuutarhassa ja polskitaan paljussa.

Ruoanlaitto ei ole pelkästään ruoan valmistamista vaan myös yhdessäoloa. Kun aikaa vietetään kotona, kannattaa myös välineisiin ja olosuhteisiin panostaa. Laadukkaat grillit, pizzauunit ja savustuslaitteet tekevät ruoanlaitosta mukavaa ja takaavat onnistuneen lopputuloksen.
– Yksi tämän hetken suosikeista on laadukas Kamado-hiiligrilli, jota voi käyttää niin paistamiseen, grillaamiseen kuin savustamiseen. Grillaamisessa kannattaa huomio kiinnittää myös hiiliin. Laadukkaat grillihiilet antavat tavallisia hiiliä enemmän lämpöä ja ovat pitkäkestoisempia, myymälänjohtaja Jari Holopainen kertoo.

Piharakentamisen suosikit

Myös erilaiset kotakeittiöt, tulisijat ja muu piharakentaminen ovat ajankohtaisia monessa kodissa ja mökillä. Niiden, samoin kuin pihamajojen ja -mökkien kauppa on käynyt hyvin jo varhaisesta keväästä asti. Sama trendi pätee myös paljuihin. Viime kesänä alkanut palju-innostus jatkuu myös tänä vuonna. Laadukkaat, kotimaiset Hyvän Kaupan Paikan kylpytynnyrit ja grillikodat ovat todella suosittuja. Holopainen kertoo, että suureen kysyntään on Carlsonilla myös varauduttu ja tavaraa tilattu riittävästi varastoon.

Kesä on oivallista aikaa myös saunojen uusimiseen

– Meiltä löytyy tosi monipuolinen valikoima niin puu- kuin sähkökiukaita. Halutessa kiukaisiin on saatavilla myös nykytekniikkaa. Sekä Harvialta että Narvilta löytyvät kiuasmallit etäohjauksella. Jos saunaremontti laajenee kylpytilojen puolelle, kannattaa muistaa, että meiltä löytyy myös sisustussuunnittelupalvelut. Jo myymälässämme valikoimat ovat laajat ja verkkokaupan puolella ne laajenevat entisestään, joten ammattilaisen apu kannattaa hyödyntää materiaaleja valitessa.

Hyötypuutarhoja ja pörriäisketoja

Puutarhan puolella jatketaan siitä, mihin viime kesänä jäätiin. Carlson rautakaupan puutarhaosastosta vastaava Terhi Parviainen kertoo, että varsinkin hyötypuutarhainnostus on valtava. Ihmiset haluavat kasvattaa ruokansa entistä enemmän itse. Tämä näkyy myös taimien ja yrttien menekissä.
– Teemme hyvää yhteistyötä paikallisen Heimosen puutarhan kanssa. Siellä kehitetään jatkuvasti tarjontaa vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Tämä mahdollistaa sen, että mekin pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin.
Konkreettinen, käsillä tehtävä tekeminen sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä puutarhainnon synnyttäjiä. Oma osansa on myös sosiaalisella medialla, joka tulvii tietoa, ideoita ja inspiraatiota.
– Puutarhaharrastuksesta on tullut aiempaa yhteisöllisempää toimintaa, Parviainen miettii.
Ihmiset ovat myös aiempaa kiinnostuneempia siitä, mitä pystymme antamaan luonnolle takaisin ja kuinka luonnon monimuotoisuutta tuetaan.
– Pölyttäjistä ja pörriäisistä huolehtiminen, hyönteishotellit ja omalle pihalle kylvettävät kukkaketoseokset ovat suosittuja. Ne sopivat hyvin myös sisustuksellisiin trendeihin. Boho, luonnonmukaisuus ja luonnonmateriaalit, kuten puu, rottinki ja pellava näkyvät myös puutarhan sisustuksessa. Siihen kuuluu tärkeänä osana myös rentous ja kierrätys.

Koti jatkuu pihalla

Piha halutaan myös erotella toimintojen perusteella eri alueisiin. Tämä onnistuu helposti erilaisten paviljonkien, pergoloiden, kasvihuoneiden ja kasvatusaltaiden avulla.
– Piha ei ole enää vain yksi lisähuone, vaan monta huonetta. On ruoanlaittoalue grilleineen ja grillikatoksineen, palju rentoutumiseen, hyötypuutarha ja -istutukset, kenties trampoliini ja pelialueet toiminnallisempaan ajanviettoon. Kaipasitpa pihalle mitä tahansa näistä, meiltä ne löytyvät helposti, Carlsonilta vinkataan.

Luonnonmukaisuus ja boheemi tyyli näkyy niin sisätilojen kuin pihan kalustuksessa.

Ruohonleikkureissa suosittuja ovat robottileikkurit ja päältä ajettavat mallit. Myös päältä ajettavissa malleissa on saatavilla akkukäyttöisiä koneita.
Kesän suosikkipizzat valmistuvat pihauunissa.

Carlson rautakauppa
Volttikatu 1 B, 70700 Kuopio
ma – pe 7 – 19, la 9 – 15 (31.7.2021 saakka)
ma – pe 7 – 18, la 9 – 15 (1.8. lähtien)
puh. 020 742 7100, www.carlson.fi