Valikko Sulje

Kontiosta komea koti

Hirsi oli Veera ja Jussi Heidelle selvä valinta kodin materiaaliksi. Kontio on perinteikäs ja luotettava toimija, joka toi varmuutta rakennusprosessiin.

Maailman suurimman hirsitalovalmistajan talot valmistetaan kotimaisesta arktisen alueen männystä. Hirsitalossa on hyvä asua ja hengittää, ja luonnonmukainen materiaali on ilo silmälle.

Veera ja Jussi Heide odottavat jo malttamattomana elämää uudessa Kontio-kodissa Kinnulanlahdella. Idyllisessä maalaismaisemassa järven rannalla, kohoaa komea ja yleisilmeeltään moderni talo, joka istuu hyvin perinteikkääseen maisemaan.
Hirren valinta kodin materiaaliksi oli helppo.
– Ei meidän tainnut tarvita siitä edes käydä keskustelua. Oli ihan selvä juttu, että meille tulee hirsitalo, Veera muistelee.

Ekologinen ja terveellinen valinta

Kontio on Jussi Heidelle tuttu valmistaja jo entuudestaan. Hän arvostaa ison ja luotettavan toimijan tuomaa varmuutta.
– Olemme miettineet valintoja pitkällä tähtäimellä. Tämä on mahdollisesti loppuelämän koti. Jos ajan saatossa tulee jotakin kysyttävää tai korjattavaa, onko edelleen olemassa valmistaja, jonka puoleen voidaan kääntyä? Näinä aikoina myös materiaalien hinnoissa ja saatavuudessa on ollut haasteita. Kontion kaltainen luotettava toimija toi päätöksentekoon varmuutta niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä.
Veera Heide kiittelee, että Kontiolta on saatu paljon apua ja neuvoja suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheissa. Itsekin rakennusalan ammattilaisena Jussi Heide arvostaa materiaalin luomia mahdollisuuksia.
– Hirsi on pitkäikäinen ja ajaton materiaali, mielestäni sillä on rauhoittava vaikutus. Nykyään hirrestä on mahdollista rakentaa myös moderneja rakennuksia perinteisten hirsimökkien lisäksi. Lisäksi se on ekologinen ja sisäilmaltaan terveellinen valinta, hän pohtii.

Pohjoista puuta

Luonnonmukaisen hirren eristyskyky onkin erinomainen ja se tasaa tehokkaasti sisäilman lämpöä ja kosteutta eri vuodenaikoina, mikä puolestaan takaa hyvän sisäilman hengittää. Kesällä hirsitalo pysyy viileänä ja talvella taas mukavan lämpöisenä.
Kontion vahvuus on pohjoinen puu. Maailman suurin hirsitalotehdas sijaitsee Pudasjärvellä ja materiaali tulee noin sadan kilometrin säteeltä tehtaasta. Jo 45 vuoden ajan toiminut talovalmistaja vaalii paitsi korkeaa asiakastyytyväisyyttä myös jatkuvaa tuotekehitystä, jonka ansiosta asiakkaille pystytään tarjoamaan toimivia, turvallisia ja tyylikkäitä asumisratkaisuja.

Hirsirakentajia jo kolmessa polvessa

Hirsi ja ylipäänsä puu on materiaali, jonka Ukko Piironen tuntee kuin omat taskunsa. Kiinnostus lienee tullut jo verenperintönä puuseppien suvusta. Vuosikymmenten kokemus hirsitalojen rakentamisesta tarjoaa vahvan pohjan Kontio-talojen myymiselle. Hänen perustamansa Ukko ja pojat jatkaa edelleenkin rakennusten pystyttämistä Henri Piirosen johdossa.
– Pitkän kokemuksen myötä meillä on luotettavat yhteistyökumppanit, joita pystyy suosittelemaan asiakkaille hyvillä mielin. Myös omat työntekijämme ovat todella kovia ammattilaisia. Ja jos Ukko ja pojat toimii jo toisessa polvessa, samaa voi sanoa myös asiakkaista. Monista asiakkaista on tullut vuosien saatossa melkein perhettä, Piiroset kuvailevat.
Hirsitalo on heille tuttu myös omasta asumisesta.
– Hirsitalo on asumismukavuudeltaan ylivoimainen materiaali. Astmaperheelle en muuta materiaalia edes harkitsisi, sillä sisäilma säilyy hirsirakennuksessa hyvänä. Se on myös ekologinen, hiilijalanjäljeltään pieni, valinta.
Ei ihme, että kiitosta Piirosille on satanut sekä asiakkaiden että talotehtaan suunnalta. Samanlaista omistautumista ei monesta perheestä löydy.


Hirsirakentaminen kulkee Piirosilla verissä. Ukolla (vas.) ja Henrillä on pitkä kokemus rakennusten pystyttämisestä ja kolmas polvi on jo kasvamassa. Kohta Einarikin pääsee hommiin mukaan.

Kontio

Tasavallankatu 22, 70620 Kuopio
Ukko Piironen 0500 573 090
ukko.piironen@kontio.fi
www.kontio.fi