Valikko Sulje

Koko Kuopion rakentaja

Pohjola Rakennus Oy Suomen toimitilat löytyvät edelleen Puijonkadulta, nyt osoite on Puijonkatu 14. Ydintiimiin kuuluvat hankejohtaja Risto Pennanen, projekti-insinööri Jenni Kokkonen, työpäällikkö Sami Narinen ja tuotantoinsinööri Henriikka Korolainen ovat jo täydessä vauhdissa työn alla olevien projektien kanssa.

Rakennusliike Pohjola Rakennus Oy Suomi aloittaa tänä vuonna useita eri rakennusprojekteja Saaristokaupungista Jynkän kautta Puijonlaaksoon keskustaa unohtamatta. Kohteita yhdistävät hyvä sijainti, toimivat pohjaratkaisut ja laadukkaat materiaalit. Kotimainen, kasvava perheyritys on noussut tällä vuosituhannella Suomen suurimpien asuntorakentajien joukkoon.

Pohjola Rakennus Oy Suomi on Suomen suurimpia asuntorakentajia, joka vuosittain rakentaa suomalaisille noin kolmetuhatta uutta kotia. Tampereella ja Jyväskylässä Pohjola Rakennus on markkinajohtaja ja Kuopiossakin vahvassa nousussa. Yli kolmekymmentä vuotta toiminut, alkujaan Tampereella perustettu perheyritys on projektijohtoisella toimintamallillaan saavuttanut vankan luottamuksen. Hankejohtaja Risto Pennanen kertoo vuoden 2021 olevan kiireinen myös Pohjola Rakennukselle.
– Vuosi näyttää oikein hyvältä, alkamassa on monta hyvää rakennusprojektia eri puolilla Kuopiota. Tarjolla on siis laadukasta asumista halutuilla asuinalueilla, kasvavan Kuopion eri suunnilla. Myös ydinkeskustan kehityksessä olemme mukana usealla kehityshankkeella, joista voimme kertoa lisää kuluvan vuoden aikana.

Luonnon lähelle Lehtoniemeen

Saaristokaupunkiin, kauniissa järvimaisemassa sijaitsevaan Lehtoniemeen, rakennetaan 39 asunnon Asunto Oy Kuopion Kuikkalehto. Koteja on näppärästä yksiöstä tilavaan neliöön asti, ja kaikkien asuntojen pohjaratkaisuissa on kiinnitetty erityistä huomiota avaraan ilmeeseen. Toimivuuteen ja valoisaan tunnelmaan on panostettu, päivänvalo pääsee oikeuksiinsa isojen ikkunoiden kautta. Kaikissa asunnoissa on myös oma lasitettu parveke. Lämmitysmuotona on edullinen maalämpö ja asunnoissa lattialämmitys.
Läheltä löytyvät myös hyvät peruspalvelut, kuten lähikauppa, koulu ja päiväkoti. Saaristokaupungissa riittää monenlaista tekemistä ympäri vuoden – ulkoilua, uimista, kalastusta, hiihtoa ja retkiluistelua. Sijainti on vain kuuden kilometrin päässä Kuopion keskustasta, ja matka kaupunkiin taittuu Suomen kauneimpiin kuuluvaa maisemakatua pitkin kymmenessä minuutissa. Asunto Oy Kuopion Kuikkalehdon on määrä valmistua keväällä 2022.

Villivarsa viihtyisään Jynkkään

Kuopion Jynkkään nousevaan kuusikerroksiseen Asunto Oy Kuopion Villivarsaan tulee 27 uutta kotia, yksiöistä aina neljän huoneen asuntoihin. Villivarsan arvioitu valmistuminen loppuvuodesta 2022. Projekti-insinööri Jenni Kokkonen kertoo Jynkän olevan suosittua asuinaluetta, monestakin syystä.
– Jynkässä on useita päiväkoteja, Jynkänlahden koulun yläkoulu sijaitsee samalla kadulla ja uudelle alakoululle on vain kymmenen minuutin kävelymatka. Päivittäistavarakaupat ja ostoskeskus ovat nekin lähellä. Kulku-
yhteydet Jynkästä Kuopion keskustaan ovat erinomaiset, myös julkisella liikenteellä. Bussit kulkevat säännöllisesti ja pyöräilijät oikaisevat keskustaan Särkilahden sillan kautta. Läheltä löytyvät myös pienvenesatama, Jynkänlahden viljelypalsta-alue sekä Rauhalahden kylpylähotelli monipuolisine palveluineen, unohtamatta Lippumäen urheilupuistoa.

Uusia koteja Puijonlaaksoon

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa myös suositulla Puijonlaakson alueella. Yliopiston ja KYS:in välittömään läheisyyteen, Puijon upeisiin ulkoilumaastoihin alkaa pian nousta uutta asutusta vain parin kilometrin päähän Kuopion kauppatorilta.
Puijon tornin kupeessa sijaitsevan kolmekerroksisen, 46 asunnon Asunto Oy Kuopion Luistelijassa on koteja aina näppäristä yksiöistä mukavan kokoisiin saunallisiin kolmioihin. Viihtyisät kodit henkivät Puijonlaakson tunnelmaa nykyaikaan sovitettuna. Kaikki kodin tilat toimivat lattialämmityksellä, lämmönlähteenään energia- ja kustannustehokas maalämpö.
– Tulevat rakennusprojektit tarkoittavat myös sitä, että rakennusalan osaajille on töitä tiedossa. Keväällä on tarve lisähenkilöstölle ja meihin voi olla yhteydessä, jos työpaikka huipputiimissä kiinnostaa, Pohjola Rakennuksen väki vinkkaa.

Asunto Oy Kuopion Luistelija tulee olemaan Puijon hiihtostadionin välittömässä läheisyydessä.

Pohjola Rakennus Oy Suomi – Kuopio

Puijonkatu 14 B 3.krs, 70110 Kuopio
Hankejohtaja Risto Pennanen
044 421 0360
risto.pennanen@pohjolarakennus.fi
kodit.kuopio@pohjolarakennus.fi
p. 020 7759 670
www.pohjolarakennus.fi