Valikko Sulje

Pirjo Kartano – Kuopion seudun oma ilopilleri!

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry on valinnut vuoden 2022 yrittäjänaiseksi Pirjo Kartanon. Monipuolinen viihde- ja kulttuurialan yrittäjä on toiminut oman työnsä ohella useita vuosia myös yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana.

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry perustelee vuoden 2022 yrittäjänaisen valintaa seuraavasti: ”Valinnan perusteena ovat yrittäjähenkisyys, valovoimaisuus, positiivisuus ja esimerkillinen toiminta yhdistyksessä”. Pirjo Kartano on iloinen saamastaan tunnustuksesta ja arvostaa sitä nimenomaan oman alueen Yrittäjänaisten antamana huomionosoituksena. Kartano on toiminut useita vuosia yhdistyksen puheenjohtajana, niinpä hänellä on painavaa sanottavaa kuluneista vuosista ja toiveita tulevasta.

– En ole ainoa yrittäjä, jolle kuluneet koronavuodet ovat olleet äärettömän raskaita. Positiivisuutta ja luovuutta on todella tarvittu ja myös yhdistyksemme toiminta on ollut vaakalaudalla. Yrittäjäkollegat luottivat minuun ja pyysivät puheenjohtajaksi. Koin velvollisuudeksi ja kunniatehtäväksi ottaa haaste vastaan. Pahimmasta on nyt päästy yli, mutta työtä vielä riittää, Kartano kertoo.

Yhdistyksen ydintehtävä on olla vertaisverkosto ja luonteva kohtaamispaikka. Korona-aikana väki on hajaantunut etätöihin ja tapaamisia on yhä paljon etäyhteyksillä. Tapahtumia on viritelty ja tavoitteena on jatkossa kohdata yhä useammin myös kasvokkain. Kukapa on yrittäjälle parempi ymmärtäjä kuin toinen yrittäjä.

Keikkaillen kohti kevättä

Pirjo Kartanon puheenjohtajakausi Kuopion Seudun yrittäjänaiset ry:ssä päättyi viime kesäkokouksessa, nyt työtä jatkaa Terhi Viiliäinen. Kartano jatkaa edelleen aktiivijäsenenä yhdistyksessä, eikä aika ikinuorella 74-vuotiaalla vauhtiladyllä muutenkaan käy vielä pitkäksi.

– Keikoilla nähdään edelleen niin Miauskis-kissa, Pelle Mamma kuin Oinoskakin ihan tätä Pirjo Kartanoa unohtamatta. Haasteellisen ajan jälkeen keikkarintamalla on taas vilkasta ja esimerkiksi ensi kesänä viihdytetään taas lapsia Itämeren laivoilla suomen ja saksan kielellä. Lisäksi allakkaan mahtuu muun muassa siivousalan ja vanhuspalvelun töitä ja yksi mieluinen puuha on Itä-Puijon asukasyhdistyksessä toimiminen. Mikä mukavinta, en ole töissäni yksin vaan usein keikoilla ollaan yhdessä puolison tai samalla lailla kulttuurialalla olevien, nyt jo aikuisten lasten kanssa.

Lue lisää Pirjo Kartanon pitkästä urasta monipuolisena viihdyttäjänä ja yrittäjänä:

www.xpress.fi/monen-roolin-pirjo-kartano/