Valikko Sulje

Muovinlujaa palvelua ammattirakentajille

Osa Meltexin liki parikymmentä ammattilaista käsittävästä tiimistä Kuopion Kelloniemen myymälällä. Vasemmalta Henri Happonen, takana Roope Tuomainen ja Jere Savolainen sekä edessä Joni Virtanen, Joni Pitkänen ja Simo Rautiainen.

Meltex on Suomen johtavia muoviputkien ja -kaivojen valmistajia. Nyt Meltex on aloittanut myös maanrakennuskankaiden tuotannon Jyväskylässä, ensimmäisenä Skandinaviassa. Infra- ja LVI-kaupan moniosaaja toimii myös tukkurina ammattikäyttöön tarkoitetuille rakennustarvikkeille. Kuopiossa Meltexin myynti ja tuotanto tapahtuvat Kelloniemessä.

Meltexin tarina alkoi peltosalaojaputkista vuonna 1993 Keski-Suomen Uuraisissa. Kolmessakymmenessä vuodessa yrityksen kasvu on ollut voimakasta. Nyt Meltex valmistaa muoviputkia ja-kaivoja infra- ja talonrakentamisen tarpeisiin kymmenellä tuotantolaitoksella.

Yritys työllistää yli 330 työntekijää, Jyväskylässä, Kempeleessä, Seinäjoella, Kuhmoisissa, Keuruulla, Turussa, Tampereella, Sipoossa, Helsingissä, Espoossa, Tuusulassa, Vantaalla sekä Kuopiossa, missä yritys avasi myymälän kymmenen vuotta sitten. Kolme vuotta sitten Kuopiossa alkoi myös oma kaivotuotanto.

Myynti ja tuotanto lähellä rakentajia

Tuotannon tapaan myös myynti tapahtuu eri paikkakunnilla. Kuopion yksikön päällikkö Roope Tuomainen kertoo, että tähän löytyvät perustellut syyt.

– Me olemme luoneet oman toimintamallimme palvellaksemme mahdollisimman laadukkaasti nimenomaan ammattirakentajia. Kuopiossakin olemme saavuttaneet alueen rakentajien luottamuksen. Oma kaivotehtaamme yhdessä todella laajan valikoiman noutovaraston kanssa täällä Kelloniemessä muodostaa erittäin kilpailukykyisen palvelukokonaisuuden.

Kun tavaran tarve ilmaantuu, tiliasiakas asioi kätevästi verkkokaupassa ja kohta puuttuvat tuotteet ovat noudettavissa tai ne tuodaan suoraan työmaalle. Olemme paikallisesti lähellä eli tavaraa saa nopeasti. Meltexin varastot ovat siellä missä asiakkaatkin, aikaa ei tuhlaannu tavaroiden kuljettamiseen yhdeltä keskusvarastolta satojen kilometrien päästä, Tuomainen linjaa.

Oma tuotanto mahdollistaa nopean reagoinnin asiakkaan tarpeisiin myös Kuopiossa. Antti Katainen ja Roope Tuomainen tarkistavat asiakkaan mittatilauskaivon varustelua piirustuksista, Santtu Niskanen hitsaa osia paikalleen.

Kotimaista laatua ja ympäristötietoisuutta

Ympäristötietoisuus on keskeinen osa Meltexin yritystoimintaa. Käytännössä se näkyy turhien välivarastojen välttämisenä ja logistiikan huolellisena suunnitteluna, ilmastoneutraalin vesisähkön käyttämisenä ja tuotantoprosessien energiatehokkuuden maksimointina. Myös jätteiden huolelliseen lajitteluun panostetaan. Tuotteiden laatu on sekin osa kokonaisvaltaista ympäristövastuuta.

– Kaivot ja putket kätketään maan sisään pois näkyvistä, mutta juuri siksi niiden laadulle on erittäin tiukat kriteerit. tuinen Korkealaatuinen muovi kestää hajoamatta Suomen vaativissa olosuhteissa vähintään ihmisiän eikä mikään niiden kautta liikkuva pääse luontoon tai kiinteistöön. Tämä lisää osaltaan myös kiinteistön jälleenmyyntiarvoa.

Työpaikkoja tuotekehityksellä

Meltexin logo rakennustyömaalla on symboli laadukkaalle rakentamiselle. Roope Tuomainen muistuttaa, että Meltex satsaa koko ajan myös tuotekehitykseen.

– Viime vuoden lopulla aloitimme ensimmäisinä Suomessa maanrakennuskankaiden valmistuksen. Aikaisemmin maa-ainekset toisistaan erottavaa kangasta tuotiin Etelä- ja Keski-Euroopasta. Kun maanrakennustyömaalla tarvitaan putkia, kaivoja ja eristeitä, on myös kankaiden tarve ilmeinen. Maanrakennuskankaiden tuotanto tukee erinomaisesti Meltexin muuta tuotantoa. Kotimainen tuotanto vähentää osaltaan ympäristökuormitusta ja tietenkin luo myös uusia työpaikkoja.

Viime vuoden lopulla Meltex aloitti ensimmäisenä Suomessa maanrakennuskankaiden valmistuksen. Uusi tehdas sijaitsee Jyväskylässä. Maanrakennuskankaita valmistetaan laatuluokissa N1-N5. Kaikille kankaille on myönnetty CE-merkintä sekä pohjoismainen NorGeoSpec tuotehyväksyntä.

MELTEX Kuopio

Kellolahdentie 21
70460 KUOPIO
ma – pe 6.30 – 17
puh: 020 777 0130
yritysmyynti 020 777 0131
kuopio@meltex.fi
www.meltex.fi