Valikko Sulje

Modernin keittiön kalustaja

Sari Ollikainen ja moderni BORA Pure/PURU -liesi.

Siilinjärveläinen Kaluste Ollikainen suunnittelee, valmistaa ja asentaa kiinto- ja erikoiskalusteet niin yksityistalouksille kuin yrityksillekin. Keittiö on kodin sydän, ja sen suunnittelussa käytännöllisyys on tyylin ohella tärkein asia.

Toimivan keittiön tärkeitä ja tarpeellisia osia ovat liesi ja liesituuletin. Höyryistä ja hajuista on syytä päästä eroon, mutta aina se ei onnistu halutulla tavalla. Ja viehän liesituuletin tilaakin, johon mahtuisi vaikka lisäkaappi. Nämä pohdinnat ovat tuttuja myös suunnittelija Sari Ollikaiselle.

– Olen omassa kotikeittiössäni ottanut käyttöön BORA-lieden, jossa on keittotasoon sijoitettu höyrynpoisto. Laite imaisee kaikki käryt ja höyryt suoraan keittotasolta ennen kuin ne ehtivät levitä huoneilmaan. Laite on huomattavasti perinteistä liesituuletinta hiljaisempi kaikilla tehoilla. Kaikki tuulettimen osat voi pestä astianpesukoneessa ja aktiivihiilisuodattimen poisto tapahtuu suoraan höyrynpoistoaukon kautta ilman purkamisia tai ruuvailuja. BORA asennetaan työtasoon eli yläpuoli jää vapaaksi. Tämä antaa keittiön suunnitteluun huimasti lisää mahdollisuuksia ja lisätilaa, Ollikainen kertoo.

Bora -yhdistelmähöyryuunilla kokkaus käy ilman ylimääräisiä höyryjä.

Helppoa kokkausta yhdistelmähöyryuunilla

Kaluste Ollikainen toimittaa myös tehokkaat BORA X BO -yhdistelmähöyryuunit, joiden automaattinen höyrynpoisto estää höyryn karkaamisen huoneilmaan uunin luukkua avattaessa. Yhdistelmähöyryuunilla voi paistaa, paahtaa, höyryttää, vakuumikypsentää sekä uudelleenlämmittää.

– Käytännössä tarvitaan vain reseptin ohjelmointi laitteeseen ja se toteuttaa suunnitelman. Valmiilla esivalinnoilla kokkaus onnistuu varmasti, Sari Ollikainen lupaa ja kutsuu tutustumaan modernin keittiön huippulaitteeseen.

Kaluste Ollikainen on paikallinen osaaja, jonka kalusteet valmistetaan Siilinjärven Yrittäjäntiellä yrityksen omissa tiloissa. Kalusteiden 3D suunnittelu ja design tehdään nekin paikallisesti Siilinjärvellä.

 

Loma-asuntojen keittiöille uusi ilme

Myös Tahkon vapaa-ajan alue kuuluu Kaluste Ollikaisen toiminta-alueeseen. Aivan golfkentän läheisyydestä löytyy Kiinteistö Oy Tahkonniityn kolme tyylikästä lomamökkiä, joihin haluttiin yhtenäinen, ilme. Jyväskyläläinen Hanna Akselin on uusi toimija Tahkolla, mutta mökkien uudistusprojektiin tekijä löytyi tuttavan suosituksesta.

– Teimme kolmen mökin päivittämisen Ollikaisen kanssa ja pakko sanoa, että odotuksemme ylittyivät reippaasti. Paikallisen yrityksen kanssa kommunikointi oli helppoa ja työt tehtiin laadukkaasti sovittujen aikataulujen puitteissa. Ideointi yhdessä Sarin kanssa sujui loistavasti ja toteutus tapahtui joustavasti sähkömiehistä putkimiehiin ja kalustetoimituksiin. Minun ei tarvinnut vahtia projektia paikan päällä, ammattilaiset hoitivat hommansa. Kaluste Ollikaisella yhdistyi hienosti ammattilaisen tekemä sisustussuunnittelu ja ammattitaitoinen asennus kustannustehokkaaksi projektiksi, Akselin kommentoi yhteistyötä.

     

Kiinteistö Oy Tahkonniityn lomamökin keittiö ennen ja jälkeen.

Kaluste Ollikainen

Yrittäjäntie 7, 71800 Siilinjärvi
puh. 040 674 6272
sari@kalusteollikainen.fi
www.kalusteollikainen.fi