Valikko Sulje

Kokonaisvaltaista LVI-urakointia

Joni Juntunen paljastaa huiman luvun, Savon LVI-talon urakkaan sisältyi erilaisia putkia City-marketin kattoon noin kahdeksan kilometrin verran.

Savon LVI-talon liikevaihdosta viimeisimmät kymmenen vuotta 60 -70 prosenttia on kertynyt uudiskohteiden LVI-urakoista. Neljässä vuodessa liikevaihto on noin kolminkertaistunut. Yrityksen kasvutarinassa korostuvat kustannustehokas ja laadukas urakointi sekä näiden myötä syntynyt luottamus eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Viimeisimmät neljä vuotta Savon LVI-talo on panostanut kasvuun. Toiminta-alue on vitostie Kuopiosta Iisalmeen. Kun Iisalmen Putkiasennus tuli kumppaniksi neljä vuotta takaperin, tuli yrityksistä yhdessä entistä vahvempi maakunnallinen toimija. Tämä on näkynyt myös numeroissa. Liikevaihto on tänä aikana kasvanut neljästä miljoonasta reiluun yhteentoista, työntekijöiden määrä on tuplaantunut kolmestakymmenestä kuuteenkymmeneen.

Vahvoja kumppanuuksia

Mihin vahva kasvu sitten perustuu? Tietenkin hinta on yksi vaikuttava asia, mutta pelkästään siihen perustamalla on toimintaa vaikea kehittää pitkäjänteisesti, kertoo toimitusjohtaja Heikki Luomi.

– Meille tärkeitä ovat rakennuspuolen avainasiakkaat kuten esimerkiksi YIT, NCC Suomi Oy ja Rakennustyö Salminen Oy, joiden kanssa on syntynyt luottamus toistemme tekemisiin. Hanakat-ketjun myötä myös Kesko on yhteistyökumppanimme ja olemmekin olleet mukana monessa sen rakennusprojekteista, hyvänä esimerkkinä Kolmisopen City-marketin remontti. Se on historiamme suurin ja nopeimmalla aikataululla tehty LVI-urakka. Nämä kumppanuudet eivät kuitenkaan ole syntyneet itsestään. Haastavissakin hankkeissa on onnistuttu, työt on tehty sovitulla tavalla ja tiukasti aikataulussa.

– Yksi kasvun mahdollistaja on tietenkin myös toimintamme nimenomaan Kuopion alueella. Täällä rakennetaan ja saneerataan nyt todella paljon, kaupunki kasvaa vauhdilla ja osaavia tekijöitä tarvitaan.

Suuren kauppakeskuksen lämmönjakohuoneessa asennukset vaativat erikoisosaamista.

 

Sitoutumista ja ammattitaitoa

Heikki Luomi kertoo yrityksen kasvutarinassa olevan kuitenkin yksi luku, jota ei koskaan voi eikä tarvitse jättää kertomatta: henkilöstön ammattitaito ja asenne työhönsä.

– On klisee korostaa henkilöstön merkitystä, mutta meidän alallamme asia todella korostuu. On osattava työnsä tekninen puoli, mutta myös hallittava asiakaspalvelu. Jokainen asentaja on kohteissa yhtä lailla asiakaspalvelutehtävissä kuin työnjohto, myymälän ja hallinnon väkikin, Luomi linjaa ja kertoo että myös työnantajamielikuva on Savon LVI-talolla positiivinen. Tällä toimialalla eri firmojen asentajat vaihtavat ajatuksia aktiivisesti ja meille on hakeutunut pätevää porukkaa kollegoiden suosittelemina. Mikä parasta, ammattimiehet ovat myös firmassa pysyneet, vaihtuvuus on ollut varsin vähäistä. Työilmapiiri halutaan aktiivisesti pitää kunnossa. Jos jotain ongelmia ilmenee, ne ratkaistaan pikaisesti tässä paikan päällä. Pitkän linjan joukkueurheilumiehenä olen tottunut tämän tyyliseen toimintaan, asiat eivät saa jäädä kaivelemaan takaraivoon vaan puhutaan pulmat oikoisiksi, Luomi naurahtaa.

  

Savon LVI-talo on vuoden 2022 Hanakat-liike. Hanakat-liikkeitä on Suomessa peräti 90 eri puolella maata, Heikki Luomi kertoo tuoreimmasta tunnustuksesta.

 

Savon LVI-Talo Oy

Tehdaskatu 24
70260 Kuopio
puh. 017 279 8888
www.savonlvitalo.fi