Valikko Sulje

Kokonaisuus ratkaisee

Sami ja Jani Metros aloittamassa uutta rakennusprojektia. Jätevesijärjestelmä rakennetaan jo urakan varhaisessa vaiheessa.

Vehmersalmelainen Virtalan LVI Oy tarjoaa sekä uudisrakentamista että vanhan korjaamista LVI-alalla Kuopiossa, Siilinjärvellä ja lähialueilla. Yrityksen erityisosaamista ovat putkistosaneerausten lisäksi erilaiset lämmitysratkaisut, mukaan lukien suosiotaan koko ajan kasvattavat maalämpö ja aurinkosähkö.

Virtalan LVI Oy on perustettu vuonna 2009 Vehmersalmella, missä sen pääpaikka on yhä. Yritys tekee LVI-asennuksia sekä korjausrakennus- että uudiskohteissa ja huoltaa erilaisia LVI-järjestelmiä. Yrittäjä Jani Metros ja kaksi asentajaa työskentelevät ympärivuotisesti.

Laatutyötä alusta loppuun

Yrityksen perusperiaate on selkeä – laatuun kannattaa panostaa niin materiaaleissa kuin työmenetelmissäkin.
– Asiakas saa meiltä kaikki suunnitelmat ja laitteet erilaisiin LVI-kohteisiin. Laatumerkkien varaosat myös saadaan tarvittaessa hankittua nopeasti, oma varastomme on laaja ja sitä päivitetään jatkuvasti. Varaosia on paljon mukana koko ajan myös huoltoautoissamme. Asennuksen jälkeen järjestelmät ovat heti käyttökunnossa ja asiakas saa opastuksen niiden käyttöön.
– Tietenkin myös huollamme asentamamme laitteet. Me tarjoamme moneen projektiin kaikki tarvittavat työt, joten urakoiden hajauttamisen harmeilta säästytään ja loppupelissä kokonaisuuden hintalappukin on kilpailukykyinen, Metros kertoo.

Lämmitysjärjestelmä kannattaa valita huolella

Virtalan LVI on erikoistunut lämmitysratkaisuihin ja putkistosaneerauksiin. Myös öljypoltinhuollot ja lämpöpumppuasennukset kuuluvat palveluvalikoimaan.
– LVI-, käyttövesi- ja lämpöjohtosaneeraukset ja erilaiset lämmitysjärjestelmien muutokset ovat ydinosaamistamme. Toimitamme asiakkaalle aina oikean eli kustannustehokkaan lämmitysjärjestelmän tarpeen mukaan ja laskelmat sopivasta järjestelmästä tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Kustannustehokkaimman vaihtoehdon harkinta onnistuu puolueettomasti, olemme yksityinen yritys ilman sidoksia mihinkään tiettyyn lämmitysjärjestelmään, Metros kertoo ja muistuttaa, että Virtalan LVI myy, asentaa ja huoltaa myös moderneja aurinkosähköjärjestelmiä. Myös jätevesijärjestelmiä asennetaan ja huolletaan.
– Jätevesihommissa meillä on etuna myös paikallisen kaivinkoneyrittäjän pitkä kokemus ja ammattitaito. Urakat sujuvat ja aikataulut pitävät, Jani Metros kertoo.

Maatilan työt lataavat akkuja

1860-luvulle historiansa ulottava Virtalan tila Vehmersalmen Litmaniemessä sijaitsee upeassa maalaismaisemassa. LVI-yrittäjä Metros perheineen tekee myös tilan töitä.
– Tilan emolehmätuotannossa on 60 Hereford- ja Angus-lehmää. Tuotamme myös hunajaa 33 pesässä, kasvatamme luomunurmea, myymme polttopuuta ja koneurakointiakin on ohjelmassa. Tilan työt täällä aidolla maaseudulla ovat mukavaa vastapainoa LVI-töille. Monet urakat ovat kaupungissa, mutta aina yhtä mielelläni ajelen mutkaista tietä kotitilalle. Firman osoitetta ei siis tarvitse asiakkaan ihmetellä, hommia tehdään laajalla alueella. Siinä missä kaupungista tullaan tänne hommiin, lähdemme mekin liikkeelle ketterästi, Jani Metros linjaa.

Virtalan LVI Oy
Litmaniementie 770, 71310 Vehmersalmi
Puh. 010 504 8770
info@virtalan.fi, www.virtalan.fi