Valikko Sulje

Laatukotien luotettava rakentaja

Henri ja Jussi Heide työmaalla Jynkän Tarhakaarella. Paritalon rakennusurakka etenee sovitussa aikataulussa, valuvalmistelut ovat seuraava työvaihe.

Rakennuspalvelu J. Heide Oy rakentaa pari- ja rivitaloja perustajaurakoijana. Uusia koteja on valmistumassa, rakenteilla ja suunnittelussa Kuopion alueelle tänäkin vuonna useita. Yrityksen toiminta perustuu niin työn kuin materiaalienkin tinkimättömään laatuun ja ammattitaitoisten rakennusalan osaajien tiimiin.

Jussi Heide perusti Rakennuspalvelu J. Heide Oy:n vuonna 2012. Yrittäjä on tällä hetkellä hieman päälle kolmenkymmenen, eli mies parhaassa iässään. Oman yrityksen töistä kokemusta on siis yhdeksän vuotta, mutta rakennusala on tullut elämänuraksi perinteisellä tavalla, isältä pojalle. Kun Jussi oppi kävelemään ja joku työkalu alkoi käsissä pysyä, oli hän heti isän mukana kuhunkin ikään sopivissa hommissa.
– Työssä oppiminen tapahtui kuin luonnostaan ja amiskan rakennuspuolella sain teoria-puolen kuntoon. Koulun jälkeen töitä riitti ja kun osaamista oli jo rutkasti, oli markkinoiden kysyntään luonteva vastata omalla yrityksellä. Ensi alkuun teimme työparin kanssa talojen pystytyksiä Ylä-Savossa sekä keikkaillen myös Kajaanissa ja Joensuussa. Pian tiimiin tuli kolmas kaveri sekä sisustaja. Velipoika tuli myös mukaan ja homma laajeni nopeasti. Töitä alettiin tehdä kahdella porukalla eli runkoporukka kulki edeltä ja toinen ryhmä teki viimeistelytyöt. Kohta oli väkeä seitsemän henkeä, aloimme myös remonttihommiin ja mukaan tuli myös isojen kohteiden linjasaneerauksia. Tämä kaikki parissa vuodessa, muistelee Jussi vauhdikkaita alkuvuosia.

Uusia koteja perustajaurakoinnilla

Vuonna 2015 yritys sai kiinnostavan tarjouksen, joka viitoitti tietä nykypäivään. Jussin vanha kaveri teki paritaloja ja hän tarjosi Rakennuspalvelu J. Heidelle urakointia.
– Teimme heti kärkeen viisi paritaloa putkeen, muun muassa Saaristokaupunkiin. Syntyi idea ryhtyä myös itse perustajaurakoitsijaksi. Pystytysurakkaa riitti yhä ja uutena tulivat mukaan myös hirsitalojen pystytykset. Niiden myötä porukkaa tarvittiin lisää ja pian työmailla oli parikymmentä miestä hommissa. Oli tehtävä ratkaisuja, mihin keskitytään.
Valinta oli rakentaa laadukkaita koteja hyvistä materiaaleista kustannustehokkaasti ja siihen ideaan nimenomaan pari- ja rivitalot sopivat hyvin.
– Viime kevään koronapandemian alkuun toimintamalli toteutui loistavasti, mutta korona-aikana on tehty töitä taas laajemmalla otannalla ollaksemme valmiina, kun pääsemme taas keskittymään ydinjuttuumme eli perustajaurakointiin. Rakennamme asuntoja ja sen jälkeen teemme niistä kaupat uusien asukkaiden kanssa. Panostamme laadukkaaseen rakentamiseen ja tällä tavalla aikataulut saadaan soviteltua järkeviksi, Jussi kertoo.

Laatutyöllä on tekijänsä

Rakennuspalvelu J. Heide työllistää tällä hetkellä vakituisesti viisitoista henkilöä ja tilauskanta on vähintäänkin hyvä. Tiukasti kilpaillulla toimialalla jyvät erottuvat akanoista nopeasti ja viidakkorumpu on se tehokkain sananviejä. Jussi Heide tietää mihin oman yrityksen kasvu ja hyvä tilauskanta perustuu.
– Meillä on ollut ihan alusta asti yksinkertainen mutta vahva perusperiaate, josta emme tingi vieläkään. Sen minkä lupaamme, myös pidämme. Tekemisemme ei perustu ylisuuriin lupauksiin tai epärealistisiin aikatauluihin. Materiaaleista tai työtavoista emme tingi, laadukas lopputulos on meille kunnia-asia, jonka vuoksi kärsii hieman vaikka stressatakin. Tämänkin arvomaailman olen perinyt isältäni, joka Iisalmessa on tehnyt pitkän uran rakennusalalla. Tavallaan mennään isältä pojalle, mutta myös toisin päin. Isä on nyt minulla hommissa sisustuspuolella, eli meitä Heidejä on firman työmailla useampiakin, Jussi tiivistää yrityksen arvomaailman.

Tekemällä oppii

Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on yritykselle tärkeä voimavara. Hyvä yhteishenki ja oikea asenne yhdessä asetettuja tavoitteita kohtaan takaa hyvän lopputuloksen sovitussa aikataulussa. Rakennuspalvelu J. Heide on nähnyt oppisopimuskoulutuksen parhaimmaksi tavaksi saada riveihinsä osaavaa väkeä.
– Olemme kouluttaneet itse tekijöitä alalle oppisopimuksen kautta, vuosien varrella toistakymmentä kaveria. Näin olemme saaneet porukkaan lukuisia rakennusalan ammattilaisia, jollaiseksi ei hetkessä kasveta. Pari vuotta alalla ja voi nimittää itseään puoliammattilaiseksi, mutta työssä oppii ja oikealla asenteella töitä myös riittää. Rakennusala on nykypäivänä tahto- ja asennelaji, osaaville tekijöille leipää riittää ja alan arvostus on taas aiheestakin nousussa. Laatukotien luotettava rakentaja on ammatti, josta voi olla ylpeä.

Jussi Heide on kokenut rakennusalan ammattilainen. Toimitusjohtaja on tutumpi näky työmaalla kuin toimistolla.

Rakennuspalvelu J. Heide Oy

Jussi Heide, puh. 045 843 3158
rakennuspalvelujheide@gmail.com
www.rakennuspalvelujheide.fi