Valikko Sulje

Laatuasuntoja asiakkaan toiveiden mukaisesti

Asunnon muutostyöt olivat yhdessä mietittyjä, järkeviä ja kustannustehokkaista ratkaisuja, kertovat Jaakko Salonen (etualalla) ja Juha Semberg Oy:n Anssi Hakkarainen.

Rakennusliike Juha Semberg Oy rakentaa korkealaatuisia, yksilöllisiä rivitalo- ja paritaloasuntoja. Yrityksen toiminta-ajatus on tuottaa määrän sijasta laatua. Tässä on onnistuttu, mistä kertovat yrityksen tyytyväiset asiakkaat.

Jaakko Salonen ja Marika Salomäki asuvat Keilankannassa Rakennusliike Juha Semberg Oy:n rakentamassa rivitaloyhtiössä. Kaksikerroksisessa asunnossa on kolme huonetta ja pinta-ala on 96 neliötä. Pariskunta muutti uuteen asuntoonsa heinäkuussa 2022. Rakennusvaiheessa tehtiin varsin paljon muutostöitä, esimerkiksi muutamaa alakerran sisäseinää siirrettiin, jotta päämakuuhuoneeseen ja isommalle eteiselle saatiin lisää tilaa.

Huoneistossa on asiakkaan omaa designia ja kustomointia, lasia, peilejä ja kiiltävää laattaa. Yläkerran laipio on tehty lämpökäsitellystä rimapaneelista ja se sopii erinomaisesti kokonaisuuteen. Asunnossa on terassi molemmissa kerroksissa. Päätyasunnon käyttöön kuuluu myös taloyhtiön tontin päätyalue, johon on rakennettu lisäterassi pergoloineen, poreammeineen ja varastoineen.

Keittiön sisustus on samaa tyyliä ja värimaailmaa kuin muissakin huoneissa. Yläkerran laipio on lämpökäsiteltyä rimapaneelia.

Muokkausta toiveiden mukaan

Huoneiston alkuperäissuunnitelmia muokattiin hyvissä ajoin asiakkaan ja rakennusliikkeen yhteistyönä.

– Tilojen muuntelu ja sisustusvalinnat on tehty meidän jo olemassa olleiden huonekalujemme perusteella. Joitain tavallisia ovia on vaihdettu liukuoviin, Salonen sanoo.

– Esimerkiksi yläkerrassa ruokailutilan ikkunaa on siirretty ja koko asunnon sähköistys ja kiinteä epäsuora valaistus on suunniteltu osittain uudelleen. Tällaiset työt ovat toki lisätöitä.

Yläkerran ruokailutilan ikkunan paikkaa on siirretty, jotta se sopisi paremmin asiakkaan näyttäviin huonekaluihin.

Salonen on itse valinnut seinä- ja lattiamateriaalit. Sisustussuunnittelija Mari Ukkonen teki osan suunnitelmista ja antoi ohjeita tuotantoon. Yhteisymmärrys rakenne- ja materiaalimuutoksista Sembergiä edustavan Anssi Hakkaraisen kanssa syntyi nopeasti. 

– Teimme yhdessä järkeviä ratkaisuja kustannustehokkaasti. Muutosten hinnoittelu oli mietitty etukäteen. Mielestäni Semberg on ollut erittäin joustava ja palveleva kumppani myös näissä erikoisratkaisuissa, Salonen kiittelee. 

Hakkarainen kertoo, että Sembergin asunnoissa on tarjolla erilaisia sisustus- ja varustusvaihtoehtoja, joita voidaan vielä hieman muunnella. Lisäksi on mahdollisuus Salosen esittelemisiin ”tuunauksiin”. Muutokset on oltava selvillä viimeistään noin puoli vuotta ennen kohteen valmistumista.

Alakerran sisäseiniä siirrettiin asiakkaan toiveiden mukaan, jotta saatiin lisää tilaa isommalle eteiselle. Lasiset liukuovet asennettiin työhuoneeseen tilan säästämiseksi.

Luotettavaa rakennustyötä

Salonen sai luotettavalta taholta etukäteen hyvät suositukset Juha Semberg Oy:n toiminnan ja työn laadusta.

– Tiesimme, mitä olimme hankkimassa ja kaikki sujui mallikkaasti, joten asunnon hankinta ja sen sisustaminen oli mukava projekti. Olemme erittäin tyytyväisiä koko hankintaprosessiin ja tähän asuntoon.

Yläkerran lasitettu parveke tuo lisää asumismukavuutta ympärivuotisesti.

Laadukasta rakentamista

Sembergin ja asiakkaan hyvin toimiva yhteistyö tarkoittaa sitä, että asiakkaille löydetään heille parhaiten sopivat, yksilölliset asumisratkaisut. Rakennusliike on keskittynyt määrän sijasta laatuun. Samat, jo pitkään palveluksessa olleet huippuammattilaiset tekevät eri työvaiheet ammattitaitoisen ripeästi. Mahdollisimman paljon töistä pyritään tekemään yrityksen omana työnä. Juha Semberg Oy myy ja rakentaa tällä hetkellä Peikkoaholla rivitaloyhtiötä, jonka asunnot on suunniteltu erityisesti lapsiperheille.

Juha Semberg Oy

Volttikatu 1 B
70700 Kuopio
asiakasvastaava Anssi Hakkarainen
puh. 050 464 4620
anssi@semberg.fi
www.semberg.fi