Valikko Sulje

Korjausrakentamisen ja maalauksen ammattilaiset

Kuopiolainen kerrostaloyhtiö sai syksyllä uudet, lasitetut parvekkeet. Taloyhtiö sai kerralla ajan tasalla olevan ulkoasun, Maalaamo Vernissan työnjohtaja Kari Miettinen kertoo.

Maalaamo Vernissa tekee ammattitaidolla julkisivu-, sisä- ja koristemaalaukset niin yksityisiin kuin julkisiinkin tiloihin. Laatoitukset, asbestikartoitukset ja -purkutyöt sekä sauna- ja kylpyhuoneremontit ja sisäilmaremontit kuuluvat nekin Kuopion ja Kuusamon alueilla toimivan monipuolisen yrityksen palveluihin.

Vernissan pääyhteistyökumppaneina ovat tällä hetkellä taloyhtiöt ja yhteisöt. Pitkäjänteinen yhteistyö taloyhtiöiden kanssa on etupäässä korjausrakentamista, julkisivukorjauksia, vesivahinkosaneerauksia sekä sisäilmakorjauksia. Vernissan kokonaispalveluihin kuuluvat myös taloyhtiöiden kanssa tehtävät korjausrakentamisen vuosisopimukset, missä taloyhtiön tarpeita tarkastellaan myös ennakoiden. Työnjohtaja Kari Miettinen painottaa töiden suunnittelussa tuttua asiaa, liikkeellä kannattaa olla ajoissa.

– Ensi keväälle ja kesälle parveke- ja julkisivuremontteja sekä maalauksia suunnittelevia taloyhtiöitä on ollut kiitettävästi yhteyksissä jo nyt syksyllä. Talvikaudella ohjelmassa on etupäässä saneeraus- ja vahinkosaneerauskohteita. Ajoissa kannattaa olla, koska silloin työt voidaan helpommin aikatauluttaa kullekin taloyhtiölle sopivasti. Meiltä löytyy kuhunkin työvaiheeseen erikoisosaajat silloin kun urakan kokonaisuus sitä vaatii. Viime tipassa urakkatarjousta tekevät ovat aina haasteellisemmassa asemassa, vaikka pyrimme palvelemaan mahdollisimman hyvin myös akuuteissa tarpeissa, Miettinen kertoo.

Toimivia kokonaisurakoita

Kari Miettinen muistuttaa sujuvan palvelun edellyttävän paitsi laadukasta ammattiosaamista itseltä myös hyvää yhteispeliä eri tahojen kanssa.

– Maalaamo Vernissa on kuudentoista vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa toimialalla. Panostus osaavaan henkilöstöön ja sitä kautta työn laatuun on kannattanut. Yhteistyö taloyhtiöiden, isännöitsijöiden ja muiden rakennusalan yritysten kanssa on toiminut hyvin. Vuosien varrella olemme luoneet hyvän verkoston, josta löytyvät aina ammattilaiset asialle, jos vastaan tulee oman ydinosaamisen ulkopuolista työtä. Nykyään vaikkapa purkutyössä haasteellisempiin kohteisiin löytyy erikoisosasto yhteistyökumppanilta. Vaikka itseltämmekin homma käy, on pelkästään purkutyöhön keskittyvä osaaja aina hivenen tehokkaampi ja sillä aikaa me etenemme muissa urakan osa-alueissa, Miettinen muistuttaa yhteistyön tärkeydestä.

Kourut puhtaaksi ajoissa

Vernissalla on käytössä 26 ja 28 metriin ulottuvat nostokoriautot. Niille on tarvetta niin syksyllä kuin talvellakin. Vesikourujen puhdistukset ja lumenpudotukset onnistuvat turvallisesti, kun korkealle pääsee jämerällä kalustolla. Yläilmoissa tapahtuviin töihin kannattaa niihinkin varautua aikanaan eikä vasta pakon edessä.

– Kourujen puhdistus on pakkasella pahasti myöhässä, koska jäätyneet lehdet ovat lujassa. Talviaikaan ei lumikuormiakaan kannata kartuttaa liian pitkään. On järkevää tiputella lumia pitkin talvea eikä vasta kevään lämmetessä. Ammattilaisilta korkeiden paikkojen lumityöt sujuvat ripeästi ja ennen kaikkea turvallisesti asianmukaisilla varusteilla. Tässä kohdassa ei taloyhtiön kannata säästää. Osaava porukka tekee työt kustannustehokkaasti ja turvallisesti, Miettinen vinkkaa.

Maalaamo Vernissa Ky

Varikkokatu 2
70620 Kuopio
Kari Miettinen
puh. 040 054 1523
kari.miettinen@maalaamovernissa.fi
www.maalaamovernissa.fi