Valikko Sulje

Nyt on otollinen hetki lämpöpumpulle

Marko Mäkipelto ja Eetu Puustinen kehottavat hankkimaan lämpöpumpun viivyttelemättä.

Lämpöpumppujen saatavuusongelmat ovat helpottaneet ja koneita saa taas entiseen malliin. Kuluttaja saa koneen kuin koneen viikon varoitusajalla, kertoo Siilin Putkipojat Oy:n Marko Mäkipelto.

Voimakkain buumi alkaa vähitellen laantua. Sen seurauksena monella lämpöpumppuvalmistajalla on varastot täynnä tavaraa, josta voi siksi saada tuntuviakin alennuksia. Lämpöpumppujen lisäksi maalämpöjärjestelmiä asennetaan edelleen paljon. Se on Mäkipellon mukaan huolettomin tapa hoitaa lämmitys.

Jos järjestelmä on oikein mitoitettu, ei ole mitään väliä miten kylmä ulkona on. Kaivo ei jäädy kovallakaan pakkasella. Maalämpökonetta ei myöskään tarvitse huoltaa juuri lainkaan. Mutasihti pitää tarkistaa kerran vuodessa. Perustamiskustannuksiltaan maalämpöon toki lämpökaivon verran kalliimpi kuin ilmalämpöpumppu. Toisaalta porakaivojen hinnat ovat tällä hetkellä alhaiset, Mäkipelto muistuttaa.

Selvää säästöä

Mäkipelto sanoo, että Pohjois-Savossa moni talo alkaa olla siinä iässä, että lämmitysjärjestelmän uusiminen on ajankohtaista.

– Patterijärjestelmän uusimisen yhteydessä on viisasta vaihtaa myös lämmitysmuoto. Pitkällä aikavälillä lämpöpumppu maksaa itsensä takaisin selvänä rahallisena säästönä. Öljyn, sähkön tai puun hinnan vaihtelutkaan eivät vaikuta lämmityskuluihin.

Lämpöpumppujärjestelmän pystyy alustavasti mitoittamaan rakennuksen kulutustietojen tai pelkän koon perusteella. Lopullinen tarjous sisältää jokaisen kulun läpinäkyvästi eriteltynä.

– Jokainen talo on omanlaisensa, joten ennen lopullista tarjousta käymme aina paikan päällä veloituksetta tarkastuskäynnillä.

 

Siilin Putkipojat Oy

Oppipojantie 7, 71800 Siilinjärvi
ma – pe 8.30 – 16.30
puh. 017 462 4500
posti@siilinputkipojat.fi
siilinputkipojat.fi