Valikko Sulje

Kodinkoneet kuntoon keväthuollolla

Huoltoliikkeesä tulee vastaan monenmoisia laitteita. Markku Veijalainen esittelee toimivaa ruotsalaisvalmisteista vuoden 1937 Electrolux jääkaappia, joka tosin on enää museokäytössä.

Vesan-Huolto Oy:n toimitusjohtaja Markku Veijalainen suosittelee jokaisen kotitalouden laatimaan kodinkoneidensa huolto-ohjelman. Kun kirjallista ohjelmaa noudattaa ja merkitsee asiat muistiin, pysyy hyvin selvillä, mitä laitteita on huollettu ja mitä huoltoja pitää muistaa tehdä.

Esimerkiksi ilmalämpöpumppu kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Noin kolmen vuoden välein on hyvä puhdistaa ja huoltaa pumppu perusteellisesti, mikä on ammattilaisen työtä.

– Keskuspölynimurin keskusyksikön puhdistus ja suodattimien vaihto helposti unohtuvat ”komeron uumeniin”. Myös tavallisen pölynimurin pölypussi ja suodattimet suositellaan vaihtamaan säännöllisesti, Veijalainen muistuttaa. Jääkaapin ja pakastimen taustojen pölyt on hyvä imuroida muun muassa turhan sähkönkulutuksen välttämiseksi. Myös kuivausrumpujen suodattimet on hyvä tarkistaa ja pitää ne puhtaina.


– Liesituulettimen hiilisuodatin suositellaan vaihdettavaksi vähintään kerran vuodessa, ja jos laitteessa on metallinen rasvasuodatin, sen voi silloin tällöin pestä astianpesukoneessa. Ja kun kerran ollaan keittiössä, niin lähes samalla vaivalla voi puhdistaa myös kahvinkeittimen, jonka vastukseen kertyy vähitellen kalkkisaostumia. Jos huoltotyöt tuntuvat hankalilta, asiakkaan on hyvä ottaa ajoissa yhteyttä Vesan-Huollon ammattilaisiin.

Vesan-Huolto Oy

Snellmaninkatu 16
70100 Kuopio
puh. 017 261 6186
ma – pe 8 – 16.30
info@vesanhuolto.fi
huolto@vesanhuolto.fi
www.vesanhuolto.fi